LF anime Akcja/fantasy/nadprzyrodzone/magia/anioły i demony itp

Witam

Najpierw wyjaśnię o co konkretnie mi chodzi. Poszukuję anime, które możnaby nazwać "perełką" więc moja prośba może być ciężka do zrealizowania.
Gatunek może skakać między Akcja/fantasy/supermoce/nadprzyrodzone/magia/anioły i demony itp. Najlepiej jak by miało coś wspólnego z każdym z tych gatunków lub z niektórymi.Anime z silnym bohaterem a jeśli nie silnym to przynajmniej nie jakąś ciapią ze słabą umiejętnością jak w high school DxD gdzie właściwie protagonista zniechęcił mnie do dalszego oglądania. Moje wymogi są takie, że zakończenie powinno być"ogarnięte" czyli nie pozostawiające takiego niesmaku jak w Magical Warfare. Fajnie jak by było przyjemne jak w Strike the blood. Oczywiście nie jest to regułą, ważne, żeby było zakończone w klarowny sposób nie pozostawiający po sobie niedosytu jak Kaze no Stigma gdzie anime kończy się właściwie w połowie akcji. Fajnie by było, żeby był swobodny dostęp do mangi w naszym ojczystym języku w razie, gdyby sezon kończył się w połowie tejże mangi. Pewnie będę wybredny, ale jest to spowodowane tym, że przeglądając fora w poszukiwaniu tytułów większość, które pasowały do moich kryteriów już oglądałem.

Podsumowując:
-Gatunek oscylujący pomiędzy Akcja/fantasy/nadprzyrodzone/magia/anioły i demony itp.z delikatnym romansem w tle.
-Żadnych mecha (Chociaż Code geass był genialny to jednak odpuszczę.)
-Z jasnym zakończeniem i swobodnym dostępem do mangi. Najlepiej jakby właściwie od mangi nie odbiegało.
-Bohater po prostu nie ciapowaty.. Najlepiej jak by miał coś do powiedzienia i potrafił się obronić.
-Coś jak Strike the blood czy Magical Warfare, the legend of the legendary heroes, bleach, Tsubasa Chronicle, D.Gray-man,Chrome Shelled Regios itp. (Chociaż ostatnio spodobało mi się Shingetsutan Tsukihime, ale męczę mangę w jęz. angielskim. z powodu zakończenia w serii.)
-Coś czego nie oglądałem. ;)

Jeśli coś jest nie jasne to niezwłocznie to sprostuję.

PS: Nie mam my anime list ani nic podobnego, więc niestety nie ma punktu podparcia.

nie ma bohatera nie ciapy, zawsze jest ojejku ja nic nie umiem i potem nauka, walka, zwycięstwo, przegrana zaś ojejku i potem wygrana, wszyscy bohaterowie mają tzw akcje ciapy w różnej kolejności i znaczeniu. Ale np. W one piece bohaterowie przynajmniej się do tego przyznają i od razu coś z tym robią a nie żalą się przez 798 odcinków (ironia)

shingeki-no-bahamut-genesis bohater średnia ciapa zobaczymy co z nim będzie fajnie się zapowiada i da się oglądać a nie co to kur..jest i że nie wiadomo co się dzieje jak w 60% anime :P

Log horizon, Fairy Tail (2 sezon to czyste PvP więc zależy czy lubisz) ale to pewnie oglądałeś

Akame ga kill- polecam

Kuroshitsuji to anime chyba jako jedyne nie posiada ciap

Strgonest disciple Kenchi czy jakos tak- można obejrzeć, komedia, z tego względu bohater jest jaki jest ale sie zmienia

Było anime że ludzie walczyli z owadami koło 20 odcinków (w jednym odcinku walczyli z owadem większym od miasta, główny bohater walczy na miecze(czasem tez były podobne do ludzi) ale nie pamiętam tytułu

Ciężko będzie Ci dogodzić, szczególnie, że nie masz mal-a. Mimo to spróbuje, tak z klasyków, dla mnie 10/10

-Fate/Zero

-Darker than black

-FMA:B

Teraz trochę gorsze, mimo to również warte obejrzenia(nie wiem czy jest manga):

-Kara no kyoukai (trochę mało akcji, ale ludzie bardzo chwalą)

-Tokyo ravens(bohater jest taki średni, jednak jest dużo magii, akcji, demonów itp.)

-A no exorcist

Zdaje sobie sprawę, że większość tytułów jest powszechnie znana jednak nie podałeś co konkretnie oglądałeś.

shingeki-no-bahamut-genesis - Zdaje się, że jeszcze jest niedokończone, więc odpuszczam.

Tokyo ravens - Zobaczę, ale po opisie nie wiem czy mi się spodoba. "Harutora Tsuchimikado jest członkiem prestiżowej rodziny Onmyouji (specjalistów od magii, przepowiada przyszłości oraz wypędzania złych mocy), ale on sam nie potrafi zobaczyć “energii duchowej”. Z tego też powodu jak do tej pory cieszył się spokojnym życiem razem z resztą znajomych ze szkoły Onmyo. - Bohater z ułomnością, cóż.. Zobaczę.

