Cześć!
Jako, że ostatnio coraz więcej ludzi zaczyna pytać o wspólną grę w L2, postanowiłem że utworzę ten temat i będzie miał on głównie charakter informacyjno-rekrutacyjny. Zatem zacznę od samego początku.
Kilka dni temu przez wielką nudę w świecie mmo, postanowiłem że ściągnę L2 i zobaczę co w tej starej grze słychać. Jako że grałem w L2 przez około 6 lat, temat nie jest mi obcy. Ściągnąłem, zainstalowałem, zobaczyłem. Sytuacja na serwerze europejskim zmieniła się na lepsze, może nie są to takie frekwencje jakie miały miejsce przy starcie serwerów, ale na pewno jest lepiej niż było to na drugim otwartym eu serwerze, a jakoś tam ludzie grali i nie płakali. Na chwilę obecną jest 1 serwer, ponieważ z powodu słabego zaludnienia drugim, wszystko zostało połączone. Link do niego podaję tutaj.
Wracając do zainteresowania tematem coraz więcej osób dopytuje się gdzie gramy, kogo brakuje Nam w ekipie, itp itd.
Chciałbym wypowiedzieć się na ten temat.
Na chwilę obecną gramy dla zabawy, w głównej mierze przypominamy sobie stare dobre czasy pvp, raidów czy nawet siege w L2. Jako, że L2 rozwinął się nieco i rozwijał się będzie nadal (nie chodzi tutaj już o to w jakim kierunku się rozwija i będzie rozwijał), postanowiliśmy że warto dać szansę tej grze, a raczej tej dziwnej kronice, która jest bardzo minimalistyczna i nieco oklepana.
Szukamy osób do wspólnej gry - zarówno hardkorowych graczy jak i casuali, stawiamy na dobrą zabawę i ogólną akceptację/zrozumienie. Nie interesują nas osoby, które zrezygnują po kilki dniach "grania". Na chwilę obecną biegamy solo lub w party póki sytuacja z lvlami się nie wyrówna. Myślę, że na ok 70-75lv wszystko się w miarę ustabilizuje. Nie będę owijał w bawełnę i pisał że od początku gramy razem, bo lv wbija się tak szybko że nawet rozpoczęcie grania po 20min opóźnienia robi różnice. Niekiedy nawet w 2-3lv na średnim poziomie. Kronika słynie z darmowego eq więc nie ma się niczym przejmować, byleby były chęci i wolny czas. Jeśli jakimś cudem byłoby więcej chętnych osób, można pomyśleć o jakimś klanie, jednak na razie szukamy tylko osób do grania i ewentualnie klanu do którego możnaby dołączyć.
Przydatne linki dla początkujących:
Interfejs gry: klik
Rodzaje profesji: klik
Komendy: klik
Mini test "kim grać?": klik
Wymagamy niewiele:
* kultura osobista
* odpowiedzialność
* chęć należenia do wspólnoty
* tworzenie dobrego klimatu
Oferujemy:
* pomoc przy wyborze rasy/klasy
* pomoc przy questach
* miłą atmosferę (jeśli będzie nas więcej to jakiś "ts")
* niecodzienną zabawę
* wspólne wypady (raidy, instancje, pvp)
* farmienie do upadłego (dla tych hardkorowych)
Jeśli jesteś zainteresowany(na) proszę o kontakt (w tym temacie, pm ma forum lub mail codeqqi@qq.com).
W treści proszę podać podstawowe informacje wg wzoru poniżej:
Wiek : 23Nick(w grze) : qqicodeRasa/klasa: dark elf / sk(tank)Średni czas poświęcany na L2 (tygodniowo) : 30+Doświadczenie w L2 : ok 6lat* jeśli nick/rasa/klasa nie są jeszcze wybrane, napisz proponowanePostacie posiadające lv 41+ będą spisywane i brane pod uwagę w ewentualnych zapisach na listę, która może powstać w każdej chwili lub wcale.
Więcej o nas można znaleźć
tutaj.Na chwilę obecną "w grę" wchodzą tylko postacie w przedziale lv: 40-70.
Dlaczego nie od 1lv? Dlatego, że poziomy 1-41 robi się szybko solo, jednak jeśli jest z czymś problem to pm_me(ingame lub na forum).
Reputacja na forum ma duży wpływ na dołączenie do grupy.
Wybór serwera czy też jego zmiana nie podlega dyskusji.
Grasz na innym serwerze lub na innym masz chęć zacząć przygodę? Powodzenia, ale to jest grupa z L2 eu Core.
Posty nie wnoszące nic do tematu będą ignorowane(nie odpowiadamy nawet na nie)+raportowane.