Lineage 2 - opłaca się zaczynać?

Witam !

Otoz, nabrala mnie chec na zagranie w Lineage 2. W ta gre nigdy nie gralem a czesto slysze, ze "starsze kroniki byly lepsze, teraz l2 to dno". Wiec mam do was pytanie - true story ? I na jakich serwerach oplaca sie grac; NA, EU czy nadchodzacym polskim bo tez nie moge sie zdecydowac przez ta ilosc argumentow uzytkownikow :) A gra.. dobra, duze community i .. czy trza no-life'owac ? ;/

Siemka.Jeśli chcesz zagrać w L2 na globalu,to najlepszą opcją jest server pl.który wystartuje bodajże 4kwietnia,obecnie trwa open beta po której będzie wipe,czyli usunięcie dotychczasowej postaci.Swoją obecność na serverze pl zapowiedziało sporo starych wyjadaczy,dużo klanów plus będzie pewnie spora grupa młodszych,nieobeznanych z grą osób.W każdym razie community zapowiada się spore.Czy trzeba no life;ować?To jest grindownik,expisz na mobach więc każdy kto będzie chciał szybciej mieć 85lvl(taki"magiczny" ;) na którym dostaje się już lepszy ekwip i następuje tzw.awakening-przebudzenie)będzie musiał trochę przysiąść do gry.

dużo osob straszy że na globalu się nie opłaca, ja powiem tak opłaca się ale tylko ze zgranym klanem, jak masz zamiar solo to nie ta gra, jeśli nie używasz TS lub innego komunikatora to tez doniczego.

Ja w l2 gram od C1 więc już sporo czasu ( na poczatku tylko priv servery, niestety moje zdanie o priwach takie zawsze kiedyś padaja więc szkoda czasu)

Na Inovie już grałem wbicie 85 lv zajeło mi troche ponad miech, grając od pon- do pt. do 2g w weekendy do 3-4godzin.

Jesli item shop bedzie taki sam jak na eu to nie jest taki pay to win :) więc fajnie

Naprawde polecam osoba ktore lubia PVP i MASS PVP

Jak już odświeżono temat, to ja powiem, że moim zdaniem warto poczekać na polski serwer. Ja też, niestety, przez tyle lat swojego życia ominąłem Lineage 2 i teraz czekam z niecierpliwością na polski serwer. Będzie z pewnością sporo nowych, zgranych klanów, a taki wspólny start z innymi to fajna sprawa. Lepszej okazji na spróbowanie L2 już nie będzie. Ostatnia tak komfortowa szansa żeby się zmierzyć, z tym bądź co bądź, legendarnym tytułem. ^_^

Ja jako doświadczony gracz Lineage 2 dokładnie gram od c1 powiem ci tak gra na globalu na pewno jest dużo ciekawsza niż na privie i na pewno nie musisz obawiać się wipe. Po drugie jeżeli lubisz wyzwania i na ratach x1 wyexpić postać do 99lvl to wielki szacunek dla ciebie bo to jest dość trudne. L2 jest postawione na współpracę nie masz ekipy nie masz co grać ponieważ bez healera,wc,ol,sws,bd(do 85lvl)będzie ciężko tobie expić po 85lvl najważniejsze postacie to Aeore(lekarz:D) oraz Iss(wzmacnia twoją postać). Grę polecam dla każej osoby która lubi grind oraz współpracę między graczami to w tej grze jest to najważniejsze aby zgrywać się na PvE jak i na PvP oraz siege. Dla mnie osobiście Lineage 2 jest bardziej atrakcyjniejsze niż WoW' ale mogę się mylić tylko niestety L2 jest niedocenioną grą przez wielu graczy i wolą wykonywać zadnia po zadaniu bo moim zdaniem jest prostym i szybkim systemem który zabił nie jedną grę MMORPG.

Na jakim serwie będziecie grać? Można jakąś ekipę ogarnąć. Ja będę elfem summonerem jak coś;)

na offie pl masz klan to Gladiarorzy z Miasta Noży(www.gzmn.pl) Zapraszam na forum liczymy w tej chwili ok 150 osób

Witam !

Otoz, nabrala mnie chec na zagranie w Lineage 2. W ta gre nigdy nie gralem a czesto slysze, ze "starsze kroniki byly lepsze, teraz l2 to dno". Wiec mam do was pytanie - true story ? I na jakich serwerach oplaca sie grac; NA, EU czy nadchodzacym polskim bo tez nie moge sie zdecydowac przez ta ilosc argumentow uzytkownikow :) A gra.. dobra, duze community i .. czy trza no-life'owac ? ;/