LoL - Jak jest w końcu z tym ELO?

Witam serdecznie jestem na etapie gdzie średnio za grę od dłuższego czasu dostaje po 11-14 elo i myślałem że jest to już najmniej do zdobycia.

Dziś wygrałem ową grę rankingową i wyskoczyło że +10 elo zdziwiłem się że tak mało, staty wcale nie były złe 8;0;8, więc jak to jest w sensie jak obliczyć elo lub jaka jest najmniejsza granica elo za grę bo jak to ma być +5 to ja podziękuje tej grze bo to będzie żałosne w sensie żmudne.

Pozdrawiam

Nie , po prostu gra nie jest trudna.. Czyli rozgrywka była szybka i łatwa.. To zależy od siły Przeciwników (Są kumulowane statystyki drużyn).

Jakby przeciwnicy mieli 1500elo + a wasz team - 1300 elo byście więcej dostali ELO. ; )

Liczy się średnie elo teamu twojego i przeciwnika.

Załóżmy - wasze średnie to 1280, przeciwnika 1320. Teraz możliwości:

1 - wy wygrywacie - dostajecie więcej elo, bo pokonaliście silniejszych od siebie (przynajmniej w teorii), a przeciwnicy też tracą więcej (beaten by a little girl... Przegrali z gorszymi od siebie. N00bz gtfo l2p.)

2 - przegrywacie - tracicie mniej - bo co to za hańba przegrać z lepszymi od siebie? Przeciwnicy również otrzymują mniej elo, bo zjechanie bandy noobków to też taki wielki wyczyn nie jest.

Fun fact: 1250 i 1240 ma (prawie) taką samą średnią co 1020 i 1480. Więc jeden gracz, który przypadkiem napatoczył się z niższego/wyższego elo (bo gra nikogo innego nie mogła znaleźć) może wszystko wywrócić do góry ręcyma.

dzieki za odpowiedzi mysle ze temat mozna zamknac

Blef nie ma i nie będzie żadnego Elohell. Uwierz :)

Blef nie ma i nie będzie żadnego Elohell. Uwierz

Elo hell nie ma .

Są idioci .

@topic

Taka tam, archeologia

Zamykam.

Witam serdecznie jestem na etapie gdzie średnio za grę od dłuższego czasu dostaje po 11-14 elo i myślałem że jest to już najmniej do zdobycia.

Dziś wygrałem ową grę rankingową i wyskoczyło że +10 elo zdziwiłem się że tak mało, staty wcale nie były złe 8;0;8, więc jak to jest w sensie jak obliczyć elo lub jaka jest najmniejsza granica elo za grę bo jak to ma być +5 to ja podziękuje tej grze bo to będzie żałosne w sensie żmudne.

Pozdrawiam