LoL DPS

Kiedyś już chciałem kupić postać na ap , ale teraz jest darmowa anivia i nie gra mi się nią za dobrze.

Teraz chcę kupić postać na AD.Aktualnie gra mi się bardzo dobrze Masterem Yi i chcę kupić sobie coś takiego.

Co polecacie , do 6k może być :D.

Moimi ulubionymi DPS są Teemo i Vayne. Teemo 3k, Vayne 6k (warto nazbierać)

jak lubisz grać na AD to lepiej brać tyndramere, jak rozwiniesz się to siecze wszystkich ;]

Masterem Yi najłatwiej się gra, więc Ci go polecam, ale jeśli chcesz już trudniejszą postać to możesz wziąć vayne, siona, udyra, ezreala lub blitzcranka, jest ich o wiele więcej, ale no cóż.

Tryndek,ewentualnie warwick ;D To są dwie postacie którymi ja gram,i jest super ;D. Polecam

Polecam Xina i Trynda :D cud, miód, orzeszki ;p

Tryndamere- ulti to siła!,masakryczny dmg,ale do 6 jest nieciekawie,ma tylko(i aż)slowa

Xin Zhao- można nim cuda wyczyniać,a także "lamić" jak go "wyczujesz" wygrywasz gry.dobry dmg,podrzucenie,doskok, slow i ulti minusem jest to ,że trzeba z tego mądrze korzystać

Renekton- ma stuna,doskok i aoe/heal,a ulti pozwala wygrywać nierówne walki, minusów niemal brak ,ale dmg nie powala(build na semi tanka)dobry do kooperacji

Lee Sin - śmieszna postać mogąca skakać i bić jak Chuck Norris,a dobrze użyta równie zabójcza, dobry dmg i mobilność, z dobrym buildem skaczesz i zabijasz wszystko będąc niemal tankiem

Ashe- ostatnio osłabiona,wciąż pozwala kontrolować grę, dmg nie powala ,ale nie jest też słaba(aczkolwiek papierowa) dobra do gry w premade

Vayne- sprawdza się jako "niszczyciel czołgów"(%hp jako dmg), całkiem uniwersalna ,acz papierowa( w sumie to jest ranged dps)

Olaf- naprawdę niezawodny, może wygrywać 1v2,1v1 i teamfighty,dobrze użyte ulti pozwala siać zniszczenie wśród magów( i nie tylko),a jego "twardość" pozwala wytrzymać trudne chwile

ps. Mam nadzieję ,że pomogłem,piszę to o 2:12 i nie koniecznie musi to być tak przejrzyste, jak chciałem.

Z tego co widziałem na YT jak się gra warwickiem , to kupiłem go oddrazu :D.Teraz się bym zastanowił pomiędzy Tryndem a Olafem (kase na ww miałem oddrazu a teraz mam jeszcze 2k więc do 3,6k dozbierać mogę).Kogo bardziej polecacie Trynda czy Olafa ?

Jak chcesz Carry'ować team to bierz trynde. Olaf to taki pół tank, pół dps więc nie można go robić na full dps. Obie te postacie są dobre, lecz Olaf ma swojego passywa co daje mu dużego dps'a. Trynd to trudna postać, ale jest bardzo silna. Ja polecam Tryndamara.

Ja tam Xina mam i jak na razie mi się nim najlepiej gra. Fakt że jak na początku z lamisz to potem ciężko jest trochę. Chodziarz jak widziałem to Trynd też dobry zawsze mam z nim problemy przez ulti.

Olaf. Swietna postac, juz na poczatku mozemy zrobic niezly dmg dzieki true dmg z 3 skilla, ulti swietne, przez 5-6 sec nie ma mozliwosci nam wrzucic slowa, stuna, snare. Dzieki 2 skillowi im wiecej hp mamy, tym wiekszy dmg, a jego passyw jest idealny do kazdej sytuacji, im wiecej hp stracimy, tym szybszy atack speed co pozwala nam wygrac nie jedena walke.

A ja dla odmiany polecam TF'a. Po pierwsze jego ulti daje mapcontrol.

-Ma olbrzymi potencjał do gankowania, i niemal każda walka dzięki niemu może się zmienić na naszą korzyść.

-Można go budować na AD albo AP. Istnieje także build na Magic Damage. Samych ustawień na AD jest kilka. Jest bardzo elastyczny.

-Posiada przyzwoitą ilość CC.

-Jeżeli budowany na AD, bardzo szybko może dostać się do wieżyczki/Inhibitora i zniszczeć cel.

Tyle, że TF jest ciężki do ogarnięcia(karty).

Kupuj Xina, postać łatwa, jak grasz z kumplem na lini First Blood teoretycznie gwarantowany, według mnie jeden z najlepszych DPS'ów w grze.

Bardzo dobra postacią jest też Ezreal tyle że bez Lvl 20+(Runki Armorr Pen. i Mana Reg.) ciężko się nim gra.

Ja polecam Olafa, mam go już dość długo (5 miesięcy) i mogę powiedzieć, że postać jest średnia w ogarnięciu, duży dps.

Ja polecam Jax'a. Prosty do ogarnięcia. Możesz go robić pod AD lub pod hybrydę AD/AP a combo jakie daje W+Q jest wyśmienite :D oraz jego ulti daje niezłe przyspieszenie ataku :D

Olaf ma dobre hp i dmg jeszcze siekierka ze slowem i też niezłym dmg.Tryndmare jego dmg i krytyki dobre są dopiero w late game 2 krytyki po 1000dmg i wróg nie żyje z ulti da rade 3 wrogom na raz tylko w early jest cienki, innymi słowy ,,Cicha, woda brzegi rwie``.Tryndmare>Olaf

A ja dla odmiany polecam TF'a. Po pierwsze jego ulti daje mapcontrol. -Ma olbrzymi potencjał do gankowania, i niemal każda walka dzięki niemu może się zmienić na naszą korzyść.-Można go budować na AD albo AP. Istnieje także build na Magic Damage. Samych ustawień na AD jest kilka. Jest bardzo elastyczny.-Posiada przyzwoitą ilość CC.-Jeżeli budowany na AD, bardzo szybko może dostać się do wieżyczki/Inhibitora i zniszczeć cel.

no juz nie daje takiego mapcontrolu, w najbliższym patchu będzie nerf jego, co ogranicza jego ulti (bedzie mialo okreslony zasieg)

Corki!!!! Postać daje tyle fun'u, że szok :)

Trynd to Low Elo character wiec polecam Olafa

Nikt nie polecił caitlyn? Ona jest nawet trochę OP! Do tego super ulti na uciekającego wroga.