LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

CDR cap to 40%.

I kolejne zapytanie, tym razem dotyczące imć Elise. Warto kupować? OP, UP, balanced? W internetach zdania są podzielone jak polska prawica, a sama postać wydaje się nawet ciekawa.

Wiesz, ze stwierdzeniem "up, op, balanced" trzeba będzie się jeszcze z tydzień-dwa wstrzymać - to jest postać świeża i ciężko powiedzieć jaka jest naprawdę. Ludzie jej jeszcze dobrze nie ogarnęli (przynajmniej nie wszyscy), więc naprawdę wyrokowanie w jakim jest miejscu jest ryzykowne (nieraz ktoś był uznawany za OPa, a po kilku tygodniach [nawet bez nerfów] nikt nim nie grał - ludzie znaleźli sposoby na skontrowanie i okazało się, że stał się pickiem jak wiele innych).

A co sądzicie o Twisted Facie .? Jakie postacie go kontrują a na jakie on jest opeckim

Twisted do dosyć ciekawa postać, z racji na jego 2 strony Bulidu. Zarówno jako AP, lub AD sieje postrach na Lane.

Pure AP : MAX Q, W, R > E

Pure AD : MAX E, W, Q > R.

Możesz na spkojnie kontrolować gre na Midzie, bądź Bocie.

Counter Pick : Fizz, Nocturne, LeBlanc, Diana .

@UP

AD nie dominuje linii to po pierwsze, bo ma strasznie mały range. Po 2 ulti zawsze maksujemy jako pierwsze. (Wyjątek Kayle. To maksujesz kiedy chcesz.)

Kiedyś Twisted Fate miażdżył jak AD Carry. Nie wiem dlaczego nagle zaczęto go brać jako AP Carry może jakiś rework kiedyś był.

Ludzie doszli do wniosku, że 500 range to za mało, przy takiej tristanie, albo kog'maw'ie z 700-720 range.

ja nie widzę sensu maxować najpierw ulti u Twisteda bo ono daje tylko tą bramę przeskokową

Zmniejsza się CD o 15/30 sek, zmniejsza się koszt many z 150 do 125/100, wydłuża się czas widzenia wroga na mapie. Powiedz mi jeszcze że to jest mniej warte niż dodatkowe ~70dmg ze skilla. W przypadku Kayle wydłużony jest czas trwania nietykalności, a CD spada drastycznie, bo z 90 do 75 albo nawet 60. To waszym zdaniem jest niewarte ulepszania?...

Jedyny przypadek kiedy myślałbym nad ulepszeniem ulta to sytuacja z Janną. Ulepszanie jej ulta zwiększa heala i zmniejsza cd, ALE także drastycznie zwiększa pobór many (ze 150 na 225/300). A że ten ult jest w większości wypadków wykorzystywany do odrzucania wrogów, to wydaje mi się to kompletnie nieopłacalne, przynajmniej do momentu kiedy mamy niezłą pulę many...

Kupiłem sobie ostatnio Shena. Całkiem ciekawa postać, ale średnio mi nią idzie. Póki co składałem go na tanka i ap (kosmiczna wręcz tarcza), ale z tego co wiem można go robić również pod ad, iść w jungle. Moglibyście mi ten temat jakoś przybliżyć?

Aha, jak to jest z Trybunałem? Bo gdzieś wyczytałem, że gracze oceniają czy ukarać i te sprawy... Wyjaśni mi to ktoś?

@Azrael

Z trybunałem to jest tak, że masz sprawę, w której skład wchodzi chat z gry, staty, itemy (ogólnie wszystkie te duperele) i raporty, wtedy "rozpatrujesz" i jeżeli uważasz, że koleś zasługuje na bana klikasz "Punish", a jeśli według ciebie nie zasługuje na tego bana to klikasz "Pardon". Ot cała filozofia.

Łap link jakby co: http://eune.leagueoflegends.com/tribunal/

Imo ten trybunal powinien zostac zlikwidowany. Ludzie klikaja tam "punish" czesto tylko przez to, ze nie maja humoru, a potem gracz zaraportowany przez zlosliwosc swojej druzyny dostanie bana. Bezsens.

kupiłem sobie siona i kompletnie go nieogarniam. buduje go pod AD bo widziałem jak sion kiedys mial EPICKI live steal(kradzież życie) poprostu niedalo sie go zabic , stunuje cie i sieka a kontra atak nic nie daje bo każdym hitem leczy sobie 1/4 hp ( z ultem 3/4 O.O) a mi jakos nie idzie. moglbym prosic weteranow o kilka porad?

PS. skoro gram AD nie znaczy że AP jest zły . wszelkie porady co do Ap również mile widziane

Sion pod AP nie wycarruje gry tak jak sion pod AD, chociaz gra sionem pod AP jest bardzo przyjemna.

Co do AD - zaczynaj od jakiegos itemka pod attack speed, sam attack nie jest ci na poczatku potrzebny przez pasyw od E. Staraj sie lasthitowac jak najwiecej aby nalapac duzo dodatkowego zycia ( rowniez uroki skilla spod E ).

Co do AP - nie bierz ulta do okolo 12 poziomu ( w ogole nie bedzie ci potrzebny ), staraj sie wymaksowac W ( najlepszy obszarowy dmg ), no i tak samo jak wyzej duzo farm dla zycia ( E wez sobie na poczatkowych poziomach, ale zostaw na poziomie 1, nie maksuj dopoki Q i W nie bedzie na poziomach 5 ). Co do rzeczy - takie cos jak lichbane jest dla niego bardzo przydatne, gdyz jest on casterem bijacym w zawarciu, oraz jego W nie ma duzego zasiegu, czyli po uderzeniu combo z Q i W bedziesz mogl swobodnie dokonczyc kogos autoattackiem. Grasp rowniez pomaga ( fajny poczatkowy dmg przy polaczeniu z Q ). A tak to czapka, zhonya i takie tam pierdoly - z czasem sam dojdziesz co jest najlepsze w danej fazie gry.

Coz, zostaje mi tylko zyczyc dobrej zabawy i powodzenia.

Jak grać Sionem AD?

1. W early unikasz walki z wrogiem, farmisz z aktywnym E

2. Po osiągnięciu lvl6 rzucasz się na wroga z aktywnym ultem, jednocześnie zatrzymując go stunem

3. ???

4. Profit

Nie no serio, filozofia Siona AD polega na tym że walczysz z aktywnym ultem, który trwa praktycznie z pół minuty. Jeśli szybko cię nie zburstują to będą bardzo smutni...

Takie pytanie na szybko, pod co lepsza Tristana ( wg. was ) AD czy AP ? Z czego wyciągnie więcej dmg i z czego szybciej zabije ? ;)

Imo cisnie większy dmg ze skilli, w koncu wszystkie ma pod ap. Jednak kiedy zrobisz ją ad, to wtedy możesz wykorzystać potencjał jej pasywki. Zarówno pod ap i ad jest dobra (ap - dmg ze skilli, ad - range + też ładny dmg). Osobiście preferuję ja ad, trzymając wroga na dystans. Ale zobaczymy co bardziej doświadczeni napiszą.

Ja patrząc na grę moich znajomych to najczęściej budują ją pod hybrydę żeby wydobyć z niej jak najwięcej potencjału w grze. Ale to tylko moje obserwacje. :)

Witam , proszę pomóżcie . Zastanawiam się nad kupnem Fiory i tu prośba do was : opiszcie mi jej + i - oraz jeśli można podajcie jakiś sprawdzony build.