Ja w to grałem troszkę, osobiscie wole HoN'a ale nie wiedziałem że są 2 wersje, jest wersja EU i US? czym się różnią?
Tym, że na US masz stabilniejszego clienta, ale pingi rzędu 250, a na EU client zabugowany (co w zaden sposob nie wplywa na rozgrywke - client służy tylko do wlaczenia gry, wybrania championa itd.) ale ping jest 50. Poza tym na EU jest więcej polaków, więcej lig i klanów, wyższy poziom gier i patche wprowadzane są w czasie europejskiej nocy, a na US amerykanskiej (czyli u nas w dzien). Biorąc pod uwagę, że patche wchodzą wyjątkowo często (co tydzien-dwa) i że wprowadzanie patcha trwa po kilka godzin, wyłączenie serwera przez caly dzień do godz. 19 denerwuje. Ponadto na US nie mozesz reprezentowac kraju Polska, bo takowego w ameryce nia ma, co oczywiście dla ludzi chcących coś osiągnąc zamyka możliwości. No i jeszcze na EU patche wychodzą 1-2 dni później, ale tak krótki okres nie robi praktycznie żadnej różnicy.
Generalnie nie polecam US. Sam Wbiłem tam 24 lvl po czym przeniosłem się na EU i jestem zadowolony z przeprowadzki. Jednak ping 50 a 250 to jest duża różnica, chociaż na pierwszy rzut oka tego nie widać, bo US mimo tego pinga 250 chodzi wyjątkowo płynnie.
Pograłem trochę i gra szybko opuściła mój dysk. Jakoś nie mogę się do niej przekonać, nie ma w niej jakiegoś takiego magnetyzmu. Trochę za kolorowa i bajkowa, no ale jeśli ktoś lubi DoTę to niech sprawdzi, może wsiąknie na dłużej. Osobiście... polecam pograć w Demigod na multiplay-u, wciąga a i klimat jakiś taki lepszy.
Bluźnisz
Właśnie to jest jedyna gra od czasu wowa (czyli ponad roku) która mnie przyciągnęła jak magnez
Grafikę ma bajkową bo to wkońcu gra twórców DOTA'y - co w sumie nie każdy wie, ale faktem jest, że twórcy tej mapy czuli się ograniczeni silnikiem w3 i wydali oddzielny tytuł. Poza tym ja DOT'y jakos nigdy nie lubilem, nie szlo mi, nie moglem sie przekonać. Tu natomiast jest tutorial, mozna zagrać z botami, wyszukuje do gry ludzi z podobnym poziomem i generalnie jest bardziej noobo-przyjazna. Wracając jeszcze do grafiki - jest ona bardzo dobra i w klimatach w3 czyli tak jak powinno być i tak jak jest najlepiej ![;)]()