Legenda: Wojna smoków

Ostatnio znalazłem tą grę w internecie, stworzoną prawie w całości we Flashu. Jak na grę tego typu jest w sumie bardzo dobra, a więc zapraszam do gry. Jest raczej na krótkie sesje, ale tak zazwyczaj bywa z grami via WWW... Typowy grid+zadania+crafting. Poziomy nabija się raczej wolno, ale widać wyraźny skok pomiędzy nimi (w miarę wyważone szanse w PvP).

PvP to w połowie przypadek (wysokość obrażeń), a w drugiej połowie taktyka. Ekwipunku jest raczej mało.

Linku chyba zapomniałeś dodać ;)

Jeżeli dobrze znalazłem, to link do rejestracji i gry, to TEN. Na tą grę można zobaczyć :D.

Gra na początku nie była polska, tylko Ruska... mało gier przeglądarkowych jest wykonanych przez polaków... zwłaszcza tych we Flashu...

Co ty gadasz o eq... przedmiotów jest masa, zwłaszcza od 3 poziomu... wiem, bo grałem - ale mi się znudziło bicie jednego poziomu 4 godziny...

Grałam jakiś czas temu. Szybko zaczyna nużyć, a system walki przeszkadzać. Na pewno nie jest to gra dla ludzi, którzy chcą wpaść tylko na chwilkę i trochę poklikać.

Witam wszystkich :)

Na początku co do gry chciałbym napisać pare najważniejszych rzeczy. W grze wbijamy dwie rzeczy gdzie priorytetem o dziwo nie jest poziom postaci a stopień wojskowy zdobywany poprzez zdobywanie męstwa, dzięki tym stopnium w pózniejszym etapie gry mamy dostęp do kupna najlepszych setów w grze, niestety graczom jest to ciężko zrozumieć że coś może być ważniejszego niż exp i lvl, dla męstwa powstały specjalne pola walki gdzie wszystko odgrywa PVP przeciwległych ras - Pola Walki to między innymi, Krystaliczne Jaskinie, Świątynie Wybrańców, Areny itd.

Wielu graczy którzy grali wcześniej na .com starali sie jak najdłuzej utrzymywać poziomy 3-4, (Przedział na polach gdzie szybko można wbijać męstwo) Oczywiście na Pola też mamy masę zadań, które opłaca sie wykonywać. I Uwierzcie mi że PVP to nie w połowie przypadek, im dłużej grasz tym bardziej zaczynasz zauważac jak ważny jest pasek bojowy i co w nim masz, samo używanie, superciosów ich kolojność itd. ma ogromne znaczenie, mając 3 poziom możesz zabić 5 poziom jeżeli wszystko dobrze obliczysz. Troche sie rozpisałem ale ogólnie chodzi mi o to żeby nie postrzegać tej gry w stylu - poziom długo sie wbija, nuda, itp. itd. W grze trzeba łączyć sie w grupy by wykonać większość zadań, są też instancje dzięki którym możemy zdobyć bardzo wartościowe przedmioty, ogólnie 9 profesji (3 wydobywcze 3 produjące 3 wolne) można mieć po 1 z kategorii, klany u których zdobywa sie reputacje które później nam dają dostęp do różnych dodatkowych przedmiotów. Na koniec dodam że średnia wieku w grze to ponad 20 lat (młodzież 10-15 lat nie może zbytnio pojąć tej gry no i te wolne zdobywanie poziomu-tragedia ;] )

Zapraszam do Gry :) W niedługim czasie pojawi sie bardzo duży patch dodający wiele rzeczy w grze :)

