Lineage 2 Jaka postać i podklasy

Witam!

Mam do was pytanie. Mianowicie ściągnąłem Lineage 2 Global i nie wiem kilku spraw. Oto one:

1. Jaki serwer polecilibyście mi (aby było dużo Polaków)

2. Jaka postać? Najlepiej taką aby nie była noga w expie, ale była dobra na PvP. Oczywiście ma mieć Efektowne umiejętności.

3. Czy to prawda, że Lineage 2 opiera się na "grind", czyli biciu w moby (jak się mylę porawić mnie :D)

Proszę wyjaśnić to jak dziecku, bo ja pierwszy raz gram w Lineage 2. Nie pisać jakiś skrótów postaci ani niczego, pełne nazwy :D

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ.

Zacznijmy od tego iż nie sprecyzowałeś jaką chcesz grać postacią... Sprecyzuj czy chcesz maga, tanka, archera,daggera czy co tam jeszcze innego. Co do l2 dla "żółtodziobów" to polecam poczytać duuuuużo na necie co do klas, rozgrywki itp. Warto, bo ja np. pare lat temu jak jeszcze byłem klasycznym noobem to 20lv wbilem nie uzywając ss... (soulshots) Nawet nie wiedziałem, że cos takiego jest... Tak wiem śmiech na sali... Dopiero potem zacząłem zgłębiać tajniki l2 i Tobie też radzę, bo trzeba wiedzieć tyle rzeczy w tej akurat grze (jest tak bardzo rozbudowana i to dobrze), że niektórym ogarnięcie tego wszystkiego zajmuje całkiem sporo czasu. Co do serva to nie gram na globalu to nie pomogę. Sprecyzuj postać a może uda mi się pomóc ;)

Tak jak juz kolega wyzej napisal klas masz kilkanascie wiec jest spory wachlarz...

ad 1. na globie nie gralem... po powrocie z poligonu (okolo 01.06) zaczne grac wiec mozesz ewentualnie tutaj podac swoj nick oraz server, na ktorym zaczniesz grac

ad 2. jaka postac by nie byla noga w expie i na pvp... sadze ze dagger by ci przypadl do gustu. a mianowicie Treasure Hunter (TH) ma czeste kryty jak i pasyw do ich wzmocnienia. dzieki skillowi do robienia key niezle zarabia na scrollach do enchantu. przydatny jest rowniez pasyw odnosnie uzycia luku dzieki czemu zadaje rowniez dosc dobry dmg z dystansu gdy dostanie roota-lopatologicznie przywiazanie do ziemi (kazdy szanujacy sie dagger na wyzszym lvlu ma przy sobie luk na wszelki wypadek)

ad 3. tak. Lineage jest nastawiony na grind + kilka questow rozwoju postaci. na 20lvl-u pierwszy wybor(1 quest) na 40lvl drugi(3 questy) oraz na 75(jesli sie pomylilem poprawcie :) 3 zmiana) nie bede tu wspominal o questach na subklasy/recki czy inne matsy potrzebne do kraftu.

nic nowego sie nie dowiesz jesli nie podasz wiecej szczegolow... chudy ja bylem lepszy. zaczynajac dolecialem do 35lvlu nie wiedzac ze jest cos takiego jak q na zmiane profy :D

Ja chciałbym grać taką postacią, która się wyróżnia tj. ma efektowne skille spory dmg, może być mniejszy ale za to szybko bić. Musi spełniać jakąś rolę w Party, bo będę tylko mięsem armatnim i wrzodem na tyłku dla innch.

Co do serwera będę grać tak jak w Polsce czas jak i na serwerze GTM +1 Nick: SuglivPL

Możesz mi dać linka do poradnika chudy?

Jasne: http://lineage2-info.pl/articles.php?article_id=151 /emoticons/nowe_tongue.png" alt=":P" srcset="/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Jest tam takie cos jak NewbieZone i specjalny podtemat "Jaka klasa dla mnie najlepsza" poczytaj, moze się przyda.

Co do skilli w l2 to KAŻDA postać ma efektowne skille, niektórych poprostu może ladniej wygladają za to innych skille są mało widoczne, a za to robią duże szkody. W pt. osobami cenionymi są: healerzy (bishop, elven elder), bufferzy (prophet, bladedancer, swordsinger >, po za tym warcrayer i overlord , ponadto w pt. musi byc ktoś kto weźmie na klatę danego RB (raid boss) czy co tam chcecie bić, do tego potrzebny tank: paladin, dark avenger, shillen knight, temple knight. Reszta z pt to ludzie od dmga jak się domyślasz. Nazwy klas, które pisałem to 2 klasy i pisałem je z pamięci więc mogą byc drobne błędy jak jeszcze jakieś pytania to pisz ;)

Dzięki za wszystko gościu. Naprawdę mi pomogłeś!

