Witam, ma ktoś wiedzę na temat aktualnych cen do tego soketa 1156 ? bo potrzeba mi mobo z procem + ram za około 550zł ?
chodzi mi o sensowne wypowiedzi amd mam nie chce kolejnego kasztana
za pomoc dziękuję z góry
Witam, ma ktoś wiedzę na temat aktualnych cen do tego soketa 1156 ? bo potrzeba mi mobo z procem + ram za około 550zł ?
za pomoc dziękuję z góry
za 223zł masz na portalu aukcyjnym xeona x3440, ale żeby to był dobry wybór, to trzeba go podkręcić i tu pojawia się problem, bo będzie potrzebny bardzo mocny zasilacz i jeszcze lepsze chłodzenie
wiem właśnie myślałem nad nim lecz posiadam tylko chieftec'a 500-tkę (80+) tylko więc odpada bo do zestawu będzie użyty radek 6850, do tego chyba znalazłem procka 750 w sensownej cenie więc potrzeba mi mobo + ramy
Lga 1156 to pierwsza generacja core i3/i5/i7 która do zbyt udanych nie należy.
Nie warto w to pakować kapusty.
ten mój nieudany xeon x3440 ciągnie gry lepiej od i5 4460, który kosztuje teraz 800zł
ten mój nieudany xeon x3440 ciągnie gry lepiej od i5 4460, który kosztuje teraz 800zł
twoj procesor too zwykla serwerowka ... i tyle
Dlaczego quotujesz post, pod którym piszesz? I jaka to różnica czy "serwerówka" czy nie? Wiesz w ogóle czym one się różnią? Procesor kręcący się spokojnie do 4ghz i do tego HT, a jak się przypoluje, to można płytę + procka za 250zł kupić, bo zdarzają się takie oferty
mhm fajnie a jakieś konkrety ? mobo i ramki?
rowniez posiadam owe lga tyle ze x3450 ;p jestem mega zadwolony procka lyklem za 300 zl a mobo za 280 nowka
ps:chcesz kupic owego procka?
2 sprawa xeony bardzo dobrze sie kreca takze nawet bez zmiany napiecia co do chlodzenia zwykle byle nie boxowe starczy, przy bf4 wszystko na ultra cpu nie przekracza 62 stopni a chlodzenie to jakies gowno za 40 zl
Były w tej bajce smoki ?
1156 to 6 lat stara podstawka. Nawet do biur tego nie chcą bo zamula na Multi tasknigu. Trzeba mieć biedę w głowie by to kupować albo polecać.
Jak używane to tylko 2 generacja 2400 lub 2500k do OC.
Były w tej bajce smoki ? 1156 to 6 lat stara podstawka. Nawet do biur tego nie chcą bo zamula na Multi tasknigu. Trzeba mieć biedę w głowie by to kupować albo polecać. Jak używane to tylko 2 generacja 2400 lub 2500k do OC.
dobra ale już bez takich.... na q6600 odpalam wszystko co potrzebuje, do tego nie gram w FHD więc nie potrzeba mi 2-giej generacji potrzeba mi 1156 i tyle...
@Edit jak chcecie się powyzywać to róbcie to na prywatnych wiadomościach
@Edit2 dalej czekam na "znafcóf" co mi doradzą jaka płyta i ramki
@edit3 temat do zamknięcia zakupiony i5 760 jakaś tam płyta gigabajta + nowe ramki "balistiki"
za pomoc dziękuję z góry