Lol - problem z komputerem

Siema !

Mam problem :D

Sama obecność tej gry na dysku powoduje, że co chwile siada internet...

O grze bez 2/3 rozłączeń nie ma szans, a już jak pobierałem gre od nowa to podczas pobierania kilka razy siadł net.

Od czego to moze byc? problem jest tylko gdy gra jest na dysku.

Prosze o jakieś konkretne porady co i jak bo jestem na tyle wkurzony tą sytuacją, że mam ochote wyjść z siebie :D

Pozdrawiam i dzięki z góry za porady

Od jakiego czasu tak masz? moze po jakims ostatnim update czy od poczatku jak tylko masz LOLa

no ta gra powoduje wykrzaczanie neta haha pierwszy raz cos takiego słysze XDDDDD

usuń gre XDDD po co Ci gry, gry są dla dzieci nie graj w to nie trać życia

wirusy wirusy zainstaluj antywirus i skanuj bo pewnie wirusy ma ta gra, jakies keyloggery albo trojany no nie wiem coś takiego

Wywal/odinstaluj program, który się nazywa Pando Media Booster. Nie jest potrzebny do gry, a tylko do tego aby pobrać LoLa.

Wywal/odinstaluj program, który się nazywa Pando Media Booster. Nie jest potrzebny do gry, a tylko do tego aby pograć LoLa.

Nie rozumię Cię. Najpierw piszesz, że nie jest potrzebny do gry, a potem, że jest potrzebny aby pograć w LoL'a? Co do tematu, to usunięcie tego programu napewno nie rozwiąże problemu autora.

Nie rozumię Cię. Najpierw piszesz, że nie jest potrzebny do gry, a potem, że jest potrzebny aby pograć w LoL'a? Co do tematu, to usunięcie tego programu napewno nie rozwiąże problemu autora.

Widocznie nie wiesz co oznacza LoL i jak działa jego pobieranie, skoro nie mogłeś domyśleć się że zrobiłem literówkę i zamiast "pograć" powinno być "pobrać". Tym bardziej twoje zapewnienia o nietrafności porady, możesz sobie wsadzić do półki pomiędzy swoje kredki póki co- niech autor sam napisze czy mu jakakolwiek porada (nie widzę tutaj abyś coś napomknął, a tylko pachniesz spamem, a przede wszystkim trollem; tego chyba się domyślasz, co) pomogła czy też nie.

Jeżeli nie masz więcej pomysłów na swój problem, to sprawdź swoje kable, wtyczki, modem itp. podstawowe sprawy z netem, bo możliwe, że to zwykły zbieg okoliczności, że akurat gdy ściągnąłeś i zainstalowałeś LoLa na dysk, to akurat pojawiły się problemy z netem. Chyba, że naprawdę usuwałeś grę i clienta z dysku i wtedy wszystko działało ponownie, to nie wiem (zobacz tego Pando Media najpierw). Jaki masz pakiet zabezpieczeń, albo firewalla ?

Juz LoLa usuwałem raz, wirusa nie ma na 100 %, a i program usunięty.

Tylko z tą grą tak jest, a jak ją wywaliłem to problemu nie było -.- i kurdę nie mam pojęcia co jest . Wtyczki itd wszystko sprawdzone i w normie

Czytać nie umiesz ?. Ten mini programik jest do pobrania nie tylko lola. Bo prawie każde mmo potrzebuje go do pobrania. Jednak do samego działania gry nie jest potrzebny.

Co do teamtu też tak miałem dzisiaj nawet jedno dc i nie mogłem wbić. Dzisiaj były problemy z grą może przez to ?. A kiedyś miałem też problemy i w końcu było coś na lini.

Tylko, ze ja to mam od dłuższego czasu i co raz bardziej sie to nasila ;/ kórde ktoś mnie nie lubi :D

kórde

O cholercia... nawet w tym wyrazie potraficie zrobić błąd? Społeczeństwo upadło całkowicie. Nieuki.

@topic:

Jak ktoś wyżej wspomniał - przyczyną Twojego problemu jest Pando Media Booster. Miałem podobne problemy, gdy pobierałem coś przez niego - moje połączenie internetowe potrafiło zerwać kilka razy w ciągu tego procesu.

PS: naprawdę naucz się pisać, bo "jak Cię widzą - tak Cię piszą", a widząc 'kórde' i inne błędy będą mieli Cię po prostu za głupka. :)

@up Kierujac sie Twoim tokiem rozumowania... bledy ortograficzne kieruja spolecznosc ku upadkowi... Ale "jaranie sie japonia" juz nie? Sadze ze lepiej miec braki ktore latwiej nadrobic niz byc otaku (nie chodzi mi o wersje ktora przylepily sobie konwentowe dzieciaczki i sie tym chwala) bo to juz raczej podchodzi pod uraz... (nie zebym cos do tego mial)

@topic Uruchom z pozycji Administratora, Sprawdz Zapore, Kontakt do dostawcy internetu z pytaniem czy aby napewno wywiazuja sie z umowy... Bo mozliwe ze pando sciaga Ci max predkoscia i leci d/c (Czesto teraz slyszy sie o przypadkach kiedy staraja Ci wcisnac internet o danej predkosci internetu a pod koniec okazuje sie ze nie obsluguje ci z tego 1/4-1/5 bo kable sa przeciazone...pozdrawiam Netie...)

