1) Lineage2 jest nastawione czesciowo na Grind a czesciowo na Questy (Daily) i Instancje. Wez pod uwage ze do 85 lvl masz grind na mobach solo i robienie tych Questow. Od 85 dochodza Instancje( Kartia / Teredor / Istina / Spezion / Fortuna / etc ) /Questy i tylko na nich sie lvluje. Prawie nikt nie sklada party by isc na Harnaka / Wrozki (nie wiem jak sie sprawa ma z tym po lindviorze) i Grindowac na mobach. Oczywiscie mozesz znalezc sobie mentora ktory wyleveluje cie od 80 - 85 jesli ma odpowiednia postac i taka chec by mentee szybko szkonczyl i zwolnil miejsce.
2) Solo? Ciezko z tym bedzie jak pisalem do 85 Solo pocisniesz ale od 85 bedzie ciezko i wolno samemu. Wszystko tez zalezy od klasy Buffer(ISS) / Healer (Aeore) i Tank(Sigiel) nie poexpia sobie solo bo bedzie dla nich ciezkie. Dodatkowo expienie wymaga buffera(dla dd od 86) praktycznie caly czas. To nie WoW gdzie pojdzie sie solo i bez bufffa mozna wbic max lvl (Questy).
Chyba ze bedzie Ci sie chcialo chodzic do miasta i probowac kupywac buffa co 30 min.
3) Jak dlugo? To zalezy czy sie placi. Premium account dajace expa x2 + runy expa + zwoje odnowienie vitality, wszystko kosztuje i z tym sie szybko lvluje.
Gdybys mial nie placic dlugo bys lvl wbijal. Server stoi od konca kwietnia, chyba od 27 kwietnia. I sporo ludzi ma juz 97-99lvl, a z tego co pamietam pierwszy 99 byl chyba jakis miesiac lub dwa temu i byla to osoba o nicku "L", albo jedna z pierwszych. Nie pamietam dokladnie, ale wiem ze osoby bedace teraz Top gracze duzo realnej kasy wlozyli w lvlowanie postaci.
Sam mam postac 95 Othela Wichru ( Othel Wind Rider).
Ale da sie grac tez nie placac ani grosza. Gra nie zmusza do placenia.