League of Legends-PROBLEM

Witam.

Piszę ten temat bo już nie wyrabiam.

Mój sprzęt

Intel Pentium 4 3.06Ghz

2.5 GB ram DDR2

Nvidia GeForce 8500G 1gb

Według mnie na takim sprzęcie powinienem mieć więcej Fps'ów niż między 10-30.Rozdziałka 1240/1024(cos takiego)

Wszystkie ustawienia na niskie i wylaczone cienie.Game booster za bardzo nie pomaga.

Jeżeli ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc.O dziwo na laptopie który jest już wogóle o niebo lepszy od tego pc'ta jest podobnie.

Laptop to

Intel Core i3[bla bla bla](tylko to pamiętam, rzadko korzystam z laptopa)

3GB ram ddr3

Ati radeon[bla bla bla]1gb

Na kompie dało grać się w skyrima.A gram nadal w COD Mw2 bez problemów.Więc nie wiem czy to moja wina czy wina ch*jowej optymalizacji lola.

A może masz coś włączonego, co obniża fpsy? Np. Skype żre bardzo dużo fpsów. Ja miałem kiedyś trochę lepszy sprzęt i też miałem niskie fpsy, więc chyba musisz swojego pieca trochę ulepszyć, jeśli chcesz grać na wysokich fpsach.

Skype GG i te inne rzeczy powyłączane.

Może masz kompa zasyfionego, zawirusowanego ?

Wyłącz antywirusa też może obniżać fps.

Np.grasz a antywirus pobiera aktualizacje albo skanuje.

Albo ktoś ci na internet się wjebał i kradnie ci internet i ma szybszego kompa który przez to dostaje więcej danych niż a ty mniej.

Tak kiedyś miałem i nie szło grac.

Wystarczy hasło.

Szczerze wątpie że mam kompa zasyfionego.Antywirus ciągle chodzi.

Tez weź pod uwagę ze Riot ma problem z lolem.

Od ostatnich patch jest więcej bugów.

Tez mi fps się sypie a nigdy tak nie miałem

"Jeżeli ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc.O dziwo na laptopie który jest już wogóle o niebo lepszy od tego pc'ta jest podobnie.

Laptop to

Intel Core i3[bla bla bla]

3GB ram ddr3

Ati radeon[bla bla bla]1gb"

bla bla bla? nie podajesz konkretnej karty i procka i oczekujesz pomocy? choy ze karta ma 1gb, podaj jej pełną nazwę...a jak nie to wracaj do metina;/

- I lol'd, wiec postanowiłem coś napisać,

Sprawa numero uno to temperatura u lapków wpływa kosmicznie na ich wydajność im cieplej tym gorzej

Niektóre gry wymagają większej pracy komputera niż na to wygląda, np. mw3 lepsza grafika i tak dalej a po graniu na nim przez 23h klatki są takie same, bf3 1-2h i laptop się gotuje :D

Nigdy nie mówi że nie masz witaminek na kompie bo ja się założę że jak bym dał ci jakiegoś syfa to byś go niczym nie znalazł a do tego wystarczy otwarcie np. obrazka w internetach

Idź na piwo z przyjacielem albo spraw dziewczynie przyjemność i daj lapkowi przerwę(laptop nie jest przystosowany do "ciężkiej pracy")

"Jeżeli ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc.O dziwo na laptopie który jest już wogóle o niebo lepszy od tego pc'ta jest podobnie.Laptop toIntel Core i3[bla bla bla]3GB ram ddr3Ati radeon[bla bla bla]1gb"bla bla bla? nie podajesz konkretnej karty i procka i oczekujesz pomocy? choy ze karta ma 1gb, podaj jej pełną nazwę...a jak nie to wracaj do metina;/

Bezsensowne nabijanie postów? Jak masz pisać takie głupoty to nie pisz.Nie zamierzam czytać postów jakiegoś imbecyla...

#EDIT

Laptop nie jest mój lecz mojej młodszej siostry...Mam podstawkę chłodząca która troche pomaga, bo jeżeli gram na nim w skyrima na najwyższych ustawieniach to dlaczego taka gra jak League of Legends chodzi tylko na tak małych fpsach.

