Lody

Tak czytałem dzisiaj pewien temat i użytkownik podał tam świetny przykład na temat który można umieścić w HP.

Mianowicie, jakie są wasze ulubione lody? Jaki lubicie smak? Jaki typ (kanapki,na patyku, inne)? A może macie jakąś ulubioną firmę od lodów? Może jakieś konkretne lody są waszymi ulubionymi? Jestem ciekaw waszych wypowiedzi i mam nadzieję, że temat nie zostanie zimno przyjęty ;) Na sam koniec dla mnie dziwne zjawisko gryzienia lodów.. jak u was? Gryziecie czy liżecie?

Zacznę!

Lubię większość smaków lodów ale moimi ulubionymi są lody truskawkowe w mlecznej polewie oraz mleczne w czekoladowej polewie.

Nie lobię lodów które są sprzedawane w pudełkach np.1l oraz mrożonych rolad. Najbardziej nienawidzę lodów "kanapek", całe się rozpuszczają, źle się je i ręce się kleją na koniec. Natomiast uwielbiam lody na patyku ponieważ wygodnie się je spożywa. Osobiście nie mam ulubionej firmy od lodów jadam jakie są dostępne w okolicy. Moje ulubione lody to lody bambino w czekoladowej polewie. Osobiście uważam jedzenie lodów przez "gryzienie" za coś nie przyjemnego, aż mnie ciarki przechodzą dlatego ja jestem z tych co "liżą".

W dzieciństwie tylko pałeczki, a tak to głównie Atlant/Okey, wiadomo, że pierw czekolada. :D

Dziwny temat, no ale cóż osobiście uwielbiam rożki.

Moim ulubieńcem jest Magnum , Te drogie skurwysyństwa .
Są pyszne , gruba czekolada , i świetne wnętrze .
Jak lato idzie zjem sobie 2 razy w tygodniu takiego lodzika , Drogie , ale warte ceny jak są gdzieś w promocji za 3 zł.

warn_ico.png
wulgaryzm ~ NS

Jak lody to tylko zaapy, chociaż ciężko jest je spotkać. I tak jestem z tych co "gryzą" lody :D.

Lód mojego dzieciństwa - Lulek. Kosztował wtedy bodajże 45 groszy:)

głównie jem rożki, uwielbiam lody z mcdonalda :D

Ja uwielbiam nogger'y, co prawda daaaawno nie jadłem, ale są przepyszne. Czekolada z masą orzechów i ta ilość karmelu powala. Niestety, żeby były dobre muszą być mocno zmrożone, o co niestety trudno w lodówkach z nieszczelnymi zamknięciami. Lody dla tych co "gryzą" :P

Tylko i wylacznie rożki , najlepiej cytrynowe :D

PS. Nie boicie sie, ze zamkna nam temat?

/double delete pls

Ja lubię takie zamrożone kuleczki,kropelki nie wiem jak to nazwać tu macie linka

Najlepsze jakie mogą być http://www.ice-mastry.pl/inne/pomaranczowe-smak-pomaranczy.html

Heh teraz doczytałem że można te kuleczki do drinka wsypać.

piekarnia wenta robi też lody 'gałki' śmietankowe nie nie gryze bo to nie naturalne jak dla mnie. No i wszystkie jakie tylko istnieją magnumy :D

Najlepsze lody jakie jadłem to włoskie, prosto z automatu. Jest taka lodziarnia w mieście mojego kuzyna - lepszych lodów póki co jeszcze nie jadłem.

Nie lubie lodów... Jedynie raz na jakiś czas zjem Big Milka, bo wydaje się "prawdziwy"

Kiedyś uwielbiałam zamrożone Danonki :D
Obecnie lodów prawie nie jadam, ale jeśli już, to tylko rożki (truskawkowe lub z Kitkata) ^^

Dla sportowców tylko zappy. Chociaż najlepsze lody to te na kolanach.

Moimi ulubionymi są lody włosie, były, są i będą, najlepiej śmietankowe w truskawkowej polewie albo i bez. Na drugim miejscu jest pomarańczowy Manhattan, pycha.

Zawsze lubiłem kupować lody o smerfowym smaku w tych budkach.

Tak to lubię hmm top milkery.

Z budek to te o smaku gumy balonowej, a tak to rożki zawsze najlepsze. Jeśli zaś nie rożki to te które są całe w polewie bo tych bez boje się gryźć... ;x

Śmietankowe są genialne.