Lineage 2 - kilka pytań

1. Czy questy w tym mmo mają takie znaczenie jak w wow'ie że służą do expienia czy raczej jak w tibii znaczenie raczej drugorzędne jak oderwanie od expienia?

2. Jak zarabia się kasę krasnoludem?

3. Co to dokładnie dualbox? Jak na serwerze jest to zakazane to znaczy że można mieć tylko jedną postać na koncie?

4. Który serwer lepszy? Cerberus czy L2EXtreme?

Odpowiedź:

1.Questy są raczej drugorzędne,ważniejszy jest grid,ale są Q dzięki którym zdobywasz lvl np. z 79 na 81,lub jakieś wartościowe przedmioty.

2.Krasnoludem zarabia się "kasę" w sposób taki: "Fortune Seeker" (profesja krasnoluda)dropisz przedmioty od mobków które sprzedajesz dla ludzi wystawiając sklepiki,natomiast "Maestro" specjalizuje się w robieniu przedmiotów zdobywasz recepty i dzięki nim stawiasz można powiedzieć stoły na których ludzie robią sobie (za opłatą ustaloną przez ciebie)matsy,bronie,armory itp.

3.Dualbox jest to odpalenie dwa razy lineage 2 na dwóch innych kontach np.Odpalasz sobie Krasnala,a następnie odpalasz drugi raz lineage 2 i wchodzisz na inne konto na którym masz np. Buffera.

4.Raczje Cerberus,więcej ludzi gra oraz jest stabilniejszy.

A jeszcze jedno pytanie bo na stronce Cerberusa pisze: "You need High Five client, fully updated." Ściągnąłem tego Hive Five to jeszcze mam go spatchować na max a potem dopiero wrzucić folder "system" do folderu z grą?

Nie,nie trzeba patchować.Wystarczy że wrzucisz ten folder.

ale wtedy się coś zawiesza i tylko taki początkowy ekranik jest :/

Spróbuj z updatować,ale może to być wina podmienienia systemu,więc najpierw usuń ten stary system a następnie wklej nowy.

Dobra działa :D a kiedy można opuścić talking island? I jak to zrobić?

Najlepiej na 20lvl, żeby zrobić q na 1klase. Wychodzi sie przez Gatekeepera, teleport do Gludin bodajże.

Poszukaj ludzi z polskiego klanu Ewenement, dodadza cię i pomogą.

Czy są jakieś straty jak zdobędę następną klasę na większym lvlu niż 20? Bo zacząłem robić questa na 20lvlu a widzę że dużo jest do pozabijania i napewno w tym czasie będę miał jakiś 21-22lvl :/

Nic na tym nie tracisz

A jak wpadne w agro jakichś mobków to gonią mnie dopóki mnie nie zabiją czy da się jakoś uciec?

Prawdopodobnie na Cerberusie gonią do upadłego, jescze mi sie nie zdarzyło żeby mobom sie znudziło

1. Czy questy w tym mmo mają takie znaczenie jak w wow'ie że służą do expienia czy raczej jak w tibii znaczenie raczej drugorzędne jak oderwanie od expienia?

2. Jak zarabia się kasę krasnoludem?

3. Co to dokładnie dualbox? Jak na serwerze jest to zakazane to znaczy że można mieć tylko jedną postać na koncie?

4. Który serwer lepszy? Cerberus czy L2EXtreme?