Nie wiem czy mi się coś tylko wydaje, ale chyba znowu popsuliście nabijanie postów z hydeparku czy coś, bo ostatnio miałem 888 postów, a dzisiaj mam 1030, aż tyle w kilka dni to chyba nienaspamowałem (chyba nigdy nie spamowałem)
Licznik postów
Tak ma być tym razem, Plain powiedział, że niedługo wyjaśni oficjalnie czemu taka zmiana.
Hmmm u mnie nic się nie zmieniło.
Mi też nie było dane uczcić "magicznego tysięcznego posta", przeraża mnie to, że yamiji w tym temacie nabił swój 666 post
miałem pisać jakieś bardziej oficjalne oświadczenie jak jeszcze parę zmian doszłoby to skutku, ale tak na szybko to powiem, że na forum od dawna nie istnieją już żadne ograniczenia dotyczące liczby postów, dlatego też nie ma przeciwwskazań, żeby wszędzie uruchomić naliczanie. Tak też zrobiłem i przy okazji zsynchronizowałem bazę postów hydeparku i karczmy (kmwtw ) z licznikami w profilach użytkowników, dlatego w zależności od ówczesnej aktywności w tych działach, na kontach przybyło od kilku do nawet kilkuset postów na liczniku.
od kilku do nawet kilkuset postów na liczniku.Lubię to
Kilkaset
pora nabić trochę postów w Piszę, bo mogę!
I znowu się zaczną gry w skojarzenia, gdzie 2 osoby na przemian będą sobie posty nabijać.
Jak dla mnie nie ma sensu włączać naliczania tam, gdzie posty mogą być zwykłym jednym zdaniem, czy podbiciem czegoś, bo nie oddaje to w żaden sposób tego, jak rzeczywiście aktywna jest dana osoba. Powinno być tak jak wcześniej - nie nabijają się w hydeparku i ukrytych działach
Jak dla mnie nie ma sensu włączać naliczania tam, gdzie posty mogą być zwykłym jednym zdaniem, czy podbiciem czegoś, bo nie oddaje to w żaden sposób tego, jak rzeczywiście aktywna jest dana osoba. Powinno być tak jak wcześniej - nie nabijają się w hydeparku i ukrytych działach
Dzięki, dokładnie to miałem na myśli xD
W moim przypadku licznik poszedl w gore o ponad 2 tysiace ; p
od kilku do nawet kilkuset postów na liczniku.
Albo kilku tysięcy. Nie żebym coś wiedział
@Krys
You know nothing.
Posty sa tylko posrednim wyznacznikiem aktywnosci danej osoby. Nie ma sie co o to spierać.
To skoro w sumie nie ma to znaczenia to po co zostało to zmienione. Pamiętam jak dawno temu skasowano naliczanie postów z hydeparku bo niektóre osoby połowę aktywności miały właśnie w forumowych grach czy tematach nic nie wartych. Co sie wiec teraz zmieniło?
Posty nie powinny sie naliczać w hydeparku bo sa tam głownie tematy jednopostowe, w każdym innym dziale z innych juz normalnie powinno naliczanie działać. To samo z postami w karczmie i innych ukrytych działach. Nie powinny sie wliczać w ogólna aktywność postowa. Pomijam juz testy czy można sztucznie podbić lajkowane posty w działach ukrytych ktore swego czasu były.
Licznik postow powinien dotyczyć tylko działow gdzie rzeczywiście post jest dłuższy od jednego zdania
Licznik postów oryginalnie został wyłączony tylko dlatego, żeby ograniczyć liczbę użytkowników publikujących w dziale 'Szukam MMO', kiedy to jeszcze na pisanie w tamtym dziale było ograniczenie. Innych przeciwwskazań nie było, bo liczba postów odpowiada, jakże by inaczej, liczbie postów. To nie jest liczba wartościowych postów ani liczba postów dłuższych niż jakaś liczba znaków, ani liczba postów nienapisanych w tematach gier forumowych. Po prostu i tylko liczba postów.
Nie radziłbym specjalnie się do tego przywiązywać, bo licznik ten i tak nie ma przełożenia na inne traktowanie poszczególnych użytkowników albo nagrody. Ot, odzwierciedla liczbę faktycznie napisanych wiadomości w skali 1:1. Jeżeli komuś na tej liczbie zależy, to może podjąć jakiś marginalny wysiłek i napisać coś nowego tylko z tego powodu, chociaż nie do końca rozumiem czemu miałoby to być jakąś specjalną motywacją.
