Letni obóz Leauge Of Legends (What the...?)

http://www.cdaction.pl/news-36449/nie-masz-planow-na-wakacje-wez-udzial-w-letnim-obozie-league-of-legends.html

Czego to już ludzie nie wymyślą by zbić kasę. Co o tym sądzicie?

Hehe dają komputery pokazują wskazówki, które ja mógłbym nawet doradzić a zgarniaja hajs :D Pomysł na biznes dobry, ale czy pomysl na wyjazd i spędzenie wakacji przy komputerze dobry?

O em dżi, zamurowało mnie teraz, aż sobie wyobraziłem jak to musi wyglądać- Stado dzieci rzucającymi na prawo i lewo skrótami z gry, przy obiedzie opowiadamy sobie najlepsze akcje a po kolacji składamy runy.

Wygląda jednak na to, że oferta skierowana jest głównie do początkujących – jej program obejmuje poznanie podstaw rozgrywki (w tym uruchomienie gry, rozegranie pierwszego meczu, szukanie pomocy i ostatecznie - osiągnięcie 30. poziomu doświadczenia).
To oni chcą nauczyć dzieci grać i pomóc im wbić 30 lvl w 14 dni? Nieźle.

@UP

Wszystko to ma przygotować uczestników do startu w zawodowych rozgrywkach League of Legends.

Dali by przedzial wiekowy 8-13 bo takich polaczkow to najwiecej + poziom expert pl cry child ...

Powiem tak : Pop**rdoliło ich

Ja pierd*** to by moje pierwsze słowa po przeczytaniu tego. Mnie zastanawia czemu rodzice wysyłają dzieci na taki "obóz" co te biedne dzieciaki będą wspominać na starość że miały pente w wieku 12 lat lub że były w diament czy cośtakiego nie wiem dla mnie jest to głupota totalna.

Takie czasy. Kiedy byly obozy pilkarskie, w ogole sportowe, a teraz mamy wyjazdy w celach wirtualnych. Troche sie to mija z celem, bo przeciez nie trzeba nigdzie jechac, aby sobie pograc w jakas gre, ale to tez nie jest nowosc, bo o tego typu obozach slyszalem juz kilka lat temu. Oczywiscie nie w lolu, wtedy prym wiodly szybkie FPSy. Czy popieram? Raczej nie, poniewaz uwazam, ze nie ma sensu marnowac slonca na siedzenie 8 godzin przed monitorem, a do teg sie to bedzie sprowadzac. Jednak nie chce krytykowac tego typu rozgrywki, powiedzmy, ze kazdy ma swoja wole i moze nawet nie zdawac sobie sprawy, jak wiele traci, ale to juz nie moj problem. Jesli dla kogos ta gra jest az tak wazna, aby poswiecic wakacje na podnoszenie wlasnych umiejetnosci - droga wolna, ale ja jednak twierdze, ze albo ma sie to cos, albo nigdy nie przeskoczy sie zbyt wysoko zawieszonej poprzeczki.

Już widzę te dzieciaki, które będą "flejmić" i rzucać mięsem, bo ktoś im sksuł, albo nie pomógł hahah

Akcja dobra pod względem wyciągnięcia trochę kasy od rodziców, czyli w pewnym sensie sprytne i korzystne dla pomysłodawcy gdy wiemy, że LoL w Polsce jest bardzo popularny wśród młodszych graczy.

Czy jestem "za" taką inicjatywą to raczej NIE. Zakładam, że poziom przygotowania takich młodych graczy będzie równe niczemu, znając polskie warunki i powagę podchodzenia do "nowości" czegokolwiek co współczesne, a tym bardziej związane z "giereczkami". Od strony tzw. skilla nie podniosą niczego tym początkującym graczom, bo mają za zadanie przygotować tylko do startu w zawodowych rozgrywkach. No właśnie, jakby kolejne niepoważne podejście w rozumieniu "zawodowych". Czyli gdy ogarnąłem podstawy to jestem gotowy do sięgnięcia po złoto chociażby na takim Go4LoLu, albo znam te podstawy i mam 30 lvl = gram rankedy czyli jestem pro ? Czy w ogóle będzie coś wspomniane o ligach growych, historii e-sportu w LoLu, może popularnych teamach, jak się promować itp.- bo mówimy o zawodowym graniu przecież i jak się poruszać po tym obszarze przydało by się dowiedzieć (przynajmniej jeżeli chcemy aby wyglądało to konkretnie).

Jednak to dalej takie tylko czepianie się bo póki nie znamy dokładnie co było od strony LoLa na tym obozie, nie można nic powiedzieć, a tylko spekulować.

