Live Gold

WItam. Jako, że stałem się szczęśliwym posiadaczem konsoli Xbox 360, mam kilka pytań dotyczących usługi Xbox Live Gold, bo jak na razie wiem tylko tyle, że potrzebna jest do grania online.

1. Czy kupiony Live Gold dotyczy całej konsoli (wszystkich profili) czy jednego profilu na którym użyto kodu? Pytam się, ponieważ nie jestem jedyną osobą w domu, która korzysta z tej konsoli.

2. Czy jest coś takiego jak darmowe gry każdego miesiąca?

3. Co mogę kupić za zdobyte punkty Xbox Live? EDIT: Tak, chodziło mi o punkty MS, mój błąd :)

4. Co jeszcze powinienem wiedzieć/warto wiedzieć/dostanę za wykupienie Live Gold'a?

To by było na tyle. Najbardziej przydatne odpowiedzi zostaną nagrodzone uderzeniem w przycisk "Lubię to" ;)

1. z tego co wiem to na konto ale nie jestem pewien

2. tak 2 gry kazdego miesiaca wpisz w googlach games with gold potem znajdz dany tytul na xboxie i go pobierz teraz jest battleblock theter czy jakos tak

3. nie kupujesz nic za zdobyte punkty, te punkty to łączna liczba punktów za achievementsy

4. oprócz grania online i "darmowych" gier masz też dostęp do wszystkich aplikacji online mozesz pobierać wcześniej wszystkie dema niż inne konta itd.

1. Nie. Dotyczy tylko twojego profilu

2. Tak dostajesz 2 gry w miesiącu (czytaj 1-16, 17-31*) inaczej to się nazywa "Games with Gold". - http://www.onlinecenter.pl/12903/Aktualnosci/Lipiec-w-Games-with-Gold.html

3. Nie bardzo rozumiem pytania. Jedyną walutą jest MS - Microsoft Points a innym słowem jest to waluta xboxowa której nie zdobywasz :P tylko kupujesz.

4. Wiadomo gra On-line do tego sklepik dla Avatara różne dema z goldem bety różnych gier, darmowa muzyka, możliwość oglądania filmów online ale to za MS ;p. I jakieś tam pierdoły. Ale z reguły to kupuje się golda po to aby móc grać na sieci :P

Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi, temat można zamknąć :)

WItam. Jako, że stałem się szczęśliwym posiadaczem konsoli Xbox 360, mam kilka pytań dotyczących usługi Xbox Live Gold, bo jak na razie wiem tylko tyle, że potrzebna jest do grania online.

1. Czy kupiony Live Gold dotyczy całej konsoli (wszystkich profili) czy jednego profilu na którym użyto kodu? Pytam się, ponieważ nie jestem jedyną osobą w domu, która korzysta z tej konsoli.

2. Czy jest coś takiego jak darmowe gry każdego miesiąca?

3. Co mogę kupić za zdobyte punkty Xbox Live? EDIT: Tak, chodziło mi o punkty MS, mój błąd :)

4. Co jeszcze powinienem wiedzieć/warto wiedzieć/dostanę za wykupienie Live Gold'a?

To by było na tyle. Najbardziej przydatne odpowiedzi zostaną nagrodzone uderzeniem w przycisk "Lubię to" ;)