Lista sprawiedliwych

A może niech sam admin się wypowie w tej sprawie przecież to on ma tutaj największą wiedzę jeśli chodzi o takie rzeczy i co jego zdaniem możnaby w tym zmienić i czy w ogóle jest coś takiego możliwe. ;)

Ale po co robić takie coś?

Implementacja czegoś poważnego w tym zakresie jest nieopłacalna bo nie zrobicie z tego forum drugiego allegro.

Tu chodzi tylko i wyłącznie o poprawienie bezpieczeństwa transakcji kto mówił tu o zrobieniu 2 allegro?

Lol. poprawienie bezpieczeństwa? Kpisz czy mówisz serio?

Nie ta skala żeby te plusiki miały jakiekolwiek wiarygodne działanie. Najwieksi złodzieje najpierw zaskarbiają twoje zaufanie, a potem kradną.

Jak poprawić bezpieczeństwo?

1. Sprzedawać na serwisach aukcyjnych

2. sprzedawać w 4 oczy

3. używać mózgu

4. kupować za pobraniem. towar przyjdzie, zobaczysz i zapłacisz.

Przyjdzie Ci konto do Lola, WoWa? Myśl...czym handluje się na portalu o MMO? Majonezem? Materacami?

myśl.

Ile znajdziesz osób które będą miały więcej niż 5 takich transakcji. Zakładając że 5 to już jakaś wyznacznik minimalnej rzetelności i ufności:D

Z zasady wymianie kont itp towarzyszy spore ryzyko. Bo ktoś musi pierwszy przesłać dane do konta.

Rozwiązanie? Dwie osoby przesyłają nick i login do konta do admina strony i on majac tą grę sprawdza jak wygląda konto i potem zmienia hasło w kazdym koncie i daje te juz zmienione do tych dwóch osób.

Problem jak zwykle lezy w tym że pojawia sie 3 osoba która musi być zaufana. A o takich prawych to tu ciężko na tej stronie.

Temat posrednictwa administracji już był.Nie przeszło.

Wiec lepszej opcji nie bedzie nigdy. Zaden serwis nie będzie handlował tym co nielegalne a jakieś gwiazdki i ich magia pryśnie kiedy ktoś zobaczy: oo moge mieć super konto robiąc typa w ciula. Mam kilka gwiazdek wiec mi zaufa. i bum.

Może jest jakaś strona gdzie ktoś podchodzi do tego powazniej i skoro robi dział wymian to sie angazuje w to bardziej niż: utwórz dział-> handel i zamknij zapomnij.

Na innych forumasach często widze "White&Black List", gdzie userzy po wymianie piszą krótkiego posta z informacją na temat osoby, z którą dobijamy targu. Można by założyć taki temat i już.

Rozwiązanie? Dwie osoby przesyłają nick i login do konta do admina strony i on majac tą grę sprawdza jak wygląda konto i potem zmienia hasło w kazdym koncie i daje te juz zmienione do tych dwóch osób.Problem jak zwykle lezy w tym że pojawia sie 3 osoba która musi być zaufana. A o takich prawych to tu ciężko na tej stronie.

Był tak temat. I wiesz co wynikło? Już powiem. Tylko czekać, aż znajdzie się osoba, która poda złe passy, admin sprawdzi, powie że nie działa, a ta osoba będzie się upierała, że podała prawidłowe dane i admin zmienił dane i nie może się teraz zalogować. Mi się wydaje, że znalazło by się paru takich "inteligentnych".

Dobrze, że próbujecie znaleźć jakieś sensowne rozwiązanie, ja niestety nie mam żadnego pomysłu.

Myślę że taka lista zaufanych to całkiem dobry pomysł ale i bez tego da się obejść ja osobiście zawsze prosiłem żeby ktoś coś ładnie mi napisał w statusie zawsze później to coś dawało

No to pozostaje taka lista opinii o sprzedawcach.

I dopisek dużymi literami: Obecność sprzedawcy na liście zaufanych nie czyni go świętym i nie zwalnia cię z używania głowy i zasady ograniczonego zaufania do sprzedającego.

To jest fajny pomysł, widziałem w necie kilka forumowych skryptów Trade oceny komentarze itp.

Witam ma propozycję jako że powstała lista dzięki której można sprawdzić kto jest oszustem to czemu nie miało by być takiej gdzie znajduje się lista zaufanych użytkowników mogłoby to wskazać pewniaków z którymi można na spokojnie handlować bez kombinowania jak tu nie dać się oszukać przykład:

Polecam użytkownika xxx zawsze się z nim wymieniam i nigdy mnie nie okradł/oszukał warto z nim handlować

nie wiem czy się wszystkim spodoba ale moim zdanie mogłoby to ułatwić bezpieczny handel :P

mod_ico.png
Zły dział, przenoszę. - crracked