Lineage Eternal: Twilight Resistance

Zapewne każdy z Was widział już (przynajmniej kilka razy) Gameplay LE opublikowany na targach G-Star 2011:http://www.youtube.com/watch?v=YEFAiJF8HXY . Po dłuższym okresie oczekiwania na jakiekolwiek informacje dot. tego projektu nadeszła w końcu chwila na którą czeka bardzo wiele osób związanych ze światem Lineage...

Na oficjalnej stronie i facebook’u Nc Softu zostały opublikowane rozmaite informacje nt. targów G-Star 2014 (20-23 listopad 2014r.) oraz zapowiedzi Lineage Eternal. To znaczy tylko jedno – G-Star 2014, które odbędzie się za kilka dni ujawni Nam więcej informacji na temat nadchodzącej gry. Czekamy z niecierpliwością !!!

Wizualizacja stanowiska Nc Softu na targach G-Star 2014 (20-23 listopad 2014r.). Gdy dokładniej popatrzymy w prawą stronę obrazka to ujrzymy stanowisko Lineage Eternal (duzy plakat),

http://www.youtube.com/watch?v=spj5tzEbkkI -> Trailer Nc Softu z zapowiedzią LE na targach G-Star 2014

Więcej info na:

http://www.gstar.or.kr/eng/gstar2014/outline.asp

https://www.facebook.com/ncsoft?fref=pb&hc_location=profile_browser

http://lineage-eternal.pl/

Nawiązując do newsa o Lineage Eternal, jestem ciekaw co ujawnią twórcy gry i czego dowiemy sie tego dnia. Konkretnej daty premiery w Korei ? Czy zostaną pokazane nowe klasy ? Zapraszam do dyskusji i spekulacji na temat nowego tytułu NC SOFT-u. Jestem ciekaw co macie do powiedzenia w tym temacie oraz jakie są wasze oczekiwania...

Osobiście czekam z upragnieniem. Jestem fanem H'n'S i po spędzeniu prawie 3 tys godzin w diablo i tyle samo w PoE czekam na następny tytuł. :D

Ale niestety zdaje sobie sprawę, że dojście Lineage Eternal z Korei do Nas, może potrwać nawet 2-3 lata, jak nie dłużej (Blade and Soul to już chyba nigdy do nas nie trafi...).

Osobiście czekam z upragnieniem. Jestem fanem H'n'S i po spędzeniu prawie 3 tys godzin w diablo i tyle samo w PoE czekam na następny tytuł. Ale niestety zdaje sobie sprawę, że dojście Lineage Eternal z Korei do Nas, może potrwać nawet 2-3 lata, jak nie dłużej (Blade and Soul to już chyba nigdy do nas nie trafi...).

JAki HNS ??? zanim cos napiszesz zastanow sie 2 razy...to bedzie zwyczajny mmorpg z rzutem izometrycznym znannym z lineage 1 kolego ....wiec prosze nie pisz glupot na temat lineage2. CO do samego wyjscia gry prawdopodobnie wyjdzie to n calym swiecie w niewielkich odstepach czasu poniewaz l2 to klasyk mmorpg.

Doniek zapewne jesteś już największym znawcą tej gry . Osobiście też uważam że będzie to h's po tych trailerach którymi na dzień dzisiejszy dysponujemy ,

- Drop golda i itemów na ziemie charakterystycznie jak w h's

- Zergi mobów typowo przystosowane pod masówki

- Lokacje nie przypominają worldów z typowych mmorpg tylko zamknięte zony

- Garstka skilli dostepnych w 1 momencie

-Skillshoty jeśli byłeś na tyle ogarnięty zapewne widziałeś jak działają w tej grze , Ja nie wyobrażam sobie mass pvp .

Ale co ja mogę wiedzieć widziałem tylko 2-3 trailery ty zapewne wiesz więcej .