Po pierwsze te kórde to literówka której nawet nie zauważyłem ;) i w 100 % jest zrobiona przez przypadek... A nie przesadzajmy, że ktoś umyślnie w tym słowie mógł by zrobić błąd.

Programu już nie mam na dysku, a problem dalej został ;), a internet mam dobry i sprawdzony już nie raz więc to nie problem z internetem.

Pamiętam, że już na jednym ze sprzętów kiedyś coś podobnego miałem i teraz jest podobnie ;/

Nie da się grać bo przerywa połączenie cały czas, a na internecie nie ma konkretnej porady co z tym zrobić

Pssss..................... Nie wiem "Nrb" czy jesteś chłop czy baba więc nie bede się zwracał do ciebie w ten sposób, a po prostu dam ci do zrozumienia, że to bardziej z tobą jest coś nie tak niż z tymi twoimi nieukami ;)

spójrz na swój awatar i na te krzaczki nad nim ;), druknij to sobie i przyklej na czoło, a potem wyjdz na ulice, a zobaczymy kogo ludzie lepiej odbiorą ;) mnie czy ciebie?

I co to za tekst ? jak cie widzą tak cię piszą? ;=

A co do społeczeństwa... upada przez chorą fascynację zagranicznymi świecidełkami .

A teraz zacytuje ;) Jesteś jak wrzód na zdrowym organiźmie naszego społeczeństwa

Gra podana pod twoim nickiem jest rozbrajająca :D och ty anarchisto... ty byku ty... ty brutalu :D

I jak ? masz dość głupich gadek? Wciągaj spodnie i spać bo rano do szkoły

Pierwsza rada zaktualizuj net frameworka druga rada skonfiguruj na nowo swój router (ostatnio nie miałem przez chwilę prądu i coś w ustawieniach routera się posrało i miałem podobny problem ) trzecia rada użyj CCleanera sprawdź wszystkie błędy rejestru i je napraw,

4 rada przeskanuj kompa malwarebytes ;).

@bolvaerk słowa wydobyte z ust emo, hipokryzja pełną gębą. Żadna gra z oficjalnego źródła nie może i nie ma prawa mieć wirusy, zniszczyli by sobie tym reputacje a tym bardziej prawo nie pozwala.

Co do problemu też taki miałam, usunąłem wszystko co związane z Pando Media Booster i problem znikł.

Mialem idealnie tak samo i tez z LoL'em :) sprobuj podpiac modem do karty sieciowej kablem ethernet przynajmniej u mnie to wlasnie rozwiazalo problem na zawsze :).

Dobra działa :) jak narazie nic nie przeszkadza w grze ;) dzięki wielkie ludziska ! PIONA !

Dobra działa jak narazie nic nie przeszkadza w grze dzięki wielkie ludziska ! PIONA !

Ej czekaj ! A co Ci pomogło, co ?? Po kiego ktoś ma zakładać nowy temat z np. takim samym problemem, c'mon...

Pando Media Booster okazało się, że pliki o tej nazwie rozsiały się po folderach z plikami systemowymi i były wręcz niewidoczne przy skanowaniu komputera innymi programami więc nie wystarczyło usunięcie programu z panelu sterowania...

Gdy powyrzucałem wszystkie te pliki na pulpit to avast tak mi ześwirował, że z mówioną informacją o tym, że znaleziono wirusa przekrzykiwał sam siebie.

Pliki usunięte ręcznie. Wszystko działa, a i już internet normalnie chodzi.

Nie wiem co się stało, ale dwa razy pobrałem gre z głównej strony LoLa więc albo mają się czego wstydzić, albo ktoś czycha na to by komuś życie uprzykrzyć.

Dużą role odgrywają programy do czyszczenie komputera ze zbędych plików, ale niestety nie wszystkie pliki zostały wykryte,a program który podaliście mi wyżej chciał odinstalować mi sterowniki karty dziękowej ...

Oprócz tego w folderze gry była jakaś kompletnie nieznajoma ikonka która zabierała praktycznie całą moc internetu przez co ściąganie czegokolwiek było niemożliwe.

Wszystko jest już usunięte, ale potraciłem pełno danych zapisanych na przeglądarce takich jak historia,zakładki itd itd. Strata jest ale przynajmniej wszystko działa.

A i by usunąć ten bajer w folderze z grą to musiałem skanować system przy uruchamianiu komputera i to tak pisze na zaś bo może ktoś mieć z tym kiedyś problem.

Ikonka jest w postaci notatnika którego nie mogłem otworzyć.

I ogólnie srania się tyle, że masakra bo każde rozłączenie internetu sprawiało wrażenie jak by plików z tego gówna przybywało, a podczas usuwania tych gówien rozłączyło internet z 5 razy.

Kurde przyznam, że pierwszy raz się z czymś takim spotkałem i oby ostatni.

Temat można zamknąć

Pozdrawiam i dzięki za porady bo bez nich było by ciężko ;)

Na prośbę autora zamykam.