Lista grindziarek

Mam pytanko czy jest ktoś na tyle obeznany w tytułach gier mmo aby wymienić mi większość grindziarek?

uwiembiam grind w mmo, tak więc chętnie bym zajrzał do starszych tytułów

co mnie interesuje, proszę o dopisanie czy gra jest na wymarciu, czy populacja duza itp

np maple story ma ogromną rzeszę fanów tak więc zawsze warto wrócić do tego tytułu jak i np lineage

np requiem jest dla mnie grą wymarłą

poprostu chętnie bym pograł w jakis tytuł, jak każda grindziara wymaga trochę inwestycji $$ a po co mam wydawać kasę w grę na wymarciu?

najlepiej z sporą ilością polaków ;] wiadomo gildie, klimat itd

Metin 2, żyje i się bardzo dobrze trzyma

Dungeons & dragons online, dungeon grind, bardzo polecam, tak, są polskie klany itd..

Jak chcesz dobry stary grind to tylko Tibia.

La Tale, a Polaków znajdziesz głownie w gildii "OutLaw"< to taka pozostałość graczy z wersji EU ^^.

Lineage II. Z tym że teraz od 85 nie musisz grindować, bo masz daily (kartia, tere, fortuna, etc.), ale to można zrobić w 3h (albo olać totalnie) i iść na grind na np. Nornila, SoA, GoG, etc.

Do tego na pewno Ragnarok i może Dofus, jak lubisz strategie.

Po pierwsze nie ma gier grindówek z duża populacją bo takie nie wychodzą w większości są to mega stare tytuły

Ragnarook Online

Rose

Rapplez

Lineage 2

Mu Online

Flyff

Priston Tale

Knight Online

Tibia

Florencia

Nostale

Silkroad

Ran Online

Cabal

Mapple story

Aion

Requiem

Pefect world

Metin

Archlord

Shaya

2Moons/Dekaron

Project Entopia

Rf Online

W każdej z tych gier znajdziesz polską gildie .

Jak sobie coś przypomnę to dopisze

@Down w Aionie nigdy nie był problemem lvl bo to kwestia 2tyg tylko niemiłosierna grindownia sprzętu

@UP Z Tego co wiem, to Aion i Cabal z początku zalewają nas questami, a dopiero od x lvl(w Cabalu od 100, w Aionie nie wiem) przerzuca się na grind.

@Might Tay dobrze prawi, jeżeli chcesz gridownika z dużą populacją to Dofus spełnia te wymagania.

Polecam osobiście Dekarona i rappelza :D

dziękuję wszystkim za odpowiedzi, kiedyś grałem w cabala jak i dekarona czy nadal są popularne? czy to umierające tytuły?

wiem że w dekaronie były problemy z botami, a co do cabal to interesująca jest wersja steam niestety nie będzie to wersja eu ;/ więc polaków pewnie zabraknie

Dekaron/2Moons i Dark Eden to największe grindy z klimatem i ładną grafiką 2D i 2,5D.

Mam pytanko czy jest ktoś na tyle obeznany w tytułach gier mmo aby wymienić mi większość grindziarek?

uwiembiam grind w mmo, tak więc chętnie bym zajrzał do starszych tytułów

co mnie interesuje, proszę o dopisanie czy gra jest na wymarciu, czy populacja duza itp

np maple story ma ogromną rzeszę fanów tak więc zawsze warto wrócić do tego tytułu jak i np lineage

np requiem jest dla mnie grą wymarłą

poprostu chętnie bym pograł w jakis tytuł, jak każda grindziara wymaga trochę inwestycji $$ a po co mam wydawać kasę w grę na wymarciu?

najlepiej z sporą ilością polaków ;] wiadomo gildie, klimat itd