Bardzo możliwe że ten Lineage pójdzie w stronę l1 bo ta gra pomimo wieku dalej generuje największe dochody firmie więc będą chcieli przyciągnąć tą grupę graczy-koreańców . Zobaczymy na dniach rozwieje to nasze wątpliwości , na dzień dzisiejszy stawiam jak kolega wyżej że będzie to typowy h's tyle że ze świata Lineage zamiast Diablo będziesz farmił Baiuma np :P

Co do kolejnych nieznanych tytułów mam nadzieje że będzie to jakieś mmo a nie pójdą za modą i wydadzą kolejnego MOBA , Karcianke ze świata NC albo co gorsza FPS~~ .

JAki HNS ??? zanim cos napiszesz zastanow sie 2 razy...to bedzie zwyczajny mmorpg z rzutem izometrycznym znannym z lineage 1 kolego ....wiec prosze nie pisz glupot na temat lineage2. CO do samego wyjscia gry prawdopodobnie wyjdzie to n calym swiecie w niewielkich odstepach czasu poniewaz l2 to klasyk mmorpg.

bvndy swoim postem wyczerpał temat, ale podrzuce Ci definicje z wiki.

Hack and slash lub hack'n'slash (z angielskiego hackrąbać i slashciąć) – termin stosowany jako nazwa gatunku gier komputerowych lub stylu grania w RPG, w których dominującą rolę w rozgrywce odgrywa zabijanie potworów, zdobywanie doświadczenia i rozbudowywanie statystyk postaci[1].

Termin używany jest głównie do wyodrębnienia tego rodzaju gier z rozgrywek gier fabularnych i cRPG, w których walka i pokonywanie potworów nie stanowi dominującego elementu rozgrywki. Rozróżnienie między grami typu hack and slash a grami cRPG bywa przedmiotem kontrowersji.

Nie wiem w takim razie, czy twoje oburzenie wynika z niewiedzy, czy bardziej z zapędu do hejterstwa.
Pozdrawiam.
Btw. jeżeli chodzi o używanie skilli w Lineage Eternal to taki sam system działa w Robin Hood: Legenda Sherwood i osobiście wspominam go dobrze, chociaż nie jestem do niego przekonany, jak będzie działał w przypadku szybkiej akcji (ucieczka i jednoczesne rysowanie wzorów skilli na ekranie może być trudne).

LE pójdzie w stronę L1, bo to ma być powrót do korzeni i sequel Lineage 1.

---

@donek

Proszę, nie wypowiadaj się w tym temacie. Znowu go zatrujesz tak jak ten w ArcheAge. Zostań tam sobie i trolluj z tymi przecinkami, spacjami i kropkami. Nikt cię tu nie potrzebuje. Dziwne, że za twoje hejterstwo i noobostwo jeszcze nie dostałeś perma bana.

---

Nie ma znaczenia, czy LE będzie h'n's, czy nie. Na pewno będzie MMOARPG. System walki w LE wykorzystywany jest w innych grach h'n's. Tyle mi wystarczy, bo cięcie potworów będzie sprawiać mi przyjemność. Co do PvP, to przecież mają dać siege pvp. Nie wiem tylko, czy gra będzie w otwartym świecie, czy nie. Jeśli chodzi o PvP, to powinna być w otwartym, ale jeśli chodzi o PvE, to nie wyobrażam sobie h'n's z innymi graczami.

Natomiast killshoty będą świetne na PvP. Powinny zabijać od razu, bo w końcu oddziałują na modele, ale w grze wykorzystuje się otoczenie (wzniesienia, skały, drzewa), tak że PvP naprawdę będzie pełne akcji. No i te umiejętności aktywujemy dość długo, więc przeciwnik ma szansę je uniknąć.

Szybko do nas nie zawita, ale będę czekać.

@donek

Naucz się czytać, to wtedy będziesz rozumiał.

Lineage 1 ma taki sam rzut izometryczny i pierwsze slysze aby byl hns

@vampir Ty juz dostales raz perma i dziwie sie , ze zdjeli ci go .- ja w przeciwienstwie do Ciebie nikogo nie obrazam .

