Witam. Zastanawiam się nad rozpoczęciem gry w jeden z tych dwóch tytułów. Który według was jest wart uwagi? Jak z populacja w tych grach? Z góry dzięki za odpowiedź
Lineage 2 czy Last Chaos
Oczywiście że Lineage 2. Last Chaos jest taką żałośną grą, że to mi się nie mieści w głowie. Od dawna pamiętam, ze ta gra to jeden wielki shit. Lineage to legenda, i choć lata mijają to nadal jest epicką grą, szczególnie siege, gdzie napierniczają się dziesiątki ludzi
Skoro Lineage to która wersja? od innovy czy ncsoft(jak tam z pingiem itp)? od innovy do polski serwer czy eu?
Od kilku miesięcy się nie zgłębiam w L2 ale znajdź jakiegoś fajnego priva, bo na globcach nei ma sensu grać. Szukasz jakiegoś dużego priva i lecisz
Sęk w tym, że o L2 nie mam zielonego pojęcia i nie wiem czy na privie się odnajde
Moim zdaniem prosciej będzie na globalu , te nowe kroniki są dużo łatwiejsze i mają wiecej podpowiedzi , ale znów na starszych jest jescze troche "klimatu" i są trudniejsze .
Wybierz priva z masą ludzi (l2 tales, dex). Raty są nie za duże, powinieneś zdążyć ogarnąć troszkę grę. Przede wszystkim na początek jakieś poradniki, gdzie expić, bo bez tego będzie CI ciężko. A do reszty do szukaj clanu i powinni CI pomóc podstawowe rzeczy ogarnąć.
Klimatu L2 raczej nie poczuje bo nigdy wcześniej nie grałem w to. Może ktoś mniej więcej opisać jak wygląda ta gra? Z tego co wiem są i questy i grind z naciskiem na to drugie ale mam nadzieje na jakąś waszą odpowiedź w tym temacie
Jak masz chęć to zapraszam na l2 tales trochę ci wytłumaczę co i jak .
Zasysam już L2 tales. Podaj nick i jutro wieczorem powinienem być w grze to się odezwe.
L2 Tales? Dla kogoś, kto nigdy nie miał styczności z L2? Przecież to kompletnie bez sensu. Takie serwery jak Tales są stworzone dla ludzi, którzy grę znają bardzo dobrze i mogą od razu skupić się na crafcie, farmie, pvp... Avaru, pewnie Koledze wytłumaczysz, że profesje wybiera się u kotka, a przedmioty kupuje w GM-Shopie, nie wspominając o reszcie tego custom *****, którym przepełniony jest serwer. Mniejsza z tym, ja, osobie, która chce spróbować swoich sił w L2 i nigdy nie miała z tą grą styczności, polecam oficjalny europejski serwer - Core. Kolego, na pewno spotkasz tam ludzi, jak i wielu Polaków. Do 40. poziomu poprowadzi Cię tutorial, także powinieneś co nieco zaznajomić się z grą. Potem proponuję znaleźć jakiś klan i obowiązkowo mentora. Nie polecam polskiego serwera, bo gra tam zdecydowanie mniej osób, co za tym idzie trudniej o pt na insty itp., itd. Na amerykańskim będziesz miał dużo wyższy ping i chociaż w L2 to tak mocno nie przeszkadza, to jednak czuć. Poza tym ludzie uruchamiają po kilka kont jednocześnie, co przekłada się na większą liczbę postaci w grze, ale przede wszystkim na gorszą grywalność. Nie wspominając o botach, ale one są wszędzie. Jednak zdecydowanie jest ich mniej na serwerach Innovy. Jeśli uprzesz się na priva, to polecam coś z niskim ratami i "bez zbędnych dodatków", które wymieniłem przy okazji Talesa. Ze starszych kronik ciekawą opcją może być ten serwer: https://plusonel2.com/page/index.html , chociaż nie wiem jak tam jest z populacją. Z tego co czytałem, wstał całkiem niedawno i gra tam garstka Polaków. Z nowszych kronik natomiast, polecam DEXa. Znajdziesz go w zakładce "Serwery prywatne" w dziale o L2. Jeszcze jedno, w razie gdybyś potrzebował więcej informacji na temat tej gry, to zajrzyj na to forum: forum.lineage2.com.pl . Powodzenia!
