LoL DPS

Noo, caitlyn wymiata na 1v1, potem w team fightach nie za bardzo, ma fajne skille do uciekania, ulti do dobijania, ale co z tego jak da się je zablokować innym graczem, a i jeszcze ma "chyba" największy zasięg, chociaż nie jestem pewien.

Witam, jestem jestem dosyc doswiadczonym graczem LoLa (gram w niego okolo 15 miesiecy).

Zacznijmy od tego ze postacie AD dziela sie na pare typow, Fighterowie jak np. Jarvan czy Olaf ktorzy sa semi-tankami, papierowe DPSy jak Trynda czy Master Yi oraz Carry typu Corki, Vayne, Miss Fortune etc.

Osobiscie Tryndy ci nie polecam ze wzgledu na to ze on jest tylko silny w Low ELO a juz tym bardziej na normalu 30

Nie mozna robic z Tryndy czy Gangplanka Carry z tego wzgledu ze postac Melee musi miec troche wytrzymalosci bo inaczej nie radzi sobie za dobrze. Jak bylo widac na DH (Dreamhack turniej) to postacie typu Trynda, GP czy Master Yi nie nadaja sie na granie wyzszego poziomu meczy.

Polecam ci kupienie czegos z typu Carry albo Offtank (aka Semitank) poniewaz postacie typu Melee Carry (pozornie carry) sie malo sprawdzaja ze wzgledu na mala wytrzymalosc i brak zasiegu, zanim podejdziesz to dostaniesz 10 stunow i padniesz na 2 strzaly.

Bardziej typowe postacie uzywane na wysokim poziomie to:

Carry:

Ashe, Corki, Ezreal, Miss Fortune, Vayne, Caitlyn(rzadko), Urgot.

Semitank:

Nocturne (mozna go robic na semi a tez bardziej ofensywnie), Jarvan, Warwick, Olaf, Irelia, Nasus, Xin, Udyr.

Sa jeszcze Assasyni ktorymi nie polecam grac jesli gra sie samemu z tego wzgledu ze one sa slabe w teamfightcie czesto wyrozniaja sie atakami z zaskoczenia z masa DMGu jak i ginieciem na 2 hity, taka postac wchodzi to walki z zaskoczenia jak i ostatnia aby jej nie zlikwidowali na 2 hity. Twoj team zaczyna walke 5v5 ty wchodzisz po jakiejs chwili i z zaskoczenia atakujesz naslabsza lub najwiecej zadajaca dmg ofiare.

- Shaco

- Twitch

- Evelynn

- Akali

- Vayne (carry-assassyn)

- Teemo (nietypowy ale z dobrym buildem tez moze ta role pelnic)

Btw. Caitlyn ma najwiekszy zasieg w grze bazowo - 650 ale Kog Maw ma 750 jak wlaczonym W z 5 poziomem.

Btw2. Grasz na EU czy US? moglbym ci udzielic paru porad.

GL & HF

Kiedyś już chciałem kupić postać na ap , ale teraz jest darmowa anivia i nie gra mi się nią za dobrze.

Teraz chcę kupić postać na AD.Aktualnie gra mi się bardzo dobrze Masterem Yi i chcę kupić sobie coś takiego.

Co polecacie , do 6k może być :D.