W l2 gralem dluzej niz 90% tego portalu i czekam od dawien dawna na kazda nowa czesc. Poprostu nie rozumiem jak mozna pisac ze Lineage bedzie HnS gdzie nikt nawet slowem nie wspomnial o tym , a jezeli wedlug kogos l1 jest hnS to nie powienien w ogole wypowiadac sie na temat tego klasyka.

Jest to jedyny obecnie gra , ktora moze ruszyc rynkiem i zatrzymac na dluzej .

Nikt nie powiedział, że L1 wywodzi się z gatunku H'n'S, a to że ma rzut izometryczny o niczym nie świadczy.

Nie rozumiem też twojej obrony Lineage od tego czy jest on hns czy nie, jakbym próbował tym stwierdzeniem obrazić całą serie, łącznie z Tobą i wszystkimi graczami.

Zdziwie Cię, ale też grałem w Lineage II i myślę, że to kto i ile grał w dany tytuł wcale nie świadczy o jego wyższości albo o tym kto ma większe prawo do oczekiwania sequelu, bo obecnie mam wrażenie jakbyś brał to trochę za bardzo do siebie - dosłownie jakby NCSoft wydawał LE wyłącznie dla twojej przyjemności i chwały.

LE wg mnie (zaznaczam że to wyłącznie moja opinia - bo chyba tego brakowało w poprzednim poście) wygląda i znosi się jako H'n'S bo:

-dynamika walki

-istna rzeź demonów na ekranie...

-...i gloryfikowanie bohatera jako tego co morduje na ekranie miliard potworów machnięciem broni

Za trzy dni będziemy widzieć coś więcej, obecnie mamy do dyspozycji jeden filmik, który o niczym nie świadczy.

Ja dostrzegłem w tej grze podobiestwo do ulubionego przez siebie gatunku i nie zamierzam nikogo za to przepraszać.

A to że wyraziłem swoją opinie dośc głośno, nie informując nikogo że to tylko i wyłącznie moja opinia (sory, chyba się przeliczyłem licząc na to, że to dość oczywiste) to przykro mi, ale miałem wrażenie że forum dyskusyjne to miejsce do wyrażania tego typu "rzeczy".

Przepraszam za wszelkie błędy itp. ale śpieszy mi się - później poprawie co nieco.

Doniek po pierwsze kto tu pisał że l1 jest h's ? Bo chyba zaczynasz mieć problemy z czytaniem .

Co ma do tego te że grałeś więcej ode mnie w l2 lol ? Posiadasz większą wiedze na temat gry której jeszcze nie ma ? Dziwny tok myślenia

Nikt też nie określił jaki będzie to gatunek , a osoby tu wypowiadające się sugerują obecnymi trailerami dostępnymi na necie i małymi wzmiankami od twórców . Jak pisałem wyżej ty zapewne wiesz lepiej bo już jesteś testerem .

Grałeś ty w ogóle w l1? Ze tak to porównujesz czy jedyny argument to że jest rzut izometryczny ? Bo ja grając w lineage poza paroma drobnymi niuansami nie widzę wiele podobieństw do ethernala by na dzień dzisiejszy nazywać to tak odważnie że jest to sequel l1 można jedynie prognozować z fusów że potrzebują następcy dla swojej kury znoszącej złote jaja .

To samo pisałeś o AA jak wychodziła :D Ten gatunek już się wypalił na horyzoncie nie ma mmorpg o których będzie się pisać jak o l2 czy wowie za 10lat . Ratunek to nowe urządzenia virtualvison bo na pc można tylko wymyślić lepszą grafikę .

@Dziki od tego jest forum by wyrażać swoją opinie to dość oczywiste dla większości niestety niektórzy mają problemy ze zrozumieniem więc się nie przejmuj .

Lineage Eternal ewidentnie jest czyms na pograniczu H'n'S zapewne z elementami ©rpg, ale nasze spekulacje tego nie potwierdza. Zagramy, potestujemy ( o ile uda sie dostac do cbt.). Osobiscie jako fan obstawiam z gory ze bedzie to H'n"S Diablo-podobny. Fani H'n'S wiedza swoje, a Donek swoje, tyle w temacie.

Btw. jeżeli chodzi o używanie skilli w Lineage Eternal to taki sam system działa w Robin Hood: Legenda Sherwood i osobiście wspominam go dobrze, chociaż nie jestem do niego przekonany, jak będzie działał w przypadku szybkiej akcji (ucieczka i jednoczesne rysowanie wzorów skilli na ekranie może być trudne).

Wystarczy przycisnać prawy przycisk myszy i możesz rysować, nic trudnego ;)

W l2 gralem dluzej niz 90% tego portalu i czekam od dawien dawna na kazda nowa czesc.

Donek, ja np. grałem w Lineage 2 ok. 6 lat. Nie ma znaczenia kto grał, a kto nie, albo kto ile nocek zarwał w L2. LE jest ściśle związany z L1, jak zresztą pisałeś i nie ma znaczenia tutaj ile grałeś w L2, chyba, że chciałeś się tym pochwalić i zyskać tą wypowiedzią szacun na forum ;) Co do podobieństwa L1 i LE - . świadczy o tym wiele rzeczy: od wspominanego przez ciebie ''rzutu izometrycznego'' (odwzorowanie przestrzeni 3D na płaszczyznę), po mapy...

Mapa z Lineage: http://base.l2j.ru/i...ps/lineage1.jpg

Mapa z Lineage 2: http://lineage2.crib...s/World_Map.jpg

Mapa z Lineage Eternal: http://s13.postimg.o...zidj/LE_Map.jpg filmik:

Światy Lineage 2 i Lineage Eternal różnią się nieco. Jednak, gdy porównamy ze sobą Lineage i LE to nie ma praktycznie już różnic. Można zaobserwować takie same granice mapy, te same lokacje, mapy są bliźniaczo podobne do siebie.

Poprostu nie rozumiem jak mozna pisac ze Lineage bedzie HnS gdzie nikt nawet slowem nie wspomnial o tym , a jezeli wedlug kogos l1 jest hnS to nie powienien w ogole wypowiadac sie na temat tego klasyka.

No i tutaj zaczynają się schody. Właśnie w tym względzie pojawiają się różne opinie i wcale nie trzeba długo szukac, żeby się o tym przekonać. Przykłady:

- guru (portal Forum MMORPG): ''Nowego MMORPG w świecie Lineage'a, chociaż bardziej odpowiednie byłoby, gdybym napisał "hack'n'slasha MMO" w świecie Lineage'a, zobaczymy dopiero po premierze WildStara. To logiczne''. Link: http://www.mmorpg.org.pl/news/zobacz/Wreszcie-jaki-news-o-Lineage-Eternal-Gr%C4%99-zobaczymy-po-premierze-innego-MMO-od-NCSoft-u-WildStara

- Portal massively: Lineage Eternal is a hack-and-slash game that features a "drag action" combat system in which skills are activated by mouse gestures made on the screen, according to Steparu. Link: http://massively.joystiq.com/2014/08/15/lineage-eternals-first-closed-beta-coming-to-korea-this-winter/

- GryOnline.pl - Tytuł artykułu: ''Nie tylko Diablo III i Path of Exile - na jakie gry hack and slash warto czekać w tym roku?'' i przedstawiony jest w nim m.in LE

więc Twoje stwierdzenie donek ''nikt słowem nie wspomniał o tym'' jest trochę na wyrost, delikatnie mówiąc

W tym aspekcie przychylam się do wypowiedzi VampirX4 i daję +. Oczywiście za część merytoryczną posta. :)

Nie dysponujemy wielką wiedzą nt. LE i na dzień dzisiejszy wszystko co widzieliśmy do tej pory mogło ulec zmianie, ponieważ minęły już 3 lata od opublikowania owego Gameplay'a. Opieramy się na szczątkowych informacjach, domysłach, spekulacjach. Nie czas na kłótnie, a jedynie o Wasze wypowiedzi nt. jakie macie oczekiwania względem tego projektu :D

Mi też wygląda na hns, chociaż nie takiego jak poe czy diablo, bo bardziej "mmorpg-owego", ale co ja tam mogę wiedzieć :D.

