Dokładnie o 10:00 startuje (wystartowała) Closed Beta, hmm podróbka, a może wdzięczny naśladowca Ragnarok Online – Legend of Galasia. Nie zauważyłem żadnych beta keyów oraz zaproszeń, więc dostęp do CBT jest chyba otwarty. Szkoda tylko, że klient gierki 2.5D „waży” prawie 3 GB. Serwery gry mają być zlokaliz...
Legend of Galasia: CBT rusza o 10:00. Następca Ragnaroka!
Well, serwery w Azji...ale jakie słabe! >.< lepsze pingi to ja miałem grając w DFO przez proxy! Pełen pakiet Vectry i 2dc'ki w ciągu 25 minut (w tym jeden podczas kreacji postaci)
Jednak czekałem na tą grę dłuższą chwilę, więc poczekam moment, może w "open becie" albo po pełnym wyjściu zainwestują więcej w serwery. Mimo nie przesadnej ilości graczy, obecnie jest tylko jeden kanał, co może być winne takiemu a nie innemu połączeniu.
Gra zastępcą Ragnaroka...cóż, ma szanse, co prawda zamiast 2,5D na otoczeniu, dostaliśmy 2,5D na postaciach (odwrotnie niż w ragnaroku) jednak całość prezentuje się ładnie, postaci w stylu chibi, i arty na naprawdę wysokim poziomie jakościowym.
Możliwość posiadania kilku klas (nie jestem pewien, ale po interfejsie wnioskuję że 6) na raz też jest dosyć fajna.
Questy są, ale jak na razie...lekko grindowe, właściwie nie mają nawet historii, (nie licząc tych które bazują na głównej fabule) po prostu npc mówi "please help me!" a na ekranie dostajemy okienko z napisem "XXX prosi cię o [cośtam cośtam]" z reguł "zabicie/znalezienie itemka XX w ilości Y".
Zobaczymy później...
Dokładnie o 10:00 startuje (wystartowała) Closed Beta, hmm podróbka, a może wdzięczny naśladowca Ragnarok Online – Legend of Galasia. Nie zauważyłem żadnych beta keyów oraz zaproszeń, więc dostęp do CBT jest chyba otwarty. Szkoda tylko, że klient gierki 2.5D „waży” prawie 3 GB. Serwery gry mają być zlokaliz...