Liczba fpsów a komp

Witam ciekawi mnie czy tylko ja mam mało fpsów na moim kompie ktory (tak przynajmniej myślę) nie jest zły. Piszcie tutaj ile macie fpsów normalnie na mapie (nie w mieście bo wiadomo że tam jest o wiele mniej) i jakiego macie kompa tak o:

FPS 22-26

i7 2600 4x 3,4ghz

8GB ram ddr3

Nvidia GeForce GT 630 1GB

Win 7

PS. Czy to możliwe że grafa tak zaniża u mnie liczbę fpsów ?

Tak i jeszcze raz tak, albo sterowniki, chodź i tak głownie to grafa

Czyli czeka mnie zmiana grafy :/ ahh..

Bez urazy ale twoja karta to śmieć, zmień to czym prędzej.

Polecam pierw zapoznać się z tym tematem:

http://tera-forums.enmasse.com/forums/general-discussion/topics/I-think-I-found-the-most-complete-guide-on-fixing-Tera-O-FPS-issues

Dotyczy wersji Eu/NA na RU tego nie trzeba :P

Ponieważ TERA Online jest procko żerną grą a nie grafikożerną myślę że w/w guide pomoże Ci zwiększyć osiągi w grze , gównie usunięcie "parkowania rdzeni pomaga najbardziej "

Prockożerna gra ? patrz co on ma w środku --> i7 2600 4x 3,4ghz

Wina tylko i wyłącznie karty.

Prockożerna gra ? patrz co on ma w środku --> i7 2600 4x 3,4ghzWina tylko i wyłącznie karty.

Możesz mieć super giga ultra hiper kartę, ale jak ni skonfigurujesz ręcznie gry i rejestru to i tak będziesz maiał dropy FPS, ponieważ TERA EU/NA wykorzystuje Flasha który zżera proca a w jego przypadku nawet nie wykorzystuje polowe mocy jego proca. Ja mam i5 + 750Ti , przed fixem z w/w linku miałem 20 fps max + lagi , po fixu mam około 40/50 . Niestety ale Bluehole studio skopało konfiguracje gry . Trzeba ręcznie to robić wszystko.

O_o Dzięki Xenonn już się za to zabieram i napiszę zaraz ile mam fpsów po konfiguracji ;)

Xenonn czy mogł byś mi pomóc z tym fixem,staram się zabrac za to i dołu i od góry i nie potrafię znaleźć tego ogarnąć .Ładnie proszę jak byś mogł zrobić taki szybki poradnik albo wytłumaczyć mi na pw albo na tsie, jeśli to oczywiście nie problem . Dziękuje z góry

procek masz aż nadto wystarczający, zjedź na niskie z grafą , później na średnie i porównuj, patrz na licznik fps, jeżeli będzie sie zwiększał przy low, to nic nie musisz grzebać w plikach, bo wiadomo , że grafa

Witam ciekawi mnie czy tylko ja mam mało fpsów na moim kompie ktory (tak przynajmniej myślę) nie jest zły. Piszcie tutaj ile macie fpsów normalnie na mapie (nie w mieście bo wiadomo że tam jest o wiele mniej) i jakiego macie kompa tak o:

FPS 22-26

i7 2600 4x 3,4ghz

8GB ram ddr3

Nvidia GeForce GT 630 1GB

Win 7

PS. Czy to możliwe że grafa tak zaniża u mnie liczbę fpsów ?