Link Realms

Ostatnio spędziłem trochę czasu na znalezieniu jakiegoś sandboxa. Na początku myślalem nad ultimą online, jednak 16osób online na polecanych polskich shardach lekko mnie odrzuciło, a zważywszy, że zaczynać i tak chcę od zera to postawiłem na linkrealms.

Chciałbym wypróbować grę, którą tyle osób poleca jako jedną z bardziej klimatycznych i wymagających.

Nie będę nikogo oszukiwać, jakimś niewiarygodnie ogarniętym graczem nie jestem, dlatego szukam kogoś kto pomógłby mi na starcie, zapoznając mnie z systemem ów sandboxa, lub chciałby po prostu zacząć grać od początku razem ze mną.( w kilka osób dużo milej się gra)

Dlatego proszę o wypowiadanie się w temacie, lub danie mi znać na pm jeśli ktoś byłby zainteresowany

Tylko skoro nie podpasowalo ci 16 osob na shardach ultimy to i tutaj bedziesz narzekal, bo...nie ma praktycznie nikogo. Jesli jednak jestes az tak zachecony owa produkcja to moge ci wytlumaczyc to i tamto.

hmm, no ogólnie szukam jakiegoś sandboxa. Myślałem też nad h&h, lub salem, jak tam wygląda sprawa z liczebnością?

Nie zniechecaj sie do uo . Poszukaj jakiegos zagranicznego shardu gdzie gra jakas garstka polakow i sie baw napewno nie bedziesz zalowac .

Sam z checia pogram w UO .

no tak, tylko ja chciałbym się wciągnąć w jakiegoś sandboxa, więc wolalbym uniknąć sytuacji kiedy inwestuje mój czas w jakiś zagraniczny serwer po czym on upada, lub cała polska populacja ucieka;)

p.s

i tak- bardzo sobie cenię rodaków w takich grach

hmm, no ogólnie szukam jakiegoś sandboxa. Myślałem też nad h&h, lub salem, jak tam wygląda sprawa z liczebnością?

Salem padł, i bardzo dobrze bo był to straszny mmo. A jeżeli chcesz kogoś do UO, to zagadaj do autora tego postu bo może jeszcze grają na tym hipszańskim shradzie.

Ostatnio spędziłem trochę czasu na znalezieniu jakiegoś sandboxa. Na początku myślalem nad ultimą online, jednak 16osób online na polecanych polskich shardach lekko mnie odrzuciło, a zważywszy, że zaczynać i tak chcę od zera to postawiłem na linkrealms. Chciałbym wypróbować grę, którą tyle osób poleca jako jedną z bardziej klimatycznych i wymagających. Nie będę nikogo oszukiwać, jakimś niewiarygodnie ogarniętym graczem nie jestem, dlatego szukam kogoś kto pomógłby mi na starcie, zapoznając mnie z systemem ów sandboxa, lub chciałby po prostu zacząć grać od początku razem ze mną.( w kilka osób dużo milej się gra)Dlatego proszę o wypowiadanie się w temacie, lub danie mi znać na pm jeśli ktoś byłby zainteresowany

Nie ma łatwo w temacie sandboxów kolego, nie bardzo jest z czego wybierać. :P Jeżeli chodzi o prawdziwego sandbox mmorpg i do tego darmowego (endless trial raczej) to warto sprawdzić Mortal Online - tylko sam się zastanawiam jak to tutaj wygląda z populacją.

Jeżeli pay to play to króluje Darkfall: UW i Eve - w obu o populacje się nie musisz martwić.

Jeżeli chodzi o gry nie będące MASSIVEmo, ale mające sporo wspólnego z sandboxami:

Minecraft

WarZ

DayZ

Potencjalni zbawcy gatunku prawdziwych mmorpgów, czyli sandboxów:

- Albion Online

- Gloria Victis

- Face of Makind

- The Repopulation

No niestety, jeśli chodzi o UO to jeden z najlepszych polskich shardów UO:CL padł ostatnimi czasy [*]

Jak to właśnie wygląa z Face of Makind. Gra była, a teraz znowu zbierają kasę. O co chodzi?

Poszła udana akcja na kickstarterze, robią praktycznie nową grę w tym samym uniwersum. Kluczowa zmiana (poza grafiką i innymi pierdółkami): w grze będą stare znane wszystkim frakcje, ale będzie też możliwość tworzenia nowych frakcji przez samych graczy.

Ostatnio spędziłem trochę czasu na znalezieniu jakiegoś sandboxa. Na początku myślalem nad ultimą online, jednak 16osób online na polecanych polskich shardach lekko mnie odrzuciło, a zważywszy, że zaczynać i tak chcę od zera to postawiłem na linkrealms.

Chciałbym wypróbować grę, którą tyle osób poleca jako jedną z bardziej klimatycznych i wymagających.

Nie będę nikogo oszukiwać, jakimś niewiarygodnie ogarniętym graczem nie jestem, dlatego szukam kogoś kto pomógłby mi na starcie, zapoznając mnie z systemem ów sandboxa, lub chciałby po prostu zacząć grać od początku razem ze mną.( w kilka osób dużo milej się gra)

Dlatego proszę o wypowiadanie się w temacie, lub danie mi znać na pm jeśli ktoś byłby zainteresowany