LoL potrzebna pomoc!

Witam ;)

Potrzebuje malej pomocy od kogoś znającego się na lolu a dokładniej chodzi mi o specjalizacje. Aktualnie mam wszystko zawalone i na każda postać inne specki jednak pomału kończy mi się miejsce.. Pomógł by mi ktoś ogarnąć specki tak żeby jedna zakładka była na parę postaci ? Z tego co widzę na streamach i u innych ludzi maja po 5-10 zakładek a ja nie potrafię ogarnąć.... Z góry thx :)

Ludzie na streamach mają po 5 stron specjalizacji, bo robią je sobie na szybko po wybraniu postaci. Najlepszym sposobem jest po prostu nauczenie się, który Mastery Keystone jest używany na danej postaci i klikanie masterek samemu w taki sposób, żeby najlepiej dopełniały daną postać. Tzn. na postaci typu Zed'a, nie weźmiesz masterki, która daje AP, itp.

Nie wiem jakich streamerów oglądasz, ale myślę, że opcje są dwie: albo grają tylko kilkoma postaciami i tylko tyle stron na każdą z nich wystarcza, albo, co bardziej prawdopodobne, układają je przed każdą grą. Ta ostatnia opcja jest też oczywiście najbardziej rekomendowana, bo sprawia, że jesteś możliwie najbardziej świadomy tego co robisz, a biorąc pod uwagę, że specjalizacje są z sezonu na sezon mniej złożone, to nie powinno sprawiać zbyt wiele problemów.

Wiec nie ma dobrych specek po rożne grupy postaci ? I najlepiej dobierać je do postaci ?

Pewnie gdybyś się uparł, to byś znalazł takie grupy, na które można ułożyć strony uniwersalne, ale tak, lepiej dobierać wszystko pod indywidualne potrzeby każdego bohatera, a nawet pod konkretne gry, przeciwników, itd. Jeżeli wiesz czym grasz przed grą, to poświęć po prostu te parędziesiąt sekund przed rozpoczęciem na przeanalizowanie sobie całego drzewka i wybranie tego, co uważasz, że przyda Ci się w grze. Jeżeli nie jesteś zbyt zaawansowanym graczem, to możesz się wzorować tym co jest np. na champion.gg jeżeli chodzie o całe ustawienia, później tylko keystone'y, a później sam będziesz wiedział najlepiej co będzie Ci potrzebne ;d

Coooo? Przecież specki sie robi w lobby po wybraniu championów. Serio, są jeszcze osoby, nawet na low elo, które robią inaczej? Holy macaroni, a potem płacze że low elo uncarrable skoro ludzie tak absurdalnie podstawowej rzeczy nie robią xD
A jeżeli sam nie potrafisz myśleć, to probuilds.net i tam sobie patrz, ale nawet nie myśl o wyjściu wyżej niż gold, skoro sam specków dobrać nie możesz.

Mozna niby ulozyc kilka "uniwersalnych" stron masterek, ale jest kilka match upow, gdzie np 1pkt wydany gdzies indziej moze bardzo ulatwic gre. Jezeli zalozmy grasz 5-6 postaciami, po prostu zrob masterki pod kazda, dzieki temu wykorzystasz 100% potencjalu postaci. Mozesz miec 20 stron masterek za darmo, wiec mozesz robic wiele wariacji. Bawic sie w uniwersalne zestawy mozesz z runami, gdy jeszcze brakuje ci IP i masz zalozmy 3-4 strony na runy tylko.

@TheHorizon Sam siedze w d1 i tak nie robie. Po prostu nie chce mi sie co gre ustawiac. Gram tylko topa i mida, mam po prostu zrobione 15 stron masterek na te pozycje, na kazda mozliwosc. Oszczednosc czasu.

^ tak jak wyżej. Ja też nie ustawiam co grę, bo gram tylko champami, którymi potrafię, toteż mogę aby każdorazowo zaoszczędzić trochę czasu. Problem występowałby jedynie, gdyby przyjąć, że każda gra to loteria i grasz całą pulą championów i ogólnie na luzie - wtedy zdecydowanie lepiej ustawiać sobie masterki zgodne z tymi znalezionymi w internecie. Samodzielnie dobieranie odradzałbym dlatego, że nie można wiedzieć co będzie najlepszego na dokładnie każdego dostępnego w grze championa ;)

Ok, dzieki za odpowiedzi :)

Ogolnie polecam strone probuilds.net Znajdziesz tam jakich run/masterek uzywali pro playerzy w danej grze. Najlepiej po prostu w wiekszosci kopiowac to co oni maja :)

Witam ;)

Potrzebuje malej pomocy od kogoś znającego się na lolu a dokładniej chodzi mi o specjalizacje. Aktualnie mam wszystko zawalone i na każda postać inne specki jednak pomału kończy mi się miejsce.. Pomógł by mi ktoś ogarnąć specki tak żeby jedna zakładka była na parę postaci ? Z tego co widzę na streamach i u innych ludzi maja po 5-10 zakładek a ja nie potrafię ogarnąć.... Z góry thx :)