Linkrealms

Siema, poszukuje ludzi chętnych do gry i później stworzenia gildii w Linkrealm.

Na ten moment najtańsza paczka kosztuje 9.95$ czyli niecałe 40pln. Więc jeśli ktoś się znajdzie chętny piszcie :P

Nadal grasz w Linkrealms?

Ktoś w to gra w ogóle? Możecie jakoś zachęcić? Powiedzieć z czym to się je ?

Linkrealms garściami czerpie ze starutkiej Ultimy Online. Mamy tutaj do czynienia z sandboxem (w przeciwieństwie do theme-parków, jak WoW czy GW2), pełnym PvP (z wyjątkiem początkowych stref ochronnych), z pełnym lootem (zabijając kogoś możesz ograbić jego ciało ze wszystkiego, co przy sobie posiadał; wyjątkiem są poświęcone itemy), dość rozbudowanym craftingiem, bezklasowym systemem rozwoju postaci (im częściej używasz jakiejś umiejętności, tym lepszy w niej się stajesz), oczywiście istnieje maksymalna pula levelów, więc nie jest tak, że będziemy mogli wymaksować każdą dziedzinę. Do tego możemy nabyć (za pomocą gotówki w grze, lub prawdziwej) kawałek ziemi, zbudować na niej domek czy nawet zamek, możesz uprawiać rośliny dla warzyw, czy hodować zwierzęta, są też jakieś bzdetne questy, ale bardziej służą jako pomoc nowym graczom w rozpoczęciu gry. No i oczywiście po świecie rozsiane są rozmaite dungeony (podziemne gniazdo pszczół i innych owadów, typowe katakumby, itd.).

Niestety gra powstaje bardzo powoli od lat, chyba pierwsze wzmianki o niej pojawiły się jeszcze w 2008 roku, a nawet wtedy nie zachwycała oprawą. Niemniej jednak, twórcy sukcesywnie dodawali przez ten czas zawartość, poprawiali, itd.

Obecnie gra znajduje się w fazie zamkniętej bety (jednak przy odrobinie wysiłku znalazłem klucz do niej z jednego z giveawayów), niektóre rzeczy jeszcze nie działają jak powinny, itd.

Względem stareńkiej UO ma swoje wady i zalety. Z tych drugich to na pewno płynniejszy, lepszy silnik na jakim hula. Z wad to niestety, choć doskonale imituje pierwowzór, pod wieloma względami nie jest tak rozbudowana jak on (z drugiej strony mało jaka gra dzisiaj jest).

Tutaj masz zwiastun (z paskudną grą aktorską xD): https://www.youtube.com/watch?v=_9trJaD6CwI

Gram sobie od kilku dni i póki co jest przyjemnie, choć rzadko kiedy zdarzało mi się zapuszczać w głębsze tereny świata.

Słuchaj podeślij mi na PW jakiś kontakt z Tobą. Ostatnimi czasy i tak nie mam w co grać to może Linkrealm akurat przypadnie mi do gustu :) Przydała by się jakaś pomoc, objaśnienia i wspólne bieganie dlatego czekam na wiadomość :)

Odezwijcie się do mnie w grze. Nick taki jak tutaj. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące gry.

Wczoraj zacząłem grać w tą gierkę, jak ktoś jeszcze się nią nie znudził to piszcie w grze (Rothan) albo tutaj. :D

Siema, poszukuje ludzi chętnych do gry i później stworzenia gildii w Linkrealm.

Na ten moment najtańsza paczka kosztuje 9.95$ czyli niecałe 40pln. Więc jeśli ktoś się znajdzie chętny piszcie :P