Zdecydowanie L2 Dobrze się składa że wpadłem na ten temat. Myślę czy nie wrócić za jakiś czas do gry. Miałem około 1,5 - 2 lata lata przerwy i teraz jakby mnie ktoś zapytał co się pozmieniało to nie byłbym w stanie mu odp. (Swoją przygodę z L2 zacząłem od gry na serwerze Zeus około 5 lat. Moją pierwszą klasą był Spellsinger, piękne czasy ~ aż miło powspominać czasami )
Jaki fajny serwer bylibyście w stanie polecić? Na jakim gracie? Jeżeli można prosić wyślijcie link do serwera + jaka to jest wersja czy Interlude, czy H5 itp. Byłbym wdzięczny
A ja powiem Last Chaos to była moja pierwsza gra 3d mmo. W l2 grałem przez chwile optymalizacja ssie jakiś gośc mi powiedział żeby pograć potrzebuje dysku ssd karty graf 2gb i procesor 3ghz i to najlepiej i5 ta gra jest stara a ma większe wymagania od Aiona graficznie też już nie powala. Przechadzając się po świecie miałem wrażenie że przechadzam się po pustyni. Co do klimatu nie wypowiem się nie brałem udziału w żadnych epickich walkach więc być może to jest to co przemówi na korzyść nie znam się nie orientuje się zarobiony jestem...
Optymalizacja ssie? To niezlych gosci masz xD dysk ssd chlopie ile ty masz lat zeby czegs takiego nie ogarnac i dac sie nabrac? Pewnie grales na dodatek na jakims wymarlym brazylijskim serwerze.
Oczywiście że Lineage 2. Last Chaos jest taką żałośną grą, że to mi się nie mieści w głowie. Od dawna pamiętam, ze ta gra to jeden wielki shit. Lineage to legenda, i choć lata mijają to nadal jest epicką grą, szczególnie siege, gdzie napierniczają się dziesiątki ludzi
Ohhh nieee nie nie i jeszcze raz nie.
Last chaos to pogrążająca się gra? Ile się zagłębiłeś w ten świat i ile lat temu ostatnio grałeś? Pewnie jako zwykły "gracz" zainstalowałeś i odinstalowałeś.
Owszem urok tej gry z przed 2 czy 3 lat zniknął, ale są dalej oddani fani i wielbiciele a serwery są na medium. Owszem to nie są jej czasy świetności, a ktoś kto nie grał w L2 nigdy raczej tego nie ogarnie ;D
Napisałem swój tekst o LastChaos, który raczej nikogo nie zainteresował. Widzę, że mentalność tutejszych osób to pograć trochę, odinstalować i wielce krytykować tą grę.
Bardzo gorąco Cię zapraszam do LastChaos PL wspaniały community, ciekawe wojny, bitwy o gród i jest masa atrakcji i wyzwań, idealne na całe wakację
Nie jest to ani prosta gra, ani już w nie najlepszej kondycji, ale warto zagrać. Jest grupa oddanych fanów gdzie bitwy o grodu, ściganie się z poziomami czy kochane pvp dają niesamowicie wiele emocji.
#Vito217
Otóż początkowe lokacje to jedna wielka pustynia, lecz jest ukierunkowana przez graczy droga, oczywiście kilkia dróg jak expić i w jakich lokacjach, otóż na mapach typu dratan,merak oraz egeha tamcałkowicie nie opłaca się expić, jedynie ich świątynie dają w porównaniu do zwykłych mobków dużo więcej EXP. Gra jest grindem ale też z dawką questów na różnych poziomach, kilkoma fajnymi lokacjami i co najważniejsze, wspaniałymi ludźmi w nią grającymi.
Tak jak powiedziałem, zapraszam Cię do tej gry i też nie jest łatwa, w razię pytań zawszę pomogę a nick tam mam = Sachiel
Jak dla mnie LC ma dalej swój klimat ale tylko w innym znaczeniu.