Witam. Temat poruszany był ostatnio 3 lata temu... Czas może w skrócie przedstawić, jak zmieniła się WOD czyli Legenda Wojna Smoków i jak gra ma się na obecną chwile. A ma się bardzo źle... Jakis czas temu wymieniono Adminów i zaczęły się dziać kuriozalne rzeczy w tek grze. Obecnie gra to pasmo napraw, przerw, strasznych lagów i padania serwera lub jego zawieszek. Administracja nie szanuje graczy w ogóle, nie ma dialogu z jej strony,bardzo czeste awarie gry powodują śmierć awatarów uzytkownikow gry którzy są w walkach co za tym idzie niszczy się wytrzymałośc zbroji, koszta napraw są ogromne w skali tygodnia bo w tygodniu serwer pada min. 6 razy a czasami nawet 20 razy. Brak jest opcji zwrotu ponieszonych kosztów naprawy rzeczy a serwis gryn odmawia przywrócenia stany dmg zbroi do tefgo sprzed awarii. W weekendy ruszają wydarzenia na bonusowe męstwo. Praktycznie da się z nich korzystać bo zawierają tyle bledów ze nawet ludze na Pole BItwy zwane Jaskina wchodzą 1 vs 10 i tak zostaje mimo ze sa ludzie w kolejce, kolejne Pole botwy talary , żeby ryszyly musi być komplet 10 graczy... ale ruszają sobie pd pewanego czas nawe z 3 graczami. Wydarzenia Konkursowe zawierające rzadkie przedmioty od dłuższego czasu wypada z nich co raz mnie taki rzeczy a z jedengo t o od początku jego edycji nie padly glowner nagrody. Oczywisice jest opcja wygranej, pewnej: W czasie trwania konkursu wpłacić realna kase na gre i za pare minut wyrywasz. Bez wplaty nic nie dostaniesz w tej grze. Może raz na rok cos Ci ze stworka wypadnie jakiś item ale tez nie liczice na to. Wymuszenia wpłacania gotówki jest golym okiem widoczne nawet już od pewnego czasu, piszą ludzie na forum tacy grający w te gre od lat, dobrze wyposarzeni, znający te gre, nawet jedni z lepszych tam, ze zmniejszono wypadanie rzeczy z walk ze stworkami. Wypadanie pieniędzy także jakis czas temu zmniejszono, i tak we wszystkich p[rzypadkach rzeczy które cos mogly dawac. Od roku naparawiana jest gra i tylko jest co raz gorzej z awariami. Nic nie jest robione tak naprawdę tylko zmniejszane jest dostawnie czego kolwiek w tej grze. Inne serwery legendy dostają za to więcej cennych rzeczy na wydarzaniach. Pani Adminka, bo kaze się tytuowac wielka pani wirtulanej, słabej już gry, bo doprowadz do upadku tylko tym co robi WOD, z wielkiej laski robin co kolwiek by naprawić gre. A jak tylko zobaczy ze na czyms gracze zarabiają to zaraz to zamyka, lub zmienia wszystko albo blokady naklada. Od pół roku sposobami wymusza się wpacania PLN ZŁ. dając klątwy tym co nie oddali rubinów poizyczonych od gry na czas. Teraz w 3 dni do 5 po terminie splaty jak nie oddacie to klatwa was unieruchomi poraktycznie, blopkada na wszystko. Kolejna metoda to9 wsadznie ;udzi do lochow za nic i naklazdanie grzywny w rubinqacz a rubiny sa tylkoza wpłacanie. Podawanie kłamliwych informacj na forum gry, notoryczne olewanie zgloszonych bledów oraz innych buuuguw, zam\ykanie tematow obnażających prawde o tym co się dzieje w grze i co robia Admeny gry wraz polskim dyrektorem polskiej Legendy. Zapraszam wiec do zapoznania się z tym co pisze na własne oczy. Robienie czestych awarii i zawiech serwera by ludzie niszczyli swoją zbroje i wydawali zlote monety na naprawy a jak barknie już im to będą wpłacać gotóweczke, takim sposobem to działa. to tylko 1 z nich. To nie bywala okazja zobczyc jak po cicho i psychologicznym podejście wyludza się kase pod haslem: Darmowa gra na przegladarke Z tego co mi jest wiadome, zbiera się grupa doborowych graczy w celu złożenia zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa w sieci poprzez działania portalu majace na celu wyłudzenie realnych pieniędzy i nie długo trafi do Komendy Głownej Policji w Warszawie do piony/wydziału kryminalnego do spraw cyberprzestepst oraz gospodarczych. Obecnie jest 47 graczy zgłoszajacych iż wyłudzono od nich gotowke. Dodatkowo jest osoba która chciała odebrać sobie zycie przez te gre bo zasatwila mieszkanie na 30000 zł i wplacila wszystkow te gre. A teraz mieszka w ośrodku psychiatrycznym bo wyskoczyla z 5 p. Na koniec pare dni temu jedna z gazet w kraju X (NIE POODAJE GDZIE, BY NIE WIEDZIANO GDZIE U I NIE USUNIETO DOWODOW TEGO CO ROBIĄ oraz dolaczony od nas będzie ten wycinek gazety jako dowod) miastowa, z malutkim nakładem opisywala takie gry w tym także Wojne smokow legendę i na temat jej pisala iż jest biznes rosyjskiej mafii. Pralnia kasy i stad jej szybka expansja na europe. Policja podobno obserwuje 2 serwery tej gry.Wstepna, nie oficjalna ocena policjanta prywatnie, szykowanego zawiadomienia zawiera materialy dające podstawe do wszczęcia procedury śledczej. Na innych forach także już od dluszego czasu widnieją na temat legendt podobne opinie. Niedowiarki niech zaloza postac w legendzie. Także liczymy bardzo z odpowiednia instytuacja śledczo-poscigowa zajamie się lamanie polskiego prawa przez te gre i inne także. Pozdrawiam i uważajcie, DARMOWE gry na przegladarke to nowa metoda wyłudzania waszych pieniędzy. Wyższy Inkwizytor Inkwizycji Zakonu Cienia & Władców Dusz: Lord LifeSteaLLer The GhostsCaLLer Master

Brawo!!!

Bardzo dobrze napisane! Zgadzam sie z powyższym tekstem w 100%!!!

Znam tą gre bardzo dobrze, zaczynałem grac od pierwszego dnia polskiej wersji (wczesniej gralem na angielskiej, a jeszcze wczesniej na russkiej wersji) Bardzo zaawansowany P2W. Wpłacalismy konkretna kase i byliśmy w top10, po prostu jakas gorąkcza ogrnia, włącza się wyścig szczurów i jakiś dziwny hazard którego nigdy wcześniej za soba nie zauważałem. Miałem na tyle oleju w głowie że przemyślałem sprawę, przeliczyłem kasę jaką zostawiłem w projekcie i ..dałem sobie spokój. Aczkolwiek niesmak pozostał. Mało w jakiej grze wpłacana gotówka jest tak szybko przerabiana na walute obowiązująca w grze i ta nieograniczona władza adminów.......brrrrr. Pozdrawiam.

Ostatnio znalazłem tą grę w internecie, stworzoną prawie w całości we Flashu. Jak na grę tego typu jest w sumie bardzo dobra, a więc zapraszam do gry. Jest raczej na krótkie sesje, ale tak zazwyczaj bywa z grami via WWW... Typowy grid+zadania+crafting. Poziomy nabija się raczej wolno, ale widać wyraźny skok pomiędzy nimi (w miarę wyważone szanse w PvP).

PvP to w połowie przypadek (wysokość obrażeń), a w drugiej połowie taktyka. Ekwipunku jest raczej mało.