Ciekawe jak wyglada sterowanie ^^ Myszka? WSAD? Pad? W sumie pewnie wiekszosc sie przyzwyczaila do myszki w takich "hns-ach". Hmm a ktos ma info o swiecie w LE? Dungeonowka? pol-otwarty czy otwarty swiat?

Pewnie dowiemy się po prezentacji :)

Ciekawe jak wyglada sterowanie ^^ Myszka? WSAD? Pad? W sumie pewnie wiekszosc sie przyzwyczaila do myszki w takich "hns-ach". Hmm a ktos ma info o swiecie w LE? Dungeonowka? pol-otwarty czy otwarty swiat?

Na podtawie tego co mówią w gameplay'u sterowanie postacią odbywa się poprzez myszkę. Pojawiają się stwierdzenia: ''Klikają prawy przyscisk myszy oraz przeciągając kursor w linii prostej, akttywujemy umiejetność charging Blade'', ''Jeżeli przeciągniemy kursor tworząc okrąg, zostanie aktywowana umiejętność Whirling Slash''. Poruszanie się pewnie będzie mozliwe poprzez kliknięcie lewego przyscisku myszki.

Co do świata L2 mozna jedynie spekulować i domyślać się, że np. PvP będzie odbywało się w otwartym świecie, a PvE już nie, lub na odwrót...

W wywiadzie z 2011 r. z twórcami gry LE dla japońskiego serwisu 4gamer.net padły takie słowa: ''No plans to port the game over to other platforms, with in-house testing scheduled in the 2nd half of 2012...''

Więc LE w zamysle nie bedzie grą multiplatwormową. Szkoda ??? Może i tak, zważywszy na to, że wiele tytułów doczekała się swoich konsolowych odsłon.

Dożo niewiadomych, a Beta za pasem ;)http://mmoculture.com/2014/05/lineage-eternal-closed-beta-phase-scheduled-for-winter-2014/

Jest jakaś konkretna data CB ?

Jest jakaś konkretna data CB ?

Miejmy nadzieję, że otrzymamy wkrótce odpowiedź na to pytanie ;)

Gameplay z gry

https://www.youtube.com/watch?v=VqlrvjnL9h4

- wygląda obłędnie,

- sterowanie myszką,

- na szczęście, jak dla mnie, rysowanie "skilli" tyczy się tylko 2 albo 3 (rysowanie wszystkich skilli byłoby naprawdę męczące),

- mroczniejsza niż Diablo 3,

- niestety będzie trading post, a po cichu liczyłem na spamowanie targowiskiem w mieście; brakuje mi tego w nowszych grach MMO, z jednej strony zachęcają do "socjalizacji", a z drugiej wrzucają do gry lfg i trading post, nie rozumiem,

- wygląda na to, że ta gra będzie miała otwarty świat i instancje, tak jak gry MMO, a wnioskuję to po tym, że widzimy graczy bez dołączania do drużyny, a takie coś możemy zrobić w 3:17 i wtedy widać członków drużyny w UI po lewej stronie (nie wiem, czy Lineage 1 było w otartym świecie, nigdy nie miałem okazji zagrać),

- assassin jak zawsze OP,

- martwi mnie gender-locking, mam nadzieję, że będziemy grali klasą, a nie postacią (oby to było tylko na potrzeby alpha/bety),

- u nas dopiero 2014 rok :\

Wygląda świetnie. Niech będzie jak najwięcej skilli rysowanych, to dodaje dynamiki. :P

Niech wychodzi jak najszybciej.