Czyli zwyczajowe "średnio obchodzi nas wasze zdanie, bo i tak zrobimy jak chcemy"...
Na większości forów jakie widziałem, działy takie jak "Hydepark" i temu podobne nie liczyły się do postów, gdyż nawet jeśli Tobie Plain ten numerek pod awatarem nie imponuje, dla większości jest pewnego rodzaju wyznacznikiem. Wystarczy zobaczyć ile już się gratisowego spamu zrobiło w Piszę bo Mogę. W jeden dzień tyle postów co normalnie czasami w miesiąc nie było. Zaraz będzie wysyp ulubionych forumowych "gierek" w stylu odliczania.
Taka zmiana nie ma żadnych pozytywnych efektów, ale ostatecznie to Wasze forum i Wasza decyzja.
Tak na moje, to jeśli komuś ma poprawić nastrój większa liczba postów pod nickiem, to niech sobie spamuje do woli. Może się forumowe trolle rozładują w takich "odliczankach" i nie będą zaśmiecać poważnych tematów.
z jakiegoś powodu wydaje wam się, że jeżeli nie zgadzam się z waszym zdaniem, to automatycznie mam je w dupie. Spróbujcie pamiętać, że to nie jest kwestia waszego przeciwko mojemu zdaniu, bo akurat w tej kwestii zaczerpnąłem porady wśród pozostałych członków zespołu. Wszystkich, którzy opowiedzieli się za tym tylko w dziale zespołowym jest mniej więcej tylu ilu was tutaj głosujących przeciwko. Statystyki reszty forum nie prowadzę, ale więcej sprzeciwów poza waszymi, tj. 5 osób, jak dotąd nie zauważyłem. Czemu zatem posuwasz się do ironii i tekstów a'la ten z pierwszej linii powyższego posta? Ja naprawdę staram się patrzeć szerzej i z perspektywy względem całego forum, a twoje prześmiewcze i bezpodstawne komentarze tego typu tylko umniejszają moją tutaj "pracę".
Inna sprawa - czemu większy ruch na forum miałby być zły? Spójrz na to z tej strony - dział gier forumowych funkcjonował jak dotąd bez naliczania i zupełnie nie przeszkadzało Ci, że ludzie marnują tam czas pisząc rzeczy nie posiadające specjalnego sensu. Teraz gdy to naliczanie jest, to już tylko "negatywny skutek"? Rozumiem, że ktoś może przykładać większą wagę do liczby postów niż ja, ale tak jak w przypadku czyichś pieniędzy, pracy, rodziny, gustu, wyglądu - uważam, że najzdrowiej byłoby, gdyby każdy zajął się sobą.
Nie o to chodzi, nie przeszkadza mi kiedy ludzie robią to bo rzeczywiście sprawia im radość taka zabawa na forum. Czytanie chociażby wilkołaków to niesamowicie fajna rzecz. Natomiast spam mający na celu tylko i wyłącznie nabicie postów uważam za bezsensowny, a nabijanie postów na grach właśnie to tego prowadzi. Mnie nie rusza sama ilość postów, tylko to jaki sposób ich nabijania.
A co do ruchu na forum, może jakbyście nie zbanowali tylu normalnych osób to ruch byłby większy, ale strach pisać bo zaraz napatoczy się jakiś bywalec i będzie prowokował żeby dało się sprzedać warna.
Nie, to jest dokładnie ten sam sposób nabijania postów. Dosłownie nic się nie zmieniło. Kto ma ochotę i czas na odpowiadanie po raz 400 w temacie 'X czy Y' nadal może to zrobić. Teraz zmienia się przez to jedynie i wyłącznie liczba postów i nagle zaczyna Ci to przeszkadzać. Rusza Cię zatem dokładnie liczba postów, więc czemu temu zaprzeczasz?
Po raz kolejny powtarzam, że nie polecam przywiązywania się do takich spraw, bo z jakiegoś powodu śmierdzą zazdrością. Wydaje Ci się, że stanowisz głos ogółu, ale w tej sprawie wasze zdanie stanowi mniejszość i dokładnie na tej podstawie wykreowana została ta decyzja.
Co do ostatniego zdania - kogo my takiego niby zbanowaliśmy i o jakie prowokacje bywalców chodzi?