Witam, chciał bym was zapytać w jaki sposób zarobić na dodatku Legion, chciał bym zarobić jeżeli to możliwe około 300k mies/2mies. Zależy mi aby kupić ten token na 30dni gry za pomocą waluty z gry.
Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam.
Witam, chciał bym was zapytać w jaki sposób zarobić na dodatku Legion, chciał bym zarobić jeżeli to możliwe około 300k mies/2mies. Zależy mi aby kupić ten token na 30dni gry za pomocą waluty z gry.
Jak jesteś nowy i masz jedną postać bez profesji to jest trochę ciężko. Pewnie latania też nie masz tak więc gathering nie będzie aż tak efektywny. Metod na zarabianie jest naprawdę mnóstwo i nie ma jednej idealnej. Polecam Ci odwiedzić kanały Studen Albatroz czy Oldbess, tam napewno znajdziesz coś dla siebie. Ważny jest jeszcze serwer na , którym grasz bo jeśli jest to BL to zarobienie 300k to prawdziwa udręka bo cebulandia ścina ceny nawet żeby stracić tylko sprzedać. Nie ma porówniania do takiego Outlanda czy jakiegoś innego serwera z dobrą ekonomią.
Na BL ceny sprzedaży wszystkiego w sumie są tak 3 czy nawet 4 razy niższe. Skóry na normalnym serwerze (przykładowo tylko) kosztują koło 6g za sztukę, a na BL już tylko 2 i spada cena. Resetowanie rynku (skupowanie i wystawianie wyżej) jest całkowicie nieopłacalne gdyż pajace z tego serwera momentalnie, w jakieś 5 minut cenę znów zniszczą. Aktualnie bardzo ciężko się zarabia nowym graczom ze względu na latanie, którego nie posiadają. Kwiatki zdecydowanie bym odradzał, bo większość ludzi ze szrederem będzie latać i zbierać. To samo w sumie ze wszystkim - jedynie skóry pod wodą zostają, ale to również znane wszystkim miejsce, ludzi kupa. Najlepszym, ale też najmniej pewnym sposobem są oczywiście mogi, które sprzedają się czasem miesiącami. Problem mogów jest taki, że wystawia się ich setkami, tysiącami - im więcej tym lepiej. Codziennie farmisz, czyścisz ile możesz dungów i zwyczajnie wszystko wystawiasz. Wszystko ma swoją cene i wszystko czasem nawet dopiero po miesiącu się sprzeda. Mogi wystawiasz na 48h naturalnie. Warto też czyścić wszystkie stare instancje raz w tygodniu, bo zawsze to te kilka tysięcy do przodu.
Ogólnie coś tam kiedyś skrobnąłem w temacie:
https://mmorpg.org.pl/forum/topic/91583-jak-zacząć-grać-w-wowa-poradnik-dla-nowych/
Ale jak masz jakieś szczegółowe pytania to wal.
Możesz przetestować swoje szczęście i np. dropić łopatę na Uldamanie. Jak poleci to na ah i po 200k chodzi. Możesz też farmić inny transmog ale łopata aktualnie chyba najdroższa.
I tak najszybsza metoda farmienia gold jest pójście do pracy.
I dlatego za to nie lubiłem WoWa, bo trzeba było złotóweczkami ładować tą grę. Kupujesz battlechesta, kupujesz dodatek i musisz ten cholerny abonament opłacać. Wydajesz ponad 200zł (w grudniu tyle wydałem), żeby grać pod presją tokena, kiedy golda się zarabia jak krew z d*py. Ja zbierałem ówcześnie materiały i robiłem z tego poty. Ludzie z cen na Magtheridonie tak zbijali, że przez tydzień tego sprzedać nie szło - w późniejszych fazach lepiej było już same matsy sprzedawać, bo tak te poty obniżyli. Chcesz spokojnie grać jako nowy gracz? Wykładaj więcej hajsu. Tak się narzeka na te Item Shopy w innych grach, ale tam chociaż załadujesz 80zł i masz spokój. Tu wydajesz 200zł i najlepiej płać 40zł abonamentu. Ździerstwo, nie polecam.
Zdzierstwo? Jak sie zyje w przeświadczeniu, że wszystko mu sie należy to może tak. To jest strasze, ze tyle polaków żyje w skrajnym ubóstwie i nie mają mozliwosci odlozenia 40zl. Oczywiscie na fajki, browary itp. juz maja.
