Lineage II-kilka pytań

WItam. Ostatnio naszła mnie ochota na rozpoczęcie gry w LII. Jestem bardzo "zielony" w tej grze więc bardzo Was proszę, żebyście wyjaśnili mi kilka spraw związanych z tą grą. Grać zamierzam na PL.

1)Jak to wszystko szybko ogarnąć, ile lvli dojadę na questach, co później robić oprócz oczywiście grindu?

2)Czy mogę grać długo solo?

3)Ile czasu zajmuje wbicie cap lvl?

Mam nadzieję na w miarę szybką odpowiedź, chciałbym żebyście nie namawiali mnie do przejścia na priv. Z góry dzięki.

.

1 . Do lvl 80 wbijesz na qestach + grind /// powyzej 80 70% grind +30 % qesty // 85 + 95 % grind + 5 % qesty

2. Solo do 85 pozniej musisz juz party

3. 99 + subki jak bedziesz gral 3-4 h dziennie 6-9 miesiecy +

Małe sprostowanie z mojej strony - teoretycznie do 90 możesz siedzieć solo, czyli Kartia solowa i Swamp. Jednak będzie to niesamowicie nudne i mało efektywne. Od 90 do końca już tylko grupowo. Oraz 99lvl pierwsza klasa, 99lvl druga i 2 suby na 85lvl. Samo wbicie raz 99jest wyczynem, a wtedy się dopiero zaczyna zabawa - Valakas, Lindvior etc.

1. Grind!

2. Grind!

3. Nie odpowiem, sam dobiłem ledwo 70lvl. Z cąłym szacunkiem dla innych graczy - nie dałem rady. Znudziło mnie to, tym bardziej, że zostałem wystawiony przez kumpla, z którym wtedy grałem.

Co jeszcze mogę poradzić - poszukaj dobrej i przyjaznej gildii dla Polaków. Bardzo fajnie wyjaśnią Ci co i jak na miejscu :)

1) Lineage2 jest nastawione czesciowo na Grind a czesciowo na Questy (Daily) i Instancje. Wez pod uwage ze do 85 lvl masz grind na mobach solo i robienie tych Questow. Od 85 dochodza Instancje( Kartia / Teredor / Istina / Spezion / Fortuna / etc ) /Questy i tylko na nich sie lvluje. Prawie nikt nie sklada party by isc na Harnaka / Wrozki (nie wiem jak sie sprawa ma z tym po lindviorze) i Grindowac na mobach. Oczywiscie mozesz znalezc sobie mentora ktory wyleveluje cie od 80 - 85 jesli ma odpowiednia postac i taka chec by mentee szybko szkonczyl i zwolnil miejsce.

2) Solo? Ciezko z tym bedzie jak pisalem do 85 Solo pocisniesz ale od 85 bedzie ciezko i wolno samemu. Wszystko tez zalezy od klasy Buffer(ISS) / Healer (Aeore) i Tank(Sigiel) nie poexpia sobie solo bo bedzie dla nich ciezkie. Dodatkowo expienie wymaga buffera(dla dd od 86) praktycznie caly czas. To nie WoW gdzie pojdzie sie solo i bez bufffa mozna wbic max lvl (Questy).

Chyba ze bedzie Ci sie chcialo chodzic do miasta i probowac kupywac buffa co 30 min.

3) Jak dlugo? To zalezy czy sie placi. Premium account dajace expa x2 + runy expa + zwoje odnowienie vitality, wszystko kosztuje i z tym sie szybko lvluje.

Gdybys mial nie placic dlugo bys lvl wbijal. Server stoi od konca kwietnia, chyba od 27 kwietnia. I sporo ludzi ma juz 97-99lvl, a z tego co pamietam pierwszy 99 byl chyba jakis miesiac lub dwa temu i byla to osoba o nicku "L", albo jedna z pierwszych. Nie pamietam dokladnie, ale wiem ze osoby bedace teraz Top gracze duzo realnej kasy wlozyli w lvlowanie postaci.

Sam mam postac 95 Othela Wichru ( Othel Wind Rider).

Ale da sie grac tez nie placac ani grosza. Gra nie zmusza do placenia.

Prawie nikt nie sklada party by isc na Harnaka / Wrozki (nie wiem jak sie prawa ma z tym po lindviorze) i Grindowac na mobach.

Nie wiem jak serwery EU, ale na NCSoft ludzie szukają bez przerwy party na Harnaka/GoG/Nornila(na niego najczęściej i najdłużej) etc.

1.Na questach nabijesz ok 80-85lvl dodatkowo masz daily questy które dają sporo liczbę expa oraz kasę. Najszybszym sposobem na wylewelowania postaci jest chodzenie na RB(bossy)za które dostajesz dużo liczbę doświadczenia szczególnie jak masz wita,full pt i twoje pt zadaje duży damage. Następnie robienie pailaki na lvl 40,61 oraz 73 jest to solo instancja z której po wykonaniu na pewno będziesz zadowolony(jest dość łatwa)

2. Moim osobistym zdaniem do 76 lvl potem tylko pt na FoG i expisz w pt bardzo szybko lub znajdziesz jakiegoś koksa i zabierze ciebie na bagna tam wyexpi ciebie w jeden dzień(oczywiście non stop musisz mieć wita)

3.To jest dobre pytanie sam bym to chciał wiedzieć ale main+wszystkie suby dobre pół roku minimum chyba że troszkę będziesz inwestował w grę to troszkę szybciej (chodzi o boosty na exp).

P.S. Ja na offie na mainie 90lvl zabijałem 2 miesiące bez boostów ale od 90+ to już jest masakra.

WItam. Ostatnio naszła mnie ochota na rozpoczęcie gry w LII. Jestem bardzo "zielony" w tej grze więc bardzo Was proszę, żebyście wyjaśnili mi kilka spraw związanych z tą grą. Grać zamierzam na PL.

1)Jak to wszystko szybko ogarnąć, ile lvli dojadę na questach, co później robić oprócz oczywiście grindu?

2)Czy mogę grać długo solo?

3)Ile czasu zajmuje wbicie cap lvl?

Mam nadzieję na w miarę szybką odpowiedź, chciałbym żebyście nie namawiali mnie do przejścia na priv. Z góry dzięki.

.