PS: Wyszło mi, że Necromanter jet tworzony dla mnie :D.

Ale pozwoliłem obie trochę oszukać i wyszło również na summonera :P

Czyli jednak stawiasz na magusów. Grasz na kronice Goddes of Destruction tak? Jak tak to o ile nic nie zmienili, a gralem niedlugo jak to wyszlo, to magowie maja tam troche lipe bo global l2 nie ma potek many i co parę mobków bedziesz musial "siadać" i czekać aż się mana odnowi. Nie wiem może teraz to zmienili, ale jak nie to na tych początkowych lvlach jest lipa, dlatego ja preferuję grę na porządnych prywatach.

A ty kim byś mi radził Summ czy Necro?

Zdecydowanie Necro, ale to tylko moje zdanie. Pewnie są ludzie, którzy by sie upierali że np.phantom summoner jest lepszy, ale taki necro to też summoner swojego rodzaju. Ma skill, który pozwala "wyciągnąć" ze zwłok mobka Twojego summona, na początku to chyba taki kościej o ile się nie myle, a dokładnie już nie pamiętam. Potem wraz z rozwijaniem tego skilla zmieniają sie formy summona. Wybór i tak należy do Ciebie... poczytaj też o skillach i porównaj.

Dzięki za wszystko Chudy i można zamknąć temat :) .

jeśli chodzi o summonera to polecam warlocka. sam nim gram zawsze. ma przydatnego summona Felline Queen. Posiada ona buff trwający 2min na zwiększenie Crit chance i Crit DMG więc idealny na RB oraz PVP. jako jedyny posiada Cubica rzucającego "anchor-a"(paraliż). ogólnie mógł bym Ci o warlocku gadać godzinami i przekonywać Cię do tej klasy ale i tak wybór jest Twój.

co do many w L2. Necro jak i SH (nuker dark elfów) posiadają skill Body to mind, który zamienia część życia na mane. Warlock ma od tego kota, który przywraca mu mane, więc przerwa trwa krótko w porównaniu do innych klas. Speelsinger ma buffa na szybkość regeneracji many. Sorcerrer posiada 1lvl B2M jeszcze z bycia humman wizzard.

No tak, te skille do many niby pomagają, ale rzucanie co chwile "Body to Mind", a chwile potem skilla z vampem żeby nie paść to mnie lekko wkurzalo(ponadto Body to Mind daje niewiele więcej many co trzeba użyć na innego skilla). A co do SH, a grałem nim dość sporo to przy jego kolosalnym dmgu i tak szybkim castem wypruwa się z many bardzo szybko, dlatego jak dla mnie: Prywaty z potkami many + , a global niestety -.

jak dla mnie dla priv jedynym + było by to, że możesz sobie wybrać kronikę, która ci najbardziej odpowiada. w moim przypadku Interlude. dla globa + za to, że go nie zamkną ze względu na $$$, które spływają do NCsoftu. a priv jak wiadomo. niekiedy bug niekiedy RIP. różnie to bywa.

To wyjście co napisałeś dla globala raczej moglłoby być trudne dla zrealizowania (każda kronika oddzielnie, oddzielne eventy itp.) Tak od siiebie, dla mnie też najlepszy stary Interlude, a jak jest dobry priv bez bugów i do tego stacksub 1+1 to juz wgl miodzio. Ode mnie to tyle. Nie będę robił już offtopu, bo kolega już chyba wie co chciał wiedzieć ;)

Witam!

Mam do was pytanie. Mianowicie ściągnąłem Lineage 2 Global i nie wiem kilku spraw. Oto one:

1. Jaki serwer polecilibyście mi (aby było dużo Polaków)

2. Jaka postać? Najlepiej taką aby nie była noga w expie, ale była dobra na PvP. Oczywiście ma mieć Efektowne umiejętności.

3. Czy to prawda, że Lineage 2 opiera się na "grind", czyli biciu w moby (jak się mylę porawić mnie :D)

Proszę wyjaśnić to jak dziecku, bo ja pierwszy raz gram w Lineage 2. Nie pisać jakiś skrótów postaci ani niczego, pełne nazwy :D

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ.