Witam,
Dlaczego w sklepie w zakładce bohaterowie jest do kupienia np. ASHE który jest darmowy? Dopiero zaczynam grać w lola i nie wszystko jeszcze ogarniam.
League of Legends - sklep
Tak jak ja to rozumiem - dostajesz na początek ale jeśli nie wykupisz, nie będziesz mógł nią grać rankedów.
Co wtorek zmienia się darmowa rotacja bobaterów. W tym tyg jest w niej np. Ashe.
Tak jak ProGmR napisał, co tydzień we wtorek "dostajesz" 10 bohaterów którymi możesz grać ile wlezie na normalach. Możesz je wtedy przetestować. Jeżeli jednak chcesz nimi grać na rankedach to musisz je normalnie zakupić Co więcej, darmowa rotacja działa też na Aramie (All Random All Mid) więc możesz trafić na postać której nie kupiłeś i nie umiesz nią grać
Tylko że gdy tworzysz nową postać, ashe, annie i kilka innych postaci dostajesz na start. Podstawowy tzw. "pack" który mimo to musisz potem wykupić. Chyba że po 5 poziomie znikają i nagle zostajesz tylko z rotacją .
Z tego co pamiętam Riot pisał coś o takim właśnie starter packu do 10 lvl potem radzisz sobie sam Jak się pomyliłem to przepraszam ale nie mam żadnego low lvl konta ;d
Dzięki za wyjaśnienie. Jeszcze mam pytanie. Jak to się dzieje, że niektórzy gracze są tacy OverPover . Np. zauważyłem, że gracz grający Master Yi ma mnie na 2 hity. Postanowiłem, że też nim zagram skoro jest taki dobry i ... jak ja nim gram to on jest praktycznie bezużyteczny, zadaje bardzo małe obrażenia. Od czego to zależy ? Na razie mam 5 poziom, czy to ma w ogóle znaczenie ?
Pozdrawiam
Zależy to od przedmiotów , które kupujesz w trakcie meczu , masz jak pod przyciskiem "p"
Zależy też od Twojego poziomu, a raczej run i masterek. Jak kolega napisał wyżej, zależy także od przedmiotów które kupujesz podczas gry. Jeśli nie wiesz co 'budować' na danym championie, wygoogluj. Jest wiele stron z buildami .
Zależy też od Twojego poziomu, a raczej run i masterek. Jak kolega napisał wyżej, zależy także od przedmiotów które kupujesz podczas gry. Jeśli nie wiesz co 'budować' na danym championie, wygoogluj. Jest wiele stron z buildami .
A możesz mi powiedzieć o co chodzi dokładnie tymi runami i masterkami ?
obejrzyj sobie jakis poradnik wpisz w youtubie league of legends poradnik dla poczatkujacych
Nervarien sam robi lepsze z run na różne postacie Ma także poradniki na YT i prowadzi często streamy
Do 30 lvl runy i masterki raczej nie będą cię interesować, popatrz buildy i sobie graj.
Dzięki za wyjaśnienie. Jeszcze mam pytanie. Jak to się dzieje, że niektórzy gracze są tacy OverPover . Np. zauważyłem, że gracz grający Master Yi ma mnie na 2 hity. Postanowiłem, że też nim zagram skoro jest taki dobry i ... jak ja nim gram to on jest praktycznie bezużyteczny, zadaje bardzo małe obrażenia. Od czego to zależy ? Na razie mam 5 poziom, czy to ma w ogóle znaczenie ?Pozdrawiam
Niektórzy też robią sobie smurf-konta... mają już jakieś doświadczenie ale jednak są za słabi by lepiej dominować na swoim poziomie
Grając w szkole za czasów technikum miałem 2 mini konta by grać z kumplami z klasy co jeszcze nie potrafili za bardzo, to takie "typical bronze smurf" spotykałem dość często.
Myślę że na 5tym poziomie nie grałeś przeciwko 30tym z runami, więc bardziej prawdopodobny jest smurf.