Całą resztę wymienionych anime znam, z czego musze wspomnieć, że Fairy Tail, FMA, Darker than black oraz ao no exorcist to anime, które w szczególności przypadły mi do gustu.

Jesli chodzi o Log horizon to jedyne anime w uniwersum MMORPG, które mi się spodobało to Sword Art Online.

Proszę więc o dalsze propozycje.

Nie ciapa z bohatera, anime ciekawe, ale nie ma żadnych większych zwrotów akcji, mimo wszystko fajny klimat. Mahouka kou kou no rettusei.

Bohater ciapowaty, ale za to anime niesamowite, wciąga bardzo, nieprzewidywalna akcja i fajni bohaterowie, moje ulubione anime. Mirai nikki.

Bohater miejscami ciapa, miejscami bezwzględny zabójca, naprawdę fajni bohaterowie, i ogólnie wciąga. Akame ga kill!

Bohater początkowo bezradny, w ostatnim odcinku staje się całkowicie inny, fajna fabuła i ciekawy pomysł. Tokyo Ghoul.

Mahouka kou kou no rettusei Zobaczę, chociaż jeśli nie ma większych zwrotów akcji to zapowiada się nudno.

Resztę znam + Tokyo Ghoul odpada. Anime nie jest w pełni ukończone jak i manga zdaje się nie do końca przetłumaczona.

jedyne co narazie mi przychodzi to

Mahouka Koukou no Rettousei

magia, bohater koks od samego początku

@up już to podałem

Sprawdź jeszcze angel beats!, ostatnio obejrzałem i jestem w trakcie guilty crowna, również fajneee :D.

Angel beats również chodzi mi po głowie. Guilty Crown już oglądałem. I z czystym sumieniem mogę je polecić.

Ja od siebie polecę: Noragami i Durarara!!.

Gdybyś mógł napisz mi listę anime które wyjątkowo nie przypadły Tobie do gustu, będzie łatwiej znaleźć coś konkretnego.
Na razie eksperymentalnie:
Akira
Denpa Teki na Kanojo
Paprika
Shinsekai Yori

Zetman
Texhnolyze

Youjuu Toshi
Ninja Scroll(kinówka)
Shikabane Hime

Zrobiłbym to, gdyby nie fakt, że 3/4 tytułów już nie pamiętam. >.

Na razie biorę się chwilowo za Katanagatari a potem jeszcze raz wszystko przejrzę i zobaczę. ;)

Dzięki.

Witam

Najpierw wyjaśnię o co konkretnie mi chodzi. Poszukuję anime, które możnaby nazwać "perełką" więc moja prośba może być ciężka do zrealizowania.
Gatunek może skakać między Akcja/fantasy/supermoce/nadprzyrodzone/magia/anioły i demony itp. Najlepiej jak by miało coś wspólnego z każdym z tych gatunków lub z niektórymi.Anime z silnym bohaterem a jeśli nie silnym to przynajmniej nie jakąś ciapią ze słabą umiejętnością jak w high school DxD gdzie właściwie protagonista zniechęcił mnie do dalszego oglądania. Moje wymogi są takie, że zakończenie powinno być"ogarnięte" czyli nie pozostawiające takiego niesmaku jak w Magical Warfare. Fajnie jak by było przyjemne jak w Strike the blood. Oczywiście nie jest to regułą, ważne, żeby było zakończone w klarowny sposób nie pozostawiający po sobie niedosytu jak Kaze no Stigma gdzie anime kończy się właściwie w połowie akcji. Fajnie by było, żeby był swobodny dostęp do mangi w naszym ojczystym języku w razie, gdyby sezon kończył się w połowie tejże mangi. Pewnie będę wybredny, ale jest to spowodowane tym, że przeglądając fora w poszukiwaniu tytułów większość, które pasowały do moich kryteriów już oglądałem.

Podsumowując:
-Gatunek oscylujący pomiędzy Akcja/fantasy/nadprzyrodzone/magia/anioły i demony itp.z delikatnym romansem w tle.
-Żadnych mecha (Chociaż Code geass był genialny to jednak odpuszczę.)
-Z jasnym zakończeniem i swobodnym dostępem do mangi. Najlepiej jakby właściwie od mangi nie odbiegało.
-Bohater po prostu nie ciapowaty.. Najlepiej jak by miał coś do powiedzienia i potrafił się obronić.
-Coś jak Strike the blood czy Magical Warfare, the legend of the legendary heroes, bleach, Tsubasa Chronicle, D.Gray-man,Chrome Shelled Regios itp. (Chociaż ostatnio spodobało mi się Shingetsutan Tsukihime, ale męczę mangę w jęz. angielskim. z powodu zakończenia w serii.)
-Coś czego nie oglądałem. ;)

Jeśli coś jest nie jasne to niezwłocznie to sprostuję.

PS: Nie mam my anime list ani nic podobnego, więc niestety nie ma punktu podparcia.