Lineage 2 official czy jeszcze warto?

Witam was serdecznie, na początku opowiem wam swoją historię A na końcu zadam pytania będę bardzo wdzięczny za pomoc. Tak więc zaczynamy . Jestem weteranem gry lineage 2 obecnie mam 29 lat a przegrałem w l2 praktycznie cała swoją młodość, rok temu postanowiłem wrócić do l2 na priv serwerach by znów poczuć ten piękny niepowtarzalny klimat i niestery było to przykre przeżycie ponieważ wszystkie privy po miesiącu się zamykaly A w grze zostały głównie biegajace po giran boty. Próbowałem grać przez rok w Wowa ale jednak to nie jest to samo . Wczoraj postanowiłem wrócić do l2 tym razem na l2 classic ( serwer Giran) i teraz moje pytania brzmią

1. Czy w 2019 roku jest w ogóle sens grać w l2 wiem że to już nie będzie ten sam klimat ale chce pograć sobie casualowo spoilem lub OL i cieszyć się na spokojnie gra
  2. Czy w ogóle jest na officialach jakiś online czy będę grał sam z botami ?
  3. Czy jest jakaś różnica między l2 classic ncsoftu A l2 classic Europe? Ktory byście wybrali?
  4. Czy jest jakaś alternatywa jezeli już nie ma sensu gry w l2 myślałem o *Black Desert z tego co wiem pvp jest tam podobne ewentualnie guild wars 2 ( ale to przypomina chyba bardziej Wowa)
    Nie ukrywam że największa frajdę sprawi mi l2 na Offie tylko czy jest sens grać? Czy w ogóle są tam jeszcze ludzie ( czy same niedobitki) A może otwiera się niebawem jakiś nowy serwer na Offie i macie jakieś informacje.
    Bardzo proszę o poważne rzetelne odpowiedzi będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam :muscle:t6::muscle:t6:
  1. Z przykrością stwierdzam, że niestety nie ma sensu.
    Trzymaj się z dala od tego bagna jakie jest teraz na serverze Giran od NCSOFT. Raz, że bot na bocie i praktycznie każdy spot 25-75 zajęty przez Summonerów odpalonych na adrenalinach, walkerach i inne ścierwach. A jak chcesz powalczyć o spota to high lvl pk odbierze Ci chęci do expienia. Dwa, to przeraża mnie tolerancja adminów dla tego zjawiska. Każdy post zwracający uwagę na to rakowisko jest momentalnie kasowany, a tickety są olewane. Po prostu hulaj dusza adminów nie ma :smiley:
  2. Jakiś online jest, aczkolwiek szalu nie ma. Online sztucznie podbijany przez boty. Więcej botów niż ludzi.
  3. Aktualnie żaden. Jeden to botowisko (Giran), a drugi pusty z P2P (Skelth).
  4. Najlepszą alternatywą będzie WoW classic, który startuje w sierpniu. Daruj sobie BDO to słabiak. do tego P2W. Jak koniecznie chcesz w coś JUŻ pograc , to proponuję FF XIV.

Spróbuj na l2 arion stoi od maja , niedługo aktualizacja do 3.0 classic , więc jeszcze postoi .

Da się zagrać w miarę normalnie ale to max przez 3 miesiące potem to zdycha i mówię tu tylko i wyłącznie o privach. Bo na offach to śmierdzi 9 metrowym mułem.
Jak znaleść serwer? Lineage 2 info i tam masz zapowiedzi serwerów. Wybierasz te które mają najwięcej wyświetleń i czytasz co tam się dzieje w tych postach. Wow śmierdzi, eldo.

Aha czyli we wszystkich rankingach zagranicznych jak i tych naszych oraz wewnętrznych kłamią, bo we wszystkich gra zajmuję Top 5, ale tak naprawdę to zwykły słabiak? No kolego muszę przyznać, że to tylko uwiarygadnia twoją wypowiedź dotyczącą tej gry. Dobra robota!

1lajk

W 2019 roku nie ma już w ogóle sensu grać w mmorpg. Przerzuć się na singlówki, serio.

PS. nie słuchaj psychofanów bdo jak tego nade mną.

Dla kogoś z L2 ten cały BDO to jest słabiak. Te rankingi są na podstawie casuali a nie normalnych graczy. W BDO się nie traci nawet expa za śmierć w PvP czy PK, to jest jakiś żart. Brak otwartego handlu tylko AH z kontrolowanymi cenami w efekcie ani niczego się nie da kupić ani nawet spekulować niemożna. Cały rozwój postaci to czyste RNG karta kredytowa do IS. Sama walka to one shot fest gdzie w sumie i tak decyduje komu się desynki przyfarcą. Wszystkie klasy w w sumie na jedno kopyto same DPS-y. Żadnego kombinowania buildami bo jedyne co ma sens to pakowanie w AP które jest skopane od samego początku gry i skaluje się kilka razy lepiej od jakiejkolwiek innej statystyki w grze. Sama gra to głównie single player, contentu dla grup po prostu nie ma.
Jak ktoś chce sobie pozbierać casualowo kwiatki albo podbudować ego kartą kredytową to w BDO się odnajdzie. Ale jak ktoś jest z L2 i chce innej gry PvP to BD jest słabe.