Wczoraj pobawiłem się trochę wyłączyłem antywirusa, włączyłem gameboostera i ściągnąłem lol client suspender(nie wiem na jakiej zasadzie to coś działa, ale troche pomaga)i w meczu 3 na 3 wyciągam średnio 30-40 fpsów.Kolega mający prawie takiego samego laptopa mówi, że ma powyżej 50 fpsów co mnie dziwi...

Według mnie pozostaje mi tylko czekać na jakiegoś patcha który poprawi działanie gry.Na razie chyba zostane przy Path Of Exile i COD MW2.(to zrobiłem na komputerze, laptopa nie tykałem)

DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC

Imbecylem to jesteś ty i to w dodatku płytkim imbecylem..... Wyżej znowu piszesz głupoty. "kolega mający prawie takiego samego laptopa mówi, że ma powyżej 50fpsów co mnie dziwi..." - najwyraźniej nie taki sam laptop skoro bo jest lepszy. Zacznij od podania prawidłowych danych procesora, karty , ramu, systemu, ile cali ma każdy laptop( rozdziałka) laptopa twojego i twojego kolegi. Jak autor tematu (czyt. neo-kid) odmówi niech jakiś moderator wy***przy ten temat na śmietnik bo jak tu pomagać gdy nie ma kompletnych danych, a opisywanie sprzętu "bla bla bla" jest upośledzone (bo do neo to w sumie pasuje).

Imbecylem to jesteś ty i to w dodatku płytkim imbecylem..... Wyżej znowu piszesz głupoty. "kolega mający prawie takiego samego laptopa mówi, że ma powyżej 50fpsów co mnie dziwi..." - najwyraźniej nie taki sam laptop skoro bo jest lepszy. Zacznij od podania prawidłowych danych procesora, karty , ramu, systemu, ile cali ma każdy laptop( rozdziałka) laptopa twojego i twojego kolegi. Jak autor tematu (czyt. neo-kid) odmówi niech jakiś moderator wy***przy ten temat na śmietnik bo jak tu pomagać gdy nie ma kompletnych danych, a opisywanie sprzętu "bla bla bla" jest upośledzone (bo do neo to w sumie pasuje).

Może jeszcze mam podać, gdzie mój laptop i laptop kolegi był kupiony?Nie mam zamiaru zawracać d*py sobie i tym bardziej koledze bo jakiś debil ma kompleksy i płacze, że nie ma dokładnych danych.

Totalnym neokidem i na dodatek hejterem to ty jestes.Nikt oprócz ciebie nie przyjebał się do tego opisu sprzętu.Do metina wracać to ty możesz bo po twoich wypowiedziach sądzę że dużo czasu w nim spędziłeś.Sam zacząłeś wyzywać mnie od neokidów, pewnie jesteś typowym wojownikiem klawiatury ale to szczegół.Nie musiałeś nic tutaj napisać, ale jednak napisałeś i to nie na temat.(Celowo zwrotów do ciebie nie pisze wielką literą, do takich jak ty nie mam szacunku)Wystawiam ci serdeczny palec i żegnam.

PROBLEM ROZWIĄZANY TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.

Witam.

Piszę ten temat bo już nie wyrabiam.

Mój sprzęt

Intel Pentium 4 3.06Ghz

2.5 GB ram DDR2

Nvidia GeForce 8500G 1gb

Według mnie na takim sprzęcie powinienem mieć więcej Fps'ów niż między 10-30.Rozdziałka 1240/1024(cos takiego)

Wszystkie ustawienia na niskie i wylaczone cienie.Game booster za bardzo nie pomaga.

Jeżeli ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc.O dziwo na laptopie który jest już wogóle o niebo lepszy od tego pc'ta jest podobnie.

Laptop to

Intel Core i3[bla bla bla](tylko to pamiętam, rzadko korzystam z laptopa)

3GB ram ddr3

Ati radeon[bla bla bla]1gb

Na kompie dało grać się w skyrima.A gram nadal w COD Mw2 bez problemów.Więc nie wiem czy to moja wina czy wina ch*jowej optymalizacji lola.