L2 Tales? Dla kogoś, kto nigdy nie miał styczności z L2? Przecież to kompletnie bez sensu. Takie serwery jak Tales są stworzone dla ludzi, którzy grę znają bardzo dobrze i mogą od razu skupić się na crafcie, farmie, pvp... Avaru, pewnie Koledze wytłumaczysz, że profesje wybiera się u kotka, a przedmioty kupuje w GM-Shopie, nie wspominając o reszcie tego custom *****, którym przepełniony jest serwer. Mniejsza z tym, ja, osobie, która chce spróbować swoich sił w L2 i nigdy nie miała z tą grą styczności, polecam oficjalny europejski serwer - Core. Kolego, na pewno spotkasz tam ludzi, jak i wielu Polaków. Do 40. poziomu poprowadzi Cię tutorial, także powinieneś co nieco zaznajomić się z grą. Potem proponuję znaleźć jakiś klan i obowiązkowo mentora. Nie polecam polskiego serwera, bo gra tam zdecydowanie mniej osób, co za tym idzie trudniej o pt na insty itp., itd. Na amerykańskim będziesz miał dużo wyższy ping i chociaż w L2 to tak mocno nie przeszkadza, to jednak czuć. Poza tym ludzie uruchamiają po kilka kont jednocześnie, co przekłada się na większą liczbę postaci w grze, ale przede wszystkim na gorszą grywalność. Nie wspominając o botach, ale one są wszędzie. Jednak zdecydowanie jest ich mniej na serwerach Innovy. Jeśli uprzesz się na priva, to polecam coś z niskim ratami i "bez zbędnych dodatków", które wymieniłem przy okazji Talesa. Ze starszych kronik ciekawą opcją może być ten serwer: https://plusonel2.com/page/index.html , chociaż nie wiem jak tam jest z populacją. Z tego co czytałem, wstał całkiem niedawno i gra tam garstka Polaków. Z nowszych kronik natomiast, polecam DEXa. Znajdziesz go w zakładce "Serwery prywatne" w dziale o L2. Jeszcze jedno, w razie gdybyś potrzebował więcej informacji na temat tej gry, to zajrzyj na to forum: forum.lineage2.com.pl . Powodzenia!
Dla mnie granie na God to jest bezsens bo ta gra nie ma już nic wspólnego z L2 , co do q na profesje na god jest to uproszczone i to bardzo więc co za różnica? , A na czym on ma się skupiać ?? ma wejść na serwer x 1 i zanudzić się na śmierć przy klepaniu tych samych mobków żeby kawałek lvla wbić?? Z tego co pamiętam na core w luxury już był lepszy sprzęt do kupienia , krasnale mają małe znaczenie itd. Jak dobrze mój kolego popatrzysz to nowe L2 za bardzo się nie różni od tych " customowych" serwerów .
Dla mnie granie na God to jest bezsens bo ta gra nie ma już nic wspólnego z L2 , co do q na profesje na god jest to uproszczone i to bardzo więc co za różnica? , A na czym on ma się skupiać ?? ma wejść na serwer x 1 i zanudzić się na śmierć przy klepaniu tych samych mobków żeby kawałek lvla wbić?? Z tego co pamiętam na core w luxury już był lepszy sprzęt do kupienia , krasnale mają małe znaczenie itd. Jak dobrze mój kolego popatrzysz to nowe L2 za bardzo się nie różni od tych " customowych" serwerów .
Nie napiszę, że GoD to udana kronika, bo to nieprawda, ale idzie się przyzwyczaić. Po prostu uważam, że taki nowy powinien chodź trochę poczuć ten klimat, zrobić właśnie te uproszczone questy, pogrindować parę ładnych godzin żeby wbić lvl. Ty jak zaczynałeś z L2, to od razu crafciłeś i robiłeś PvP? Tu chodzi o wprowadzenie do tego wielkiego świata, a nie o rzucenie gościa na głęboką wodę. Biorąc to pod uwagę, zdecydowanie lepiej zacząć na offie. Poza tym, wątpię, że ten Tales postoi tyle, co off.
L2 tales to server nastawiony na dotę. Co do oficialnych serwerów polski off raczej umiera jesli chodzi o privy to tylko takie z plikami l2off. W lato ciezko o dobry server lineage 2 to gra grinderska i serwery ruszaja glownie na zimę. L2Evoke wstaje pod koniec sierpnia to h5 chyba x3. Oczywiscie wszystko zalezy jaki masz styl gry jesli nigdy nie grales proponuje na spokojnie zadnych mid ratow normalny server pograj sobie bez cisnienia etc.
Nie ma co mówic, dota zabija sporo serwerów L2.
Witam. Zastanawiam się nad rozpoczęciem gry w jeden z tych dwóch tytułów. Który według was jest wart uwagi? Jak z populacja w tych grach? Z góry dzięki za odpowiedź