5lajków

No tak, dla gracza L2, BDO jest słabe, to proponujecie mu FFXIV XD, prawda jest taka, że BDO jest trochę zbliżone do L2, bo masz open world pvp, sam grind itd, enchanting jest mierny, bardzo siermiężny i zanim w ogóle zaczniesz grać pvp, to myśle, ze przynajmniej pół roku gry, bo tam różnica w gearze powoduje to, że ty chłopa nie trafiasz, a on cię zabija na hitka. Niemniej jest to aktualnie jedyne zastępstwo za L2 chociażby ze względu na open world pvp, nie zmienia to faktu, że gra ta jest zrobiona na podobieństwo nowych mmo - zamknięty AH z ustalonymi cenami, brak tradeu z ręki do ręki itd.
Wszystkie inne MMO - wow, ff, ESO, GW2 to gierki typowo od pve, więc albo grasz w L2/BDO albo odpuść sobie MMORPG, ja tak zrobiłem, bo nie ma sensu teraz grać w ten gatunek, spróbuję tylko z wowem classiciem, ale szału się nie spodziewam. Ogólnie ludzie, którzy zaczynali od L2, MU itd mają przejebane, bo wszystkie MMORPG aktualnie są ustawione przed graczy lubiący bić kukły w zamkniętym pokoju bez zagrożenia od innych graczy :slight_smile:

jest tylko jedna sluszna droga gry w l2, startuje serwer h5 mid, wbijasz, robisz w 1 dzien vespera na 7rb, farmisz se jakieś gówna i po tygodniu wychodzisz, czekasz na kolejny serwer i tak bez końca
jak juz serwer ma 2 tygodnie to ludzie biegają w vorpalach i odchodzą rozdając czasem itemy
jeśli taki dobry wariat z ciebie to mozesz dolaczyc do klanu jakiegos i sie pobawic w lepsze raidy, wtedy gra wydluzy sie max o tydzien

Zapraszam na Server Core troche jeszcze ludzi gra a niedlugo nowa kronika bedzie wchodzic wiec sporo wroci do gry

Witam
Dołącze się do pytania, gdzie zagrać w Lineage 2 aby się dobrze pobawić?
Nie interesuje mnie botowanie ani wysokie raty tylko prawdziwe doświadczenie jak za starych czasów mmo gdzie trzeba było się napracować aby coś mieć.

Do tego jak wcześniej napisałem, musi być community ala że ludzie chcą ze sobą grać a nie każdy tworzy po 4 alty i sam gra w grę mmo jak to było na Giran…

Przecież BDO nie ma OWPvP. System PK jest totalnie skopany. Ludzie nie tracą expa w PvP a na bossach jest safe zone. Proszę nie porównywać tego crapa z L2.

Co ty pierdolisz? Grałeś w to w ogóle człowieku?

A jakie Ty masz tam OWPvP? Powtażam:

System PK jest totalnie skopany. Ludzie nie tracą expa w PvP a na bossach jest safe zone. Proszę nie porównywać tego crapa z L2.

No i co z tego, że nie tracisz expa? Nie ma to żadnego znaczenia, możesz kopać ludzi na spotach i to wystarczy, w szczególności, że tam tracenie expa nie miałoby sensu, chociażby z tego względu, że endgameowy gear możesz założyć nawet na 1 lvlu i co, fajnie by Ci było, jakbyś na 50lvlu był ciągle kopany przez czyjegoś alta? Oczywiście w L2 też są możliwe podobne sytuacje, ale w L2 masz przynajmniej szansę uciec od kogoś silniejszego, a tutaj padasz na hitka. Zresztą nikt nie powiedział, że BDO jest dobre na równi z L2, tylko jest jedyną alternatywą jeżeli chodzi o MMORPG

Warto poświęcić trochę czasu na BDO. Gra na jakiś rok może dostarczyć zabawy. Nie jest to jednak L2 i nigdy nie będzie. Sam bawiłem się w BDO przez rok i nie żałuję, ale to nie to. Nie jest to gra na długie lata jak np. L2.

To że OWPvP traci sens bez konsekwencji.

Rok + mała fortunka w IS to minimum aby dogonić topkę i się zacząć bawić w siege, node war etc. W przypadku BDO to albo inwestujemy w grę kilka lat życia albo omijamy z daleka bo inaczej to niema sensu.

Najważniejsze to trafić na odpowiedni serwer w L2. Są jeszcze ludzie na świecie, którzy prowadzą takie serwery i nie dadzą się skusić na przerobienia serwera w maszynkę do robienia pieniędzy. Z tego co wiem serwer o którym mowie ma pól roku. Na twitch stremuje grę na tym serwerze Marcintv_