Hmmmm Morde. Top/Mid, ogarniętego Morede z mida nie zdejmiesz, ale takich jest mało. Carrowanie=Mordekaiser. Riven niby też ale na kilka linii nie pójdziesz.
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Zapytanie dotyczące imć Syndry. Rzekłbym nawet zapytania dwa.
Po pierwsze primo - co bardziej opłaca się maxować jako drugie? Jak champion spotlight sugeruje - rzut orbem, czyli Force of Will (W), czy oszałamiające (pun intended) Scatter the Weak (E)? Testowałem obie ścieżki, ale nadal nie jestem pewny, która jest lepsza. W trudniej trafić, bo po chwyceniu orba przeciwnik zdąży się zawczasu wycofać, za to E jest co prawda szybkie, ale strasznie manożerne.
Po drugie primo - co lepiej budować - Tear of Godess -> Archangel's Staff (rozpędza się powoli, ale jest lepsze z punktu widzenia lategame), czy jednak iść jak RIOT rzecze, w Chalice of Harmony -> Unholy Grail (znacznie ułatwia grę w early - mid)?
@UP
Co do pierwszego. Jako drugie bardziej opłacalne jest maksowanie W. To prawda, trudniej trafić, ale jak powiedziałeś, kosztuje mniej many, a do tego mamy stun z Q+E. Dlatego E powinno nam służyć tylko do wspomnianego stunowania.
Co do drugiego. Osobiście polecam Chalice of Harmony>Unholy Gral. Już tłumaczę dlaczego. Archangel rozkręca się zbyt długo, ponieważ jest nastawiony pod late. Jeżeli złożymy go wcześnie, by nastakować łezkę, pozbawiamy się tym samym naszego AP. Wtedy w Early zostajemy z miernym AP i znikomą maną.
Chalice of Harmony daje nam mana regen (jest to lepszy pasyw Veigara) oraz M.Res, który przydaje się na midzie. Gdy przekształcimy go w Unholy Gral dostajemy AP+mana regen+M.Resy, a co najważniejsze CDR!!!!! Jest to najważniejszy według mnie współczynnik dla Syndry. Dlaczego? Jej combo opiera się na ulcie, który czerpie DMG z ilości nastawianych kulek. Im większy CDR, tym więcej kulek, a to się równa większy DMG.
Moim zdaniem wyciśnięcie 40% CDR na Syndrze jest podstawą, gdyż pozwala nam to na częsty harass orbami (oraz innymi skillami) i, jak mówiłem wcześniej, większym DMG z ulta.
Syndra nie jest łatwą postacią i trzeba ją ogarnąć, a zwłaszcza to, żeby nastawiać jak najwięcej orbów.
Powie mi ktoś o co chodzi... wchodze na lola szukam gry... gościu grał tryndą i w obrazku z tryndą w lewym górnym rogu miał taką zawieszoną opaskę pomarańczową... to ie była skórka !
Wstęgi dostaje się za określoną ilość honor point'ów z danej grupy. Pomarańczowa jest za Friendly albo Helpful. Zółta=Teamwork, czerwona=Honorable Opponent.
http://3.bp.blogspot.com/-YF5rSXahNrU/UH_HZqGrgyI/AAAAAAAAJGs/eQU_bWZ-UR0/s1600/newitem4.png
http://3.bp.blogspot.com/-VrUyKB0tiq4/UH_HYUH57xI/AAAAAAAAJGc/6LoOCKLAiEc/s1600/newitem22.png
Daję linki, żeby nie zaśmiecać. Moje pytanie brzmi: też wam się wydaje, że ktoś tu nieco przegina (zwłaszcza z Blackfire Torch)?
http://3.bp.blogspot...00/newitem4.pnghttp://3.bp.blogspot...0/newitem22.pngDaję linki, żeby nie zaśmiecać. Moje pytanie brzmi: też wam się wydaje, że ktoś tu nieco przegina (zwłaszcza z Blackfire Torch)?
Zależy czy Blackfire Torch się stackuje. Jeżeli nie, to jeszcze nie jest najgorzej. Problem w tym, że powinni w tym momencie przerobić passive Branda.
Bardziej niepokoi mnie BotRK - stanie się musthave na większość solotop. Doskonały suistaine + gank support no i do tego niezły boost do dmg za wcale nie dużą cenę. Efektywność tej broni w przeliczeniu na złoto wydane będzie ją czynić (obok FzH) jednym z najbardziej opłacalnych przedmiotów w grze.
Dobrze, że dodają więcej przedmiotów. Czekam aż w końcu usuną z gry flasha i dodadzą coś ala Blink Dagger z DOTY, ponieważ w tym momencie do wyboru mamy tylko jeden summoner spell, drugi to zawsze "flash". A ja chętnie poużywałbym Claivo, które w wielu przypadkach może decydować o wygranej (inicjaowanie TF, ganki, counter-ganki)
W ogóle nowe itemy są bardzo ciekawe, jeśli wejdą do gry na 5v5 to buildy się zdecydowanie zmienią (co powiecie np. na czapkę która daje mniej ap, mniej %ap ale za to 10%ms?).
