Lineage II/ czy warto zaczynać grać?

No więc jak sam tytuł wskazuje chiałbym sie dowiedziec czy warto teraz zaczynać grac w Lineage II??

Tak, czy nie?? prosze o radę....... ;)

Jak warto to dlaczego? Jak nie to z jakiego powodu???

Nie ten dział.

Masz na myśli prywatny l2? Czy oficjalny?

Jeżeli lubisz grind, to zagraj w Lineage 2, bo gra powinna Ci się spodobać.

DO ATAKUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ok, pierwszy help - to nie jest gra dla każdego. Musisz wykazać się cierpliwością. Po pierwsze nie istnieje off, gra na nim mija się z celem. Szukasz prywata. Problem w tym że w Linuchu jesteś totalnie zależny od graczy, a serwer jest jeszcze bardziej - gdy dużo graczy jest na top levelu, nowi gracze nie dochodzą do gry, bo w Linuchu jest tak dużo do osiągnięcia, że nigdy nie dogonią tych z czołówki. W końcu jakiś klan odchodzi, serwer pada, uruchamiany jest jakiś nowy i jedziemy jeszcze raz.

Plusy... genialny klimat i muzyka, ciągły grind i ogólnie musisz współpracować z innymi graczami, bo ogólnie potem już graczy nie liczy się w jednostkach tylko w party (7 osób?). No i ogromna ilość możliwości.

Minusy... diabelnie dużo czasu zabiera... grind jest nudny jeżeli idziesz solo, z kumplami jest o niebo lepiej. No i jak wyżej - dużo cierpliwości.

No iw powodu minusów przestałem grać. Ale jak chcesz noł-lajfić (czytaj chodzisz do szkoły i masz w H czasu) to nie ma niczego lepszego.

Double post u niego.

Beznadziejne sterowanie myszką <_< Nie polecam :rolleyes:

//Tak to naprawdę zaważa o wszystkim ;) - Iraasta

Świetna gra. Moja pierwsza "miłość". Nie grałem długo ale to był piękny początek z tym gatunkiem gier.

To i ja dorzucę swoje 3 grosze, jako że grałem na off'ie jakiś czas i dużo na privach może pomogę.

Lineage II to jedna z lepszych gier MMORPG, ale jest kierowana tylko dla tych co kochają ostry grind.

Na oficjalnym serwerze nie opłaca się grać bo ilość graczy dobija a rate jest taki że maksymalny poziom będziemy nabijać dłuuuuuuugo.

Privy to już lepsza sprawa, możemy wybrać x4 gdzie przyjemnie się gra i możemy poznać grę, lub high rate i od początku oddać się walce PvP.

Minusami takich serwerów może być community lub dotacje.

Wracając do samej gry jest dość przyjemna, jest skomplikowana ale podstawowe wiadomości łatwo ogarnąć.

(Napisałbym że jeżeli wolisz questy polecam grę Guild Wars, również pod opieką ncsoftu, jednak jest płatna... ale nie będę się z GW wpierniczał do tematu z L2, co tam że już to zrobiłem :P )

No więc jak sam tytuł wskazuje chiałbym sie dowiedziec czy warto teraz zaczynać grac w Lineage II??

Tak, czy nie?? prosze o radę....... ;)

Jak warto to dlaczego? Jak nie to z jakiego powodu???