Linkin Park

Linkin Park - zespół grający muzyke która jest na pograniczu nu metalu, rapcoru i elektroniki. Jest to na prawde dobry zespół, gra muzyka którą a sie lubić. Ich albumy Hybrid Theory i Meteora to po prostu geniusz gatunku. Takie utwory jak In The End, Numb, What Ive Done, Burn it Down to hity na miare światową. LP to mój ulubiony zespół. A wy co o nim myślicie? Jakie utwory wam się najbardziej podobają? Co sądzicie o ich ostatniej płycie - Living Things?

Piszcie :D

Hej, ja jestem wieloletnim fanem zespołu, uwielbiam ich za teksty, muzykę i koncerty, trudno mi jest natomiast określić jakie utwory mi się najbardziej podobają, mam kilka, które zawsze mogę słuchać, jak np. Numb, Leave out all Rest, Breaking The Habit, In The End. Nowa płyta, moim zdaniem to nowe fajne brzmienia, podoba mi się, że jest po trochu coś nowego, ulubione utwory z płyty moje to np. Powerless i Lost in The Echo.

Parę kawałków mieli dobrych (w sumie... dosłownie 2)

No i oprócz tego Faint.

Tak szczerze to niezbyt ich lubie, nazywanie tego co oni grają choćby w 5 procentach metalem to bluźnierstwo. Jak @Up napisał, pare fajnych kawałków mieli, ale dla mnie zbyt popowe. A lekkiego Rock'a pokroju Breaking Benjamina bardzo lubie, ale LP w ogóle do gustu mi nie przypadł.

@No sory, ale chyba mi nie powiedz, że oni grają metal? Nie potrafią się zdecydować, spoko, ale temu jest bliżej obecnie do popu niż do metalu.

Fajny zespół. Muzyka przyjemna i dobrze wpada w ucho. Z nutek które mi się szczególnie spodobały mogę wyliczyć: In The End, Numb, What Ive Done, Shadow of the day, Forgotten, by myself .

@Chiron

Nie da się określić jaki dokładnie gatunek muzyki oni grają. Według mnie najlepiej opisał ich mój kumpel, cytuje: "Linkin Park to zespół kolesi którzy nie potrafia się zdecydować co w ogóle chcą grać"

2 dobre kawałki H@H@H@ u made my day, bro!

Z Hybrid Theory najbardziej lubie Crawling, One step closer, In the end i Points of authority,

Z Meteory: Faint, Numb, Breaking the habit, Don't stay.

Z Minutes to Midnight: What I've done, No more sorrow, Hands held high.

Z Across the line: Qwerty, Across the line, Not alone, Blackbirds, No roads left, Pretend to be.

Z A thousand suns: The catalyst, Iridescent, Waiting fot the end, Burning in the skies.

Z Living things: Powerless, Castle of glass, Tinfoil, Victimized, Roads untraveled, Burn it down, In my remains i Lost in the echo.

Starsze albumy też są dobre, ale ich nie mam.

Do metalu im daleko. Pierwsze trzy albumy mieli świetnie Hard Rockowe, ale niestety ten raper do nich doszedł i wszystko zepsuł, Gay-Z czy jakoś tak mu szło. Najbardziej lubię Breaking the Habbit.

Hybrid Theory jest najstarszym albumem, wcześniej zespół nazywał się Xero, ja nie lubię za bardzo klasyfikować muzyki pod gatunek, i ciężko mi powiedzieć, jaką odmianę rocka gra LP, (z Gorillaz jest podobnie) :), Jay-Z nagrał jedną płytę gościnnie z LP, nie jest i nie był członkiem zespołu.

No tak, określenie Linkinów metalem to odważne stwierdzenie, choć na pewno jakieś ziarnko prawdy ma. Spójrzmy na One Step Closer, QWERTY, Victimized, Given Up czy A Place For My Head. Te utwory można by było określić jako jaki taki metal. Ich najcięższym utworem jest wyżej wymienione QWERTY. Ktoś napisał o jakimś raperze. W LP już od powstania jest raper, Mike Shinoda, ale bodajże user "Dwarfar" napisał o Jayu-Z. Z LP nagrali jedną płytke, ale nie tyle co nagrali, ile po prostu skleili utwory LP i Jaya. W sumie to takie było ich spotkanie z jakimś "prawdziwym" raperem. Co do nowego albumu. Na tym albumie dostaliśmy przede wszystkim powiew świeżości, połączenie ich stylu z HT/Meteory i elektronicznego brzmienia. Wyszła z tego całkiem przyzwoita płyta. Mi jedynie nie pasuje wyraźnie widoczny podział na 2 częśi tej płyty: utwory szybkie i ballady. Z tej pierwszej części najbardziej do gustu przypadły mi Burn it Down i Lies Greed Misery które moglismy usłyszeć już przed wyjściem albumu, ale też Castle Of Glass, czyli rokzręcająca się ballada, In My Remains i Lost in the Echo. W sumie to wszystkie utwory 1-7 są dobre :D. W drugiej części nie ma już fajnego, wybija się jedynie Roads Untraveled.

O fak ale sie rospisałem :D

Co do metalu to się nie zgodzę... Rapcore i Elektronika tak ;) Metal można zastąpić Rockiem naprawdę mocnym rockiem ;)

Zespołu słucham od roku 1999 gdzie pierwszy raz o nich usłyszałem od tamtej pory jestem wielkim Fanem :D

Jestem fanem LP od hohohoho. Kiedy pierwszy raz usłyszałem ich muzykę zakochałem się. Co do gatunku to nie da się jasno określić do jakiego LP przynależy. 95% kawałków LP podoba mi się ale te, które przychodzą mi teraz na myśl to: Numb, What I'Hv Done ( kto tego nie zna?), New Divide, Burn it Down. Ktoś kto mówi, że Jay-Z dołączył do LP niech lepiej stąd wyjdzie bo wie tyle o nich co ja o mongolskich tańcach ludowych.

Linkin Park - zespół grający muzyke która jest na pograniczu nu metalu, rapcoru i elektroniki. Jest to na prawde dobry zespół, gra muzyka którą a sie lubić. Ich albumy Hybrid Theory i Meteora to po prostu geniusz gatunku. Takie utwory jak In The End, Numb, What Ive Done, Burn it Down to hity na miare światową. LP to mój ulubiony zespół. A wy co o nim myślicie? Jakie utwory wam się najbardziej podobają? Co sądzicie o ich ostatniej płycie - Living Things?

Piszcie :D