Lenovo Y580 i5 3210m czy i7 3610 qm?

Siema ! Ostatnio zakładałem tutaj temat w celu znalezienia odpowiedniego dla mnie laptopa . Było kilka propozycji jednak najbardziej urzekł mnie lenovo y580 . W tym przedziale cenowym 3000 +/- jest on najlepszy do gier. Zastanawiam się jednak jaką wersje wybrać i5 z 12 gb ramu, (słabszy, nie nagrzewa się, dłuższy czas pracy , słabszy do gier ) czy i7 z 8 gb ramu ( mocniejszy , nagrzewa się, krótszy czas pracy, lepszy do gier) . Lapka kupuje ze względu na to ,że dobrze na nim gry chodzą, jednak czasem bd go musiał gdzieś ze sobą zabrać. Jeśli ktoś owy laptop posiada niech napisze jego plusy i minusy i czy warto go kupić. Co do wersji z i7 kosztuje ona aktualnie najmniej 2900.

Ja jestem za wersją z i7 ale bez matrycy fullhd, to chyba najlepszy wybór.

Posiadam Y580. Jesli chodzi o nagrzewanie faktycznie lewa strona (grafika) nagrzewa sie co wedlug mnie jest normalne w laptopach.Reszta pozostaje chlodna. Jedyny manament to wk***iajaca swiecaca matryca. Reszta to same plusy. Posiadam wersje i7, 8Gb Ram. U mnie laptop wiekszosc czasu spedza na podstawce chlodzacej nie przez to ze wariuje od temperatury , a przed to ze jest wygodniej i o 10 C mniej niz normalnie. Naprawde gorąco polecam. Zapomnialem dodac ze Touchpad jest irytujacy.

i7 do gier tylko bo to 4rdzenie a laptop z i5=i3 deskopowe, wiec juz zbyt slabe na nowe gry.

A co Ci te 4 rdzenie wykorzysta?

IMHO

To primo po pierwsze - laptopy nie są do gier, zajedziesz go sobie.

Primo po drugie - i7 do renderingu itp., do gier nie ma sensu.

I na koniec - 12gb ramu też nie wykorzystasz, 8gb starczy na spokojnie, laptop i tak nie będzie chodził szybciej

Siema ! Ostatnio zakładałem tutaj temat w celu znalezienia odpowiedniego dla mnie laptopa . Było kilka propozycji jednak najbardziej urzekł mnie lenovo y580 . W tym przedziale cenowym 3000 +/- jest on najlepszy do gier. Zastanawiam się jednak jaką wersje wybrać i5 z 12 gb ramu, (słabszy, nie nagrzewa się, dłuższy czas pracy , słabszy do gier ) czy i7 z 8 gb ramu ( mocniejszy , nagrzewa się, krótszy czas pracy, lepszy do gier) . Lapka kupuje ze względu na to ,że dobrze na nim gry chodzą, jednak czasem bd go musiał gdzieś ze sobą zabrać. Jeśli ktoś owy laptop posiada niech napisze jego plusy i minusy i czy warto go kupić. Co do wersji z i7 kosztuje ona aktualnie najmniej 2900.