I dlatego za to nie lubiłem WoWa, bo trzeba było złotóweczkami ładować tą grę. Kupujesz battlechesta, kupujesz dodatek i musisz ten cholerny abonament opłacać. Wydajesz ponad 200zł (w grudniu tyle wydałem), żeby grać pod presją tokena, kiedy golda się zarabia jak krew z d*py. Ja zbierałem ówcześnie materiały i robiłem z tego poty. Ludzie z cen na Magtheridonie tak zbijali, że przez tydzień tego sprzedać nie szło - w późniejszych fazach lepiej było już same matsy sprzedawać, bo tak te poty obniżyli. Chcesz spokojnie grać jako nowy gracz? Wykładaj więcej hajsu. Tak się narzeka na te Item Shopy w innych grach, ale tam chociaż załadujesz 80zł i masz spokój. Tu wydajesz 200zł i najlepiej płać 40zł abonamentu. Ździerstwo, nie polecam.
Serio ludzie nadal mają problem z tą ceną abonemantu w 2k17.
Ta gra jest tak stara, tak dobrze się trzyma i zawsze wymagała abonamentu.
Czy 100 zł to dużo?
Nie. Bo produkt kierowany to jest do osób dorosłych i zapłacenia 100 zł za 2 miesiące to normalna cena, relatywnie bardzo mało w porównaniu ile czasu przez te 2 miesiące w grze spędzimy.
Nie bez powodu średnia wieku graczy jest o wiele wyższa niż w innych MMORPG.
Jak w ogóle ktoś patrzy na tokeny przez pryzmat tego, że NO MUSZĘ WYFARMIĆ TEGO GOLDA ŻEBY MÓC GRAĆ DALEJ, to najlepiej niech w ogóle nie gra, bo tokeny to po prostu ukłon w stronę graczy, którzy mają nadwyżki golda lub umieją nim obracać.
Co do pytania autora.
Jak chcesz ładnie zarobić bez większego wysiłku, to jest bez farmienia, to polecam sprzedawać itemy z poprzednich dodatków, najelpiej od Vanilli do Cata, bo schodzą od 50 golda do 50k golda.
Oczywiście jeżeli chcesz zbić kokosy musisz pobawić się w zdobycie recek z poprzednich dodatków, niektóre ciężko zdobyć, trzeba wbić repę, wyfarmić ileś tam quest itemów lub są drogie.
Czynnikiem decydującym twój zarobek jest serwer, tu polecam Silver, Outland i Kazzak, tamtejsze AH mają największe Market Sale Value.
Zdzierstwo? Jak sie zyje w przeświadczeniu, że wszystko mu sie należy to może tak. To jest strasze, ze tyle polaków żyje w skrajnym ubóstwie i nie mają mozliwosci odlozenia 40zl. Oczywiscie na fajki, browary itp. juz maja.
Oczywiście, że ździerstwo. Ta gra nie dość, że jest pochłaniaczem masy czasu, to i pieniążków. W żadnej grze nienawidziłem tak ekonomii jak w WoWie. Gra nie daje Ci żadnych alternatyw, a jedyną drogą są rajdy (chyba, że coś się zmieniło od 4 miechów). Nie masz ochoty klepać rajdów? Jesteś do niczego. Za to kocham właśnie MMO, które powinno dać Ci kilka możliwości do lepszego zdobywania sprzętu. Rajdowałem, farmiłem, byłem w jednej z najlepiej prosperujących gildii na serwerze.
Serio ludzie nadal mają problem z tą ceną abonemantu w 2k17. Ta gra jest tak stara, tak dobrze się trzyma i zawsze wymagała abonamentu. Czy 100 zł to dużo? Nie. Bo produkt kierowany to jest do osób dorosłych i zapłacenia 100 zł za 2 miesiące to normalna cena, relatywnie bardzo mało w porównaniu ile czasu przez te 2 miesiące w grze spędzimy. Nie bez powodu średnia wieku graczy jest o wiele wyższa niż w innych MMORPG. Jak w ogóle ktoś patrzy na tokeny przez pryzmat tego, że NO MUSZĘ WYFARMIĆ TEGO GOLDA ŻEBY MÓC GRAĆ DALEJ, to najlepiej niech w ogóle nie gra, bo tokeny to po prostu ukłon w stronę graczy, którzy mają nadwyżki golda lub umieją nim obracać.
A coś źle napisałem, bo nie rozumiem? Przecież czarno na białym masz, że wykładasz na ladę - to jest cena za dalsze granie. W czym widzisz problem? Napisałem również, że na inne gierki się narzeka za IS, kiedy ładujesz raz i masz w d*pie dalej tego ISa. W grach z abonamentem płacisz kupę hajsu, więc przebijasz równowartość tych Item Shopów z innych gier. Prosta logika. To jest moje zdanie i napisałem, że nie polecam. Mówiłem coś za Twoją osobę? Nie, więc ogarnij się "dorosły człowieku".
Co do samego pytania autora, to niech ogarnie sobie 1 miesiąc jeszcze za i próbuje z tym zbieractwem ziółek.
