League of Legends

Gra ktoś zawodowo w to? Ma zamiar grać w ligach, szukać dobrej drużyny, lub nawet ją stworzyć?! ;>

Ja zdecydowanie tak(!!), wciągnęło mnie bardzo. Jak ktoś nie grał, a grał w DoTA(ę), to zapraszam do gry. Mogę dać kilka wskazówek do kilkunastu postaci(Jak grać i jakie itemki kupić), można też ze mną pogadać na TS/VT/Mumble(jest nawet specjalny kanał zrobiony przez leagueoflegends.pl)o grze, dlatego też proponuje komunikator mumble, są tam inni gracze LoL'a. Lub jeśli ktoś chce ze mną pogadać ogółem, tak jak zazwyczaj na forum, tylko, że słownie, to ja chętnie.

Jacyś chętni do grania, lub już jacyś grają? Z tego forum ofc.?:)

Podkreślam, że na US gram. Jeśli ktoś chce bezpośredni kontakt to najpierw PW, potem dalej :P

Ja w to grałem troszkę, osobiscie wole HoN'a ale nie wiedziałem że są 2 wersje, jest wersja EU i US? czym się różnią?

Pograłem trochę i gra szybko opuściła mój dysk. Jakoś nie mogę się do niej przekonać, nie ma w niej jakiegoś takiego magnetyzmu. Trochę za kolorowa i bajkowa, no ale jeśli ktoś lubi DoTę to niech sprawdzi, może wsiąknie na dłużej. Osobiście... polecam pograć w Demigod na multiplay-u, wciąga a i klimat jakiś taki lepszy.

By grać w lolka zawodowo trzeba uzbierać parę kompletów runek, a mi jeszcze trochę brakuję :D, poza tym z doświadczenia wiem, że grupy nastawione na takie zawodostwo odbierają przyjemność z rozgrywki. Niby ludzie sympatycznie, a na vt po nieudanej akcji w docie "czy wy ku*wa sobie pierdo*one chu*e w d*psko lecicie, czy jak do ku*wy nęd*y" i tak było niejednokrotnie :(.

Jbc. zapraszam na EU, czasem mogę zagrać. Odrazu zaznaczam, że gram zazwyczaj tylko premade.

Ja w to grałem troszkę, osobiscie wole HoN'a ale nie wiedziałem że są 2 wersje, jest wersja EU i US? czym się różnią?

Tym, że na US masz stabilniejszego clienta, ale pingi rzędu 250, a na EU client zabugowany (co w zaden sposob nie wplywa na rozgrywke - client służy tylko do wlaczenia gry, wybrania championa itd.) ale ping jest 50. Poza tym na EU jest więcej polaków, więcej lig i klanów, wyższy poziom gier i patche wprowadzane są w czasie europejskiej nocy, a na US amerykanskiej (czyli u nas w dzien). Biorąc pod uwagę, że patche wchodzą wyjątkowo często (co tydzien-dwa) i że wprowadzanie patcha trwa po kilka godzin, wyłączenie serwera przez caly dzień do godz. 19 denerwuje. Ponadto na US nie mozesz reprezentowac kraju Polska, bo takowego w ameryce nia ma, co oczywiście dla ludzi chcących coś osiągnąc zamyka możliwości. No i jeszcze na EU patche wychodzą 1-2 dni później, ale tak krótki okres nie robi praktycznie żadnej różnicy.

Generalnie nie polecam US. Sam Wbiłem tam 24 lvl po czym przeniosłem się na EU i jestem zadowolony z przeprowadzki. Jednak ping 50 a 250 to jest duża różnica, chociaż na pierwszy rzut oka tego nie widać, bo US mimo tego pinga 250 chodzi wyjątkowo płynnie.

Pograłem trochę i gra szybko opuściła mój dysk. Jakoś nie mogę się do niej przekonać, nie ma w niej jakiegoś takiego magnetyzmu. Trochę za kolorowa i bajkowa, no ale jeśli ktoś lubi DoTę to niech sprawdzi, może wsiąknie na dłużej. Osobiście... polecam pograć w Demigod na multiplay-u, wciąga a i klimat jakiś taki lepszy.

Bluźnisz :) Właśnie to jest jedyna gra od czasu wowa (czyli ponad roku) która mnie przyciągnęła jak magnez :D Grafikę ma bajkową bo to wkońcu gra twórców DOTA'y - co w sumie nie każdy wie, ale faktem jest, że twórcy tej mapy czuli się ograniczeni silnikiem w3 i wydali oddzielny tytuł. Poza tym ja DOT'y jakos nigdy nie lubilem, nie szlo mi, nie moglem sie przekonać. Tu natomiast jest tutorial, mozna zagrać z botami, wyszukuje do gry ludzi z podobnym poziomem i generalnie jest bardziej noobo-przyjazna. Wracając jeszcze do grafiki - jest ona bardzo dobra i w klimatach w3 czyli tak jak powinno być i tak jak jest najlepiej ;)

Ja grałem i skończyłem, porównując do HoNa jakoś brakowało mi dynamiki w rozgrywce, ale będę musiał wrócić :P od 12 HoN p2p ;/

tak swoją droga heroes al'a predator w Honie w LOlu jest?

Nie p2p tylko b2p ;]

Co do championa to raczej wątpie, bo championi są calkiem inni. Ale jakbys powiedzial co ten predator robi to moze cos by sie znalazlo.

Gra ktoś zawodowo w to? Ma zamiar grać w ligach, szukać dobrej drużyny, lub nawet ją stworzyć?! ;>

Ja zdecydowanie tak(!!), wciągnęło mnie bardzo. Jak ktoś nie grał, a grał w DoTA(ę), to zapraszam do gry. Mogę dać kilka wskazówek do kilkunastu postaci(Jak grać i jakie itemki kupić), można też ze mną pogadać na TS/VT/Mumble(jest nawet specjalny kanał zrobiony przez leagueoflegends.pl)o grze, dlatego też proponuje komunikator mumble, są tam inni gracze LoL'a. Lub jeśli ktoś chce ze mną pogadać ogółem, tak jak zazwyczaj na forum, tylko, że słownie, to ja chętnie.

Jacyś chętni do grania, lub już jacyś grają? Z tego forum ofc.?:)

Podkreślam, że na US gram. Jeśli ktoś chce bezpośredni kontakt to najpierw PW, potem dalej :P