Na dobry początek polecam ci "po prostu grać" w sklepie jak już grasz to masz przedmioty zalecane powinieneś kupić - zależnie od sytuacji wybierasz ofensywne bądź defensywne. Uczenie się na szybko raczej dużo ci nie da, najważniejsze jest żeby zrozumieć swoją postać i zasady panujące w lolu.
Przykładowo Master YI: papierowy wojownik którego co trzeci(?) atak zadaje dodatkowe 50% obrażeń. Dobra, mobilna postać której ciężko uciec jak już ma 6ty, przy odpowiednim użyciu skilla [Q] potrafi uniknąć różnego rodzaju klatki. Akurat Yi to była moja pierwsza postać jak 5? lat temu zacząłem grać w lola. A i kwestia złota - za dobicie potworka dostajesz golda, im większa przewaga złota nad przeciwną drużyną tym lepsze/więcej przedmiotów możesz sobie kupić, za zabicie smoka jest złoto dla całej drużyny. Jeden przedmiot potrafi zrobić niesamowitą różnicę obrażeń jakie zadajesz.
Dzięki za wyjaśnienie. Jeszcze mam pytanie. Jak to się dzieje, że niektórzy gracze są tacy OverPover . Np. zauważyłem, że gracz grający Master Yi ma mnie na 2 hity. Postanowiłem, że też nim zagram skoro jest taki dobry i ... jak ja nim gram to on jest praktycznie bezużyteczny, zadaje bardzo małe obrażenia. Od czego to zależy ? Na razie mam 5 poziom, czy to ma w ogóle znaczenie ?Pozdrawiam
Na low lvl, wszystko będzie szło na full AD (nawet support). Po pewnym czasie dowiesz się co to jest tank, do czego tak naprawdę służy i jak zatrzymać master yi.
A możesz mi powiedzieć o co chodzi dokładnie tymi runami i masterkami ?
Masterki dostajesz co poziom, po jednym punkcie, max 30. Rozdajesz je w różne kategorie i konkretne masterki, dostając w zamian pewne bonusy (typu regen hp czy blokowanie minimalnych wartości obrażeń).
Runki - tym lepiej zainteresuj się po 20. poziomie, wcześniejsze runki są tylko pułapką na niedoświadczonych graczy. W gruncie rzeczy masz 30 slotów (9x mark, 9x seal, 9x glyph i 3x quint), do których wkładasz różnego rodzaju kupowane za IP runy. Dają one pewne bonusy - w przeciwieństwie do masterek, pomagającym nam na różne sposoby, runki dają bonusy do statystyk. Zawsze.
Obie te rzeczy wpływają na grę w sposób odczuwalny (po pierwsze - czuć różnicę między kimś z oraz bez runek, jeśli grają na zbliżonym poziomie; po drugie w analogiczny sposób widać różnicę między ludźmi z dwiema stronami uniwersalnymi oraz z dziesiątką run na różne okazje (a tak, AS dla niektórych bohaterów jest więcej warty niż AD).
Obrażenia jakie zadajesz zależą od przedmiotów oraz samego bohatera. Na niższych poziomach (zazwyczaj 1-10) zdarza się znaleźć lamy, które rekompensują sobie małego penisa graniem z nowicjuszami. Musisz to przeboleć i liczyć na to, że w końcu przestaną się pojawiać. Tak czy owak - takie osoby doskonale wiedzą, jak wykorzystać potencjał dmg w postaciach, zwłaszcza takich jak Master Yi. Początkowo graj wg przedmiotów polecanych, a kiedy już nauczysz się jak działają różne postaci i jakie itemy możesz znaleźć w sklepie - zacznij eksperymentować
Tak czy owak, zapraszam do jednego z przypiętych tematów jeśli będziesz mieć jakieś pytanie - tego tematu nie zamykam, ale byłbym wdzięczny za nierobienie burdelu (zarówno przez twórcę tematu, jak i przez innych userów - powtarzanie 50x tego samego nic nie daje).
Witam,
Dlaczego w sklepie w zakładce bohaterowie jest do kupienia np. ASHE który jest darmowy? Dopiero zaczynam grać w lola i nie wszystko jeszcze ogarniam.