Co do flasha to prawda, ten summoner spell to straszny gamebreaker, niezależnie czy użyty ofensywnie czy defensywnie. Potrzeba więcej nerfów na tego spella i tyle. Dobrze że chociaż dfg nerfią, nareszcie nie będzie tak częstym itemem jak w ostatnim czasie...
EDIT: itemów jest 7 jeśli dobrze policzyłem, wszystkie na TT. Słaaaaabo...
W ogóle nowe itemy są bardzo ciekawe, jeśli wejdą do gry na 5v5 to buildy się zdecydowanie zmienią (co powiecie np. na czapkę która daje mniej ap, mniej %ap ale za to 10%ms?).Co do flasha to prawda, ten summoner spell to straszny gamebreaker, niezależnie czy użyty ofensywnie czy defensywnie. Potrzeba więcej nerfów na tego spella i tyle. Dobrze że chociaż dfg nerfią, nareszcie nie będzie tak częstym itemem jak w ostatnim czasie...EDIT: itemów jest 7 jeśli dobrze policzyłem, wszystkie na TT. Słaaaaabo...
Ogólnie, mogliby dodać więcej "używalnych" itemów. Takich, których statystyki nie miażdżą ale za to są naprawdę użyteczne.
Dobrym przykładem jest tutaj Executoners Sword, musthave vs any ll top/jugnle
Znaczy.. Te itemy będątylko na mapie 3v3. Na 5v5 ich nie będzie.
jak ktoś może to niech mi wyśle jakiś drobny poradnik do gragasa na pw. bede wdzieczny.
Swego czasu jak jeszcze nim grywałem... zazwyczaj buty+3 na start, w miarę możliwości z 2-3 dorany (2 to minimum, Gragas mimo swojego W naprawdę zjada sporo many). Nie najgorszym pomysłem będzie RoA - boost do HP i do AP jest bardzo fajny (a nie licząc slowa RoA>Rylai... z tym że slow ci aż tak potrzebny). Ostatnio dość dużo champów buduje się pod DFG, a takiemu Gragasowi to raczej nie zaszkodzi. Poza tym na pewno przyda się czapka. Potem... raczej sytuacyjnie.
@down: riposta sytuacyjnie, użyj jej w momencie kiedy podejrzewasz że przeciwnik spróbuje cię walnąć swoim skillem [który da się zablokować]. Ogarnięty przeciwnik przeczeka ripostę albo użyje autoattacku żeby ją zmarnować
Jaki build na rengara? Jakie są o nim opinie i w ogóle , jakis skil pierw maxować ?
OP na topie. Maxujesz tego skila z wampem. Ogólnie łatwa i bardzo trudna do skontrowania postać.
Bulid sprawdź na solomid, tam ludzie się bardziej znają niż tu
@ishtar
@Barosz teraz rengar dostanie pożądnego nerfa nikt nim teraz nie będzie grać.Taka jest teraz moja opinia.
Nerf na Rengara pozwoli innym na lepsze radzenie sobie z nim. Czekam na możliwość przetestowania go przeciwko mojemu Renektonowi (na chwilę obecną jest cholernie ciężkim wrogiem, musiałem sporo armora zbudować żeby myśleć o walce z nim w ogóle... pomijając fakt że miał wywalone na wardowanie dzięki ultowi, a W dawało mu sustain na niesamowitym poziomie przy jednoczesnym harassie). Nerf zmniejszy obrażenia z ulepszonego Q, ponoć zmniejszy base hp5 (czego w notes nie widziałem), osłabi naszyjnik (-10AD na start), wydłuży cd na ulcie. Co do buildu... szczerze mówiąc nim nie grałem, ale podejrzewam że chciałbym na nim wcześnie zbudować Brutalisera (podobnie jak na Renku i z podobnego powodu - CDR i ArmPen).
a ja mam pytanko czy można wyfarmic syndrą wiecej niz 2 kulki? bo mialem 40 sek odnowienia czyli max a dalej w kulki moglem robic;c jak robilem trzecią do 1 znikala itp itd
40 sek odnowienia? Na co? Kulka ma CD chyba 3 sekundy, a znika po 8 sekundach. Chyba, że chodzi ci o 40% CDR. Ale pytania i tak nie rozumiem. Kulek stawiasz ile zdążysz. Przy 40% CDR wyciśniesz jakieś 3-4 kulki + ult 4 kulki i masz 7-8.
Co ty gadasz? Kulka utrzymuje się 6 sekund, cd to 4 sek. Przy 40%CDR masz coś koło 2.4 sekundy cd na Q. Zdążysz rzucić puścić maksymalnie 3 kulki o ile będziesz nimi spamował (po rzuceniu dwóch masz nieco około sekundę żeby rzucić kolejną i puścić ulta), wokół głowy latają ci trzy kulki - prawdopodobnie nie wyciągniesz więcej niż 6, a i z tym może być problem. 7-8 to jakaś brednia, chyba że coś inaczej wygląda.
Ile można maksymalnie ( z itemów, run, masteries ) wyciągnąć CDR ?