Nie warto zarabiac na tokeny, skupiając się calkowicie na ich zarobieniu nie zarobisz sobie na eq Tak jak piszą koledzy wyżej gra jest dla osób zarabiających
Według mnie gra jest warta abonamentu
Ja grając bardziej casualowo zarabiam ok. 20k na miesiąc sprzedajac syfy z mobków, jak poświęce więcej czasu to tak 50k, czasami jak poszaleje to 100k wleci
Oczywiście, że ździerstwo. Ta gra nie dość, że jest pochłaniaczem masy czasu, to i pieniążków. W żadnej grze nienawidziłem tak ekonomii jak w WoWie. Gra nie daje Ci żadnych alternatyw, a jedyną drogą są rajdy (chyba, że coś się zmieniło od 4 miechów). Nie masz ochoty klepać rajdów? Jesteś do niczego. Za to kocham właśnie MMO, które powinno dać Ci kilka możliwości do lepszego zdobywania sprzętu. Rajdowałem, farmiłem, byłem w jednej z najlepiej prosperujących gildii na serwerze. A coś źle napisałem, bo nie rozumiem? Przecież czarno na białym masz, że wykładasz na ladę - to jest cena za dalsze granie. W czym widzisz problem? Napisałem również, że na inne gierki się narzeka za IS, kiedy ładujesz raz i masz w d*pie dalej tego ISa. W grach z abonamentem płacisz kupę hajsu, więc przebijasz równowartość tych Item Shopów z innych gier. Prosta logika. To jest moje zdanie i napisałem, że nie polecam. Mówiłem coś za Twoją osobę? Nie, więc ogarnij się "dorosły człowieku". Co do samego pytania autora, to niech ogarnie sobie 1 miesiąc jeszcze za i próbuje z tym zbieractwem ziółek.
No nie wiem czy wiesz ale gry są po to żeby umilić nam wolny czas czyli kolejny pkt dla wowa. Widać, że nie grałeś w wowa bo teraz równie dobrze możesz ubrać się z mythic+ lub world questów z odrobiną szczęścia. Ja znam mnóstwo osób w wowie co nie raiduje a mimo to mają co robić. Niektórzy grają pvp, inni farmią golda, mounty, pety a jeszcze inni grają dla lore. W gierkach z IS żeby być w topce to nie jest wydatek kilkuset zł ale często kilku tysięcy tak więc lepiej jest chyba płacić te 40zł na miesiąc. Chętnie poznam w jakiej to gildi byłeś na serwerze a kto wie, może Cię znam z serwera :).
No nie wiem czy wiesz ale gry są po to żeby umilić nam wolny czas czyli kolejny pkt dla wowa. Widać, że nie grałeś w wowa bo teraz równie dobrze możesz ubrać się z mythic+ lub world questów z odrobiną szczęścia. Ja znam mnóstwo osób w wowie co nie raiduje a mimo to mają co robić. Niektórzy grają pvp, inni farmią golda, mounty, pety a jeszcze inni grają dla lore. W gierkach z IS żeby być w topce to nie jest wydatek kilkuset zł ale często kilku tysięcy tak więc lepiej jest chyba płacić te 40zł na miesiąc. Chętnie poznam w jakiej to gildi byłeś na serwerze a kto wie, może Cię znam z serwera :).
Chodziło mi kolego o zdobywanie sprzętu. Z żadnej farmy golda, z żadnego lore'a i innych tego typu rzeczy nie było setu. World questy? Te 4 miechy temu można było się ubrać z nich tak, że Cię nikt na rajdy nie chciał brać. Ostatecznie skończyłem grać jakoś po Nightholdzie. Gildia? Krucjata, później powstało Devotion - wtedy skończyłem grać.
Chodziło mi kolego o zdobywanie sprzętu. Z żadnej farmy golda, z żadnego lore'a i innych tego typu rzeczy nie było setu. World questy? Te 4 miechy temu można było się ubrać z nich tak, że Cię nikt na rajdy nie chciał brać. Ostatecznie skończyłem grać jakoś po Nightholdzie. Gildia? Krucjata, później powstało Devotion - wtedy skończyłem grać.
Ja tam się nie dziwie że cie na rajdy nie chcieli brać w wowie, w końcu to jednak mmo jest a nie jakaś ściganka.
Ja tam się nie dziwie że cie na rajdy nie chcieli brać w wowie, w końcu to jednak mmo jest a nie jakaś ściganka.
Meh, czasami używanie szarych komórek i czytanie ze zrozumieniem najwyraźniej szkodzi niektórym.
Meh, czasami używanie szarych komórek i czytanie ze zrozumieniem najwyraźniej szkodzi niektórym.
Rajd – zawody sportowe polegające na przebyciu określonej trasy w wyznaczonym czasie przy ustalonych warunkach regulaminu.