Lekka pomoc z Music Botem na TS3

Witam

Ostanio zrobiłem sobie Music Bota na TS3.

Wszystko działa tak jak powinno, nie ma żadnych problemów tylko chciałbym dodać pewną funkcję:

Chciałbym jakoś go ustawić żeby ściszał muzyke w momencie gdy ktoś mówi. Np jak jest ta piosenka na dajmy 30% to jak ktoś mówi ścisza mi go do 10% a później wraca do starej wartości.

Ułatwiłoby to mi i nie tylko mi życie. Niekiedy aż chce się głośniej posłuchać a jak ktoś zaczyna mówić trzeba ściszać.

Za każdą pomoc Dziękuję i dam lajka, iż tyle mogę :)

Klikasz prawym na kogos kto ma byc glosniejszy i wybierasz opcje priority speaker. Ewentualnie robisz nowa range i w advanced permision system ustawiasz.

No adminem TSa nie jestem to sam tego nie zrobią a admin nie bardzo ma czas na takie rzeczy. A na kanał raz ktoś wchodzi, raz wychodzi więc tak ustawiać co chwilę priority to niebardzo.

Nie da się jakoś w ustawieniach?

Raczej się nie da. Możesz zawsze własny serwer teamspeak stworzyć u siebie na kompie :D i będziecie siedzieć na swoim ts : ) jedyny minus jest taki, że serwer działa tylko jak masz komputer włączony :P Chyba, że masz tableta z windowsem to może być ciągle włączony ;)

Ok to napisz mi proszę jak dokładnie zrobić tą rangę jeśli możesz :) Ja to załatwie.

No i dzięki za pomoc.

Teraz zaczynam rankeda w CSie, jak skończę grę to napiszę.

1. Tworzymy nową rangę

2. W opcjach włączamy advanced permission system
3. Dodajemy do rangi opcję Priority speakera

Od tej pory jeśli ktoś dostanie rangę priority speakera to będzie zciszało takiego music bota (również tych, którzy nie będą mieli tej rangi)
Dodatkowo możesz ustawić w opcjach kanału Audio Opus Music i Quality na 10. Będzie dużo lepsza jakość dźwięku.

uOJv5ty.png

Dzieki

Witam

Ostanio zrobiłem sobie Music Bota na TS3.

Wszystko działa tak jak powinno, nie ma żadnych problemów tylko chciałbym dodać pewną funkcję:

Chciałbym jakoś go ustawić żeby ściszał muzyke w momencie gdy ktoś mówi. Np jak jest ta piosenka na dajmy 30% to jak ktoś mówi ścisza mi go do 10% a później wraca do starej wartości.

Ułatwiłoby to mi i nie tylko mi życie. Niekiedy aż chce się głośniej posłuchać a jak ktoś zaczyna mówić trzeba ściszać.

Za każdą pomoc Dziękuję i dam lajka, iż tyle mogę :)