LoL - problem z fps

Witam, tak jak w temacie. Od pewnego czasu borykam się ze spadkami fps w LoL'u. Wszystko zaczęło się po patchu 4.6 albo 4.7 i trwa do tej pory. Dawniej gdy wszystko miałem na full poustawiane to stale miałem 60 fps i wszystko było ok. Teraz mam tak od 15 do 40 fps.

Mój sprzęt:

Windows 8.1 64-bity
Procesor: Intel Core i5-3210 CPU @ 2.50GHz 2.50GHz

RAM: 4GB

Grafika:
Intel HD Graphics 4000
AMD Radeon HD 7600M Series

Miał/ma ktoś podobny problem? Z góry dzięki za pomoc.

To laptop, tak? Jak masz 2 karty graf. to sprawdź sobie jakiej używasz do grania (ta zintegrowana Intela się nie nadaje). Ustaw sobie w LoL-u max. ilość klatek na 60, wyłącz synchronizacje pionową, lekko powiększ interfejs, całkowicie wyłącz cienie. Powinno pomóc.

Nic to nie pomogło ale dzięki za chęci, da się jakoś całkowicie wyłączyć grafikę Intela?

Niemożliwe to zawsze działa.

Nie da się całkowicie wyłączyć, ale z tego co wiem da się przełączać między nimi we właściwościach... Chociaż w Windows 7 jest możliwość wyłączenia danego urządzenia: Rozdzielczość ekranu > Ustawienia zaawansowane > Karta > Właściwości > Sterownik > Wyłącz. Tylko czy to działa? Nie wiem. No i niestety nie wiem też czy jest coś takiego w ósemce, poszukaj może znajdziesz.

A nie masz ty czasem włączonego jakiegoś trybu oszczędzania energii czy innego w którym coś namieszałeś "po swojemu"?

Nic nie mieszałem, mam ustawione na maksymalną wydajność.

To może spróbuj się pobawić Razer Game Boosterem. Ale nie chcę mi się wierzyć, że ustawienie LoL'a tak jak pisałem wcześniej nic nie dało. Moja siostra gra w LoL'a na takich ustawieniach na i3 2,53 GHz, 4 GB RAM i jakimś starym Mobility Radeon HD w rozdzielczości 1366x768 przy 5-60 klatkach na Howling Abyss (bardziej obciąża laptop niż Summoner's Rift).

Ściągnąłęm przed chwilą AMD System Monitor i wygląda na to że grafika się nie przełącza na tą AMD z tej od Intela.

Tak czy siak wszystkie procesy związane z LoLem mam na maksymalną wydajność ale i tak grafika się nie przełącza a powinna.

No to wystarczy to zmienić i powinno być godnie.

Edit:
A jak nie wiesz jak to zrobić, to te tematy powinny Ci pomóc:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2458979&highlight=
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=11853327#11853327

Po prostu optymalizacja jest do chrzanu.

Repair , Reinstal, Naprawa Rejestru, Defragmentacja w najgorszym razie format :D ah przeczytalem troche wiecej waszych przemyslen ale nie sadze by optymalizacja byla do kitu , ja po dluzszej nieobecnosci jak patchowalem lola a to z 6 miechow bylo tez na poczatku mialem 5 fpsow na very high gdzie(komp udzwignie wszystko i uznałem to za niemożliwe) wiec zrobilem wszystko co napisalem i ale pomogl dopiero format . Reasumując nie zaszkodzi ci............ to moze byc jakis bład bilbioteki a twoj komp chyba powinien udzwignac na very

Może ci coś walnęło ? Zobacz której grafiki używasz czy jest przełączona

na normalną.Ogólnie lol ma słabą optymalizacje ;] Sprawdź w innych mniej wymagających grach

twój komp działa.

Witam, tak jak w temacie. Od pewnego czasu borykam się ze spadkami fps w LoL'u. Wszystko zaczęło się po patchu 4.6 albo 4.7 i trwa do tej pory. Dawniej gdy wszystko miałem na full poustawiane to stale miałem 60 fps i wszystko było ok. Teraz mam tak od 15 do 40 fps.

Mój sprzęt:

Windows 8.1 64-bity
Procesor: Intel Core i5-3210 CPU @ 2.50GHz 2.50GHz

RAM: 4GB

Grafika:
Intel HD Graphics 4000
AMD Radeon HD 7600M Series

Miał/ma ktoś podobny problem? Z góry dzięki za pomoc.