Dlaczego tak bardzo źle myślę o tym pomyśle i jednocześnie dobrze, a to dlatego, że dalej w newsie czytamy

Dla tradycjonalistów przygotowano też dodatkowe atrakcje w postaci eksploracji Jaskiń, wycieczki do Tatrzańskiego Parku Narodowego z wizytą na Krupówkach, gry zespołowe i dyskoteki tematyczne.

więc z jednej strony granie i nauka niby "skilla" czy tam podstaw, a z drugiej zwiedzanie ciekawych miejsc. To także 1,5k zł za taki obóz raczej obejmuje w większości zakwaterowanie, wyżywienie i właśnie te wycieczki niżeli same "kursy" z LoLa.

Ostatecznie dobrze, że coś takiego istnieje, bo na błędach pierwszego pomysłu, będzie można stworzyć coś lepszego. Mam nadzieję, że serwisy popiszą potem trochę konkretów o programie, czyli co jak naprawdę wyglądało, bo faktycznie, jeżeli ukierunkować takie obozy w stronę E-sport i jednocześnie tradycyjne spędzanie wakacji, to jestem "za" (ale tylko jeżeli jest to profesjonalnie zorganizowane). W końcu takie czasy gdzie gry, e-sport ma takie (prawie, i rośnie w siłę) samo znaczenie na świecie co kino, normalny sport, audycje telewizyjne itd. nie deprawując przy tym tych drugich ofc.

Niech taka inicjatywa sobie będzie. Chętnych pewnie znajdą. Jestem do niej nastawiony całkowicie neutralnie ponieważ każdy ma wolną wolę i zrobi co mu się podoba. Opcji spędzania wakacji jest masa a to tylko kolejna absurdalna spośród wielu. Ktoś bazuje na fali popularności LoLa wśród gimbuchów i pewnie niezły hajs z tego trzepnie.

Pomysł nawet ciekawy, natomiast znając nasze warunki realizacja będzie marna.
Dobrze by było gdyby oprócz "trenowania" nowego pokolenia "profesjonalistów", nauczyli te dzieciaki podstaw netykiety bo to jest największą bolączką grania w gry MOBA.

czemu ja tego nie wymyśliłem ;S

Nie wierzę :D Ludzie to mają łby na karku. Dobry pomysł, na bank gimbaza pojedzie :)

jak ktoś lubi, chce i ma kaskę to niech jedzie, w sumie sporo ludzi i tak nosa z domu nie wychyla grając w gry, tam przynajmniej pozna na żywo trochę ludzi, a i wycieczki plenerowe nie zaszkodzą, a jak dobrze pójdzie to i zamoczyć się uda :D

OOO fajnie może sprawdzę ofertę gdzie jest, ten obóz i na obozie będzie tragedia.

Moim zdaniem głupi pomysł, wystarczy się dowiedzieć o miejsce obozu i będzie tragedia.

Haha te firmy same pchają psycholom ludzi do odstrzału. Wiadomo że szczeniaki będą się chwalić na portalach NK, FACEBOOK.

Jadę na obóz tu tu i tu, a potem zdziwko bo taki rage man dostanie porządny oklep.

Obóz League of Legends? Litości... Gdybym chciał się "douczyć" gry w LoL'a to pooglądałbym streamy dobrych graczy. Poza tym, co to za cena? Piętnaście stówek za trochę wiedzy, którą można zdobyć grając samemu, ew. popytać się na różnych forach. Ach, no i te wspomnienia z wakacji, jakie to ganki były, walki drużynowe itd. Ludziom chyba nigdy nie skończą się pomysły na zarobienie pieniędzy. Niby zorganizowali coś jeszcze oprócz grania, ale gra głównym tematem obozu..?

Byłem na tym obozie rok temu . Wszystko fajnie , podjarany jadę . Spotkam ludzi , pogram , będzie ok.

Masa bogatych dzieciaków , jedna osoba była w moim wieku reszta była do 14 lat .

Pokazują tam totalne podstawy , czułem się jak niepełnosprawny (nie urażając nikogo) .

Niby fajny pomysł lecz same wykonanie już nie . Na to samo wyjdzie wynająć kawalerkę na miesiąc i usiąść tam z kumplami i grać ..

Jakość nie do tej ceny .

http://www.cdaction.pl/news-36449/nie-masz-planow-na-wakacje-wez-udzial-w-letnim-obozie-league-of-legends.html

Czego to już ludzie nie wymyślą by zbić kasę. Co o tym sądzicie?