Lekka modernizacja Pc'ta

Witam. Planuje małą nie drogą modernizację sprzętu. Aktualny:

Specyfikacja:

Windows 7 Ultimate 32bit

Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2220 2,4GHz

Ram 2 GB

Karta graf: ATI Radeon HD 4850 silent cell

Zasilacz Aerocool VP 450

W co chcę grać:

LoL

WoT

WoW

Saints row 3

Prototype

GTA 4

Diablo 3

To główne gry w które gram na obecnym sprzęcie, ale wiadomo jak kolega w innym temacie pisał są aktualizowane a zmiana się przyda.

I teraz co potrzebuje:

Kumpel sprzeda mi płytę główna z procesorem Intel core i5 3570 za 200zł

Do tego potrzebuję jako pierwsze ramu.

Jako 2 rzecz dysk. Wystarczy mi z 200gb . Ważne, żeby szybko wczytywał dane

I jako 3 rzecz wg mnie na chwilę obecną najmniej potrzebna, może i nawet nie będę wymieniał to karta graficzna.

Jak pisałem na wstępie ma wyjść możliwie jak najtaniej. Najlepiej w okolicach 600zł

Liczę na Waszą pomoc.

Dzięki.

"byle by szybko odczytywał." nie ma czegoś takiego w HDD. (na lepsze cie nie stać chyba że dasz 300-400na dysk 256Gb. ) w HDD. Albo wolno, albo jeszcze wolniej. Procek. Nie użyjesz go z tą grafiką nawet. wzrost będzie kilka fps nic więcej bo zniszczy cie grafika. A tu kolejne 200-300zł na używki. Ram to 100zł na mniej. Więc już przekroczone twoje okolice.

Generalnie biorąc najniższe kwoty jakie podałeś to wychodzi równo 600zł.

Dobra. Odpuśćmy dysk. Nie musi być SSD. Wystarczy zwykły. Mój ma 10 lat, niby się nie sypie, ale przyda się wymienić. Przeglądając Neta widxiałem, że dyski stoją za około 250zł, RAM jak pisałeś liczmy 150zł to nam daje 400zł. Zostaje 200 na kartę. Coś da radę znaleźć?

Używki tylko wchodzą w grę. popatrz na olx, allegro. Ale dopłacenie 100-200zł na grafikę mocno da się po wydajności. Ale pamiętaj grafikę zawsze możesz odłożyć w czasie i możesz zobaczyć czy faktycznie ci potrzeba grać płynniej.

Ok. Dziękuje Ci bardzo. Powiedzmi czy mógłbyś dać mi chociaż zarys tego co kupić? W sensie jakiej firmy kupić RAM i jakie, z dyskiem i kartą podobnie. Od lat nie jestem na bieżąco z komponentami

Witam. Planuje małą nie drogą modernizację sprzętu. Aktualny:

Specyfikacja:

Windows 7 Ultimate 32bit

Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2220 2,4GHz

Ram 2 GB

Karta graf: ATI Radeon HD 4850 silent cell

Zasilacz Aerocool VP 450

W co chcę grać:

LoL

WoT

WoW

Saints row 3

Prototype

GTA 4

Diablo 3

To główne gry w które gram na obecnym sprzęcie, ale wiadomo jak kolega w innym temacie pisał są aktualizowane a zmiana się przyda.

I teraz co potrzebuje:

Kumpel sprzeda mi płytę główna z procesorem Intel core i5 3570 za 200zł

Do tego potrzebuję jako pierwsze ramu.

Jako 2 rzecz dysk. Wystarczy mi z 200gb . Ważne, żeby szybko wczytywał dane

I jako 3 rzecz wg mnie na chwilę obecną najmniej potrzebna, może i nawet nie będę wymieniał to karta graficzna.

Jak pisałem na wstępie ma wyjść możliwie jak najtaniej. Najlepiej w okolicach 600zł

Liczę na Waszą pomoc.

Dzięki.