Oczywiście że dla samego pseudo HDR nie warto ale za tego Dell i 8-mio bitową matrycę i fabryczną kalibrację tak
Lg 29um69g-b
Czyli warto brać g-sync na to wygląda, a co jeśli mam 144Hz monitor a w gta mam non stop 60-70? nie będzie jakiś przycięć czy innych dyskomfortów?
W monitorach 144Hz G-Sync range (z tego co mi wiadomo) powinien znajdować się w przedziale 30-144, w najgorszym wypadku 40-144. Czyli normalnie monitor dostosuje Ci odświeżanie do ilości fps. Dlatego jeśli chciałbyś monitor 144Hz posiadając GTX970, moim zdaniem G-Sync jest koniecznością. G-Sync jest również koniecznością dla osób chcących grać w 4K.
Jeśli zdecydujesz się na monitor z G-Sync, pamiętaj żeby go włączyć w ustawieniach monitora i panelu sterowania Nvidia, a w grach mieć wyłączony VSync. Do tego powinieneś mieć grę w fullscreen, nie windowed (i chyba borderless) fullscreen. Jeśli masz jakieś pytania dotyczące G-Sync, jako posiadacz służę pomocą
W monitorach 144Hz G-Sync range (z tego co mi wiadomo) powinien znajdować się w przedziale 30-144, w najgorszym wypadku 40-144. Czyli normalnie monitor dostosuje Ci odświeżanie do ilości fps. Dlatego jeśli chciałbyś monitor 144Hz posiadając GTX970, moim zdaniem G-Sync jest koniecznością. G-Sync jest również koniecznością dla osób chcących grać w 4K. Jeśli zdecydujesz się na monitor z G-Sync, pamiętaj żeby go włączyć w ustawieniach monitora i panelu sterowania Nvidia, a w grach mieć wyłączony VSync. Do tego powinieneś mieć grę w fullscreen, nie windowed (i chyba borderless) fullscreen. Jeśli masz jakieś pytania dotyczące G-Sync, jako posiadacz służę pomocą
A jaki masz ten monitor?
A jaki masz ten monitor?
Acer Predator XB271HK. Jest to monitor 4K, 60Hz, IPS 10bit, G-Sync
Acer Predator XB271HK. Jest to monitor 4K, 60Hz, IPS 10bit, G-Sync
Co oznacza IPS 10bit i co to zmienia? pierwsze czytam o tym parametrze
Im więcej bit tym więcej monitor może wyświetlić odcieni kolorów.
Okey. No to ostatnie pytanie, czy warto dopłacić 200 zł do g-sync gdy posiadam gtx970 czy raczej nie ma to sensu?
Zależy czy w przyszłości zostaniesz przy GTX. AMD zaliczyło faila swoimi vegami wiec w sumie wybór oczywisty :).
8-bit czyli 16,78 mln kolorów, a 10-bit to 1,07 mld kolorów. Ja uważam, że warto dopłacić. Nie oszukujmy się, AMD zostało w tyle i Nvidia przez dłuższy czas będzie tą lepszą opcją. Poza tym trzeba na własne oczy zobaczyć różnicę pomiędzy monitorami z i bez G-Sync. Najlepiej jeśli po prostu pójdziesz do sklepu i pooglądasz. Ja różnicę zauważyłem natychmiast.
Witam, z racji chęci zakupu monitora pragnę zapytać was o opinie na temat LG 29UM69G-B, monitor będzie służył 50/50 gry/przeglądanie internetu, odpoczynek.