[LF] Gra z prostym, wciągającym pvp bez grindu

Witam!

Tak jak w tytule: poszukuję gry PvP bez grindu - coś w co można pograć na chillu wieczorem po pracy bez grindowania na nowe postaci/bronie/mapy. Grom MMORPG dziękuję, przejechałem się na PvP w zbyt wielu z nich - grind w EVE, LoLu, TERA, Warframe i wielu wielu innych był zbyt duży żeby się liczyć na PvP bez farmienia. Tryby PvP w Warframe zyskują u mnie wyróżnienie za ilość zabawy/minutę!
Mam 3letniego lapka acer więc lightweight gry z obsługą pada są na spory plus!

Liczę na waszą pomoc! May the RNGesus bless you!

Są MMO, które mają skalowanie poziomu i nie trzeba grindować w dosłownym tego słowa znaczeniu. Mówię tutaj o ESO i GW2. Dodatkowo WoW ma boost, ale tam faktycznie trzeba trochę sprzętu pofarmić.

Jednak skoro nie chcesz MMO, to najwięcej akcji na minute jest w Overwatchu. Poziom w sumie się nie liczy, ważniejsza jest ranga. Sam gram na luzie, co 2-3dni kilka meczów, kilka skrzyneczek ze skinami i tyle. Jest sporo trybów, ponad 20 postaci. Gra ma niski próg wejścia, a postacie wynagradzają nam czas spędzony na trenowaniu ich umiejętności. Obecnie to perełka w oku Blizzarda więc grę cały czas wspierają. Dodatkowo, obecnie jest promocja. Gra to samo PvP, wiadomo. Organizowane są jednak eventy PvE co jakiś czas.
Co do pada, to można na PC, ale po co? Jest też wersja na konsole.