Zostaniecie przy LoL czy przejdziecie na DOTA2? Dlaczego?
LoL czy DOTA2?
ponieważ juz cos w lolu osiągnełem i uważam,że grafika lola jest bardziej "przejrzysta".
Dla mnie LoL stał się za bardzo komercyjny, kupujesz RP to masz większy atak.
Jestem wielkim fanem doty1(mod na w3), ale jako, że mnie znudziła od półtora roku grywam w lola, ale na pewno w dote 2 zagram
cooooooo?
Oczywiscie zostaje przy lolu, chociaz chcialbym zobaczyc jak sie dota2 sprawuje.
Ale głupota... za RP możesz kupić szybciej championa, skiny, strony z runami szybciej lub boostery, ale nie ma niczego co zwiększa atak -,- runy są tylko za ip i w LoLu duże znaczenie mają umiejętności gracza. Jeśli chodzi o system nie znam bardziej uczciwego.
Ale DOTĘ 2 sprawdzę z ciekawości.
Tylko, że LoL w porównaniu do DotA jest wybitnie łatwy. Założę się, że jeśli taki przeciętniak z League of Legends wszedł teraz do DotA, dostałbym takie baty, że głowa mała. Wiem, bo mój brat tak postąpił A ja wręcz odwrotnie. I po pierwszych meczach otwierałem ze statami 13-1:)
Guru, miałem identycznie to samo, z tym że po przejściu HoN -> LoL
A w Dota2 zagram na 100%
gram w lola już długooooo, ale jak wyjdzie dota 2 to będę chciał się na nią przesiąść.
gram w lola już długooooo, ale jak wyjdzie dota 2 to będę chciał się na nią przesiąść.
Byle gra [Dota2] nie była nigdy po polsku i będzie zaje*ista !
Z tym że te 2 gry mają zmienione mechaniki więc trudno porównać
@guru może dlatego że w lolu na 2 lvlu nie da się zrobić double killa gdy przeciwny team nie popełni błędu, a w docie sie da. Do tego turret w lolu = bezpieczenstwo, a w docie turret nic nie znaczy jesli chodzi o dmg
Co do tematu to pewnie w dote 2 jesli bedzie b2p lub f2p z systemem z lola
@up jesli wyjdzie, to bedzie po polsku
LoL'a tworzyli PRAWDZIWI twórcy Dot'y, a DOT'ę 2 tworzą ludzie którzy poprostu grali w dote na W3
@Ammon
Dote stworzyl IceFrog i nigdy nie slyszalem zeby pracowal dla riotu >.>
@t3chnoboy
Dote Stworzył "Eul" Potem "guinsoo" ją zklonował(tak naprawdę zklonował klony Doty), projekt go przerósł, bo "guinsoo" nie był i nie jest dobrym programistą, oddał projekt kumplowi, który od razu oddał go drugiemu kumplowi "icefrogowi"
Reasumując,
Guinsoo wypromował Dotę, pracuje teraz jako game designer dla riotu.
Icefrog ulepszył Dotę tak, ze zasłużyła na swój wlasny silnik
Która gra jest klonem? Obydwie a zarazem żadna.
ja zostaje przy lolu. Dota2 nie wprowadza nic nowego, jednak dla sentymentalistów polecam Dotę2, bo ona jest bardziej oryginalna od Doty allstar, "Eul" pracuje dla valve
///edit w roli wyjaśnienia gram w W3 od poczatku
Zepsuje wam dzieciństwo, Dota nie była pierwszym Moba. Była jedynie pierwszym popularnym Moba ^^
Ja DOTĘ muszę sprawdzić też z powodu jaki podaje guru, że LoL jest przy niej "wybitnie łatwy". Chcę się sam o tym przekonać czy to tylko gadanie ludzi którym LoL się nie spodobał czy faktycznie tak jest
jak juz napisałem, gadanie że LoL jest łatwiejszy to głupota, lol jest po prostu newbie-friendly, grajac w niego z czasem sie nauczysz skilli różnych postaci, mechaniki gry, taktyk.
HoN i DoTa wuglarnie mówiąc mają wyjebane czy ty się dopiero uczysz czy nie, "poczatki" są bardzo trudne bo nie wiadomo kto co robi, a czasu na nauke nie masz. Przykład: 2 postacie (HoN) Damper(gargulec krwiopijca) i taki koels z łancuchami, potrafią z niebywałego range'a zrobic kombosa za full hp.
Jak już ktos bedzie zdobywał podium na kazdym wiekszym światowym lanie, to moze mi powiedziec że lol jest "łatwy", a wiec powodzenia
Zostaniecie przy LoL czy przejdziecie na DOTA2? Dlaczego?