LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Teemo to jedna z niewielu postaci hybrydowych, którą opłaca się tak składać. Co więcej, jest to jedyna postać na której naprawdę dobrze sprawdza się Nashor Tooth. IMO AP/AS to najlepszy wybór. Pure AP działa tylko na Proving Grounds ;) Campisz w krzakach rozstawiając grzybki, gdy ktoś wejdzie walisz Q>AA+LB+AA i resztę zbija E skill (oczywiście squishy champy), resztę dowalimy parę razy AA i GG :D

Teemo pod AP to bestia.

Combo Grasp + Q + jakis lichbane niszczy. Grzyby zabieraja po pol zycia, a na dobrze postawiony grzyb w krzaku nawet oracle nie pomoze.

Na dodatek dobry AP Teemo rozniesie wiekszosc postaci na midzie.

Polecam AP.

Kto napisał, żeby na fiorze składać 2 itemy pod DMG, a reszta survi jest totalnym debilem :D.

Na fiorze wystarczy jedne item pod survi - Warmog/GA/FM, a reszta pod DMG, dlaczego tak? Fiora ma survi w swoim ulti, jest ona wtedy untargetable, teraz ktoś dopieprzy, ale jak wbije się w ulti w 5 to zabierze może 1/2 hp i pada, choy, po pierwsze idiota wchodzi fiora jako 1, po 2 jest taki itemek który nazywa się Tiamat i jest core na Fiorze.

Teemo AP ssie, jest za łatwy do skontrowania, w late poza zagrzybianiem terenu co przyznam wk***ia i mocno boli enemy lub nas, jest po prostu useless, bo pada w sekunde, najlepiej budować go pod on hit effect, np, berki - malady - mardredy - fm - wits end - ga, mamy dobre survi i mocny DMG

@Up

DFG dostało mocnego nerfa, nie daje CDR, a żeby osiągnąć ten sam DMG co przed nerfem musimy osiągnąć 1000 ap.

@Up 2x

Nashoor tylko na Teemo?

Diana, TF, Kyle

Widzę kogoś kto zaczął pisać z sensem-Beleram.Tylko może się tak zdażyć, że nie macie żadnego tanka w teamie, więc to fiora musi zainicjować team fight, a ulti używa się na 1/3 życia, żeby zaczęli focusować kogoś innego, a ty w tym czasie zrobisz trochę dmg.

@UP

Welcome in EloHell. Nie masz tanka w teamie? Gramy w tą samą grę? Dlaczego Fiora musi zainicjować TF, podczas gdy jej inicjacja SSIE. Są dużo lepsze do tego postacie, chociażby Karthus,czy Diana (jeśli zdarzy się już taka sytuacja bez tanka). Wbijesz Fiorą, stun na ryj i ulta nie zdążysz puścić. BTW. Jaki team nie ma w tych czasach tanka w teamie, gdy 70% postaci to offtanki >_>. Wykluczając oczywiście 600 elo.

@UPWelcome in EloHell. Nie masz tanka w teamie? Gramy w tą samą grę? Dlaczego Fiora musi zainicjować TF, podczas gdy jej inicjacja SSIE. Są dużo lepsze do tego postacie, chociażby Karthus,czy Diana (jeśli zdarzy się już taka sytuacja bez tanka). Wbijesz Fiorą, stun na ryj i ulta nie zdążysz puścić. BTW. Jaki team nie ma w tych czasach tanka w teamie, gdy 70% postaci to offtanki >_>. Wykluczając oczywiście 600 elo.

Tak miałem właśnie ma myśli elo hell :D.A fiora to co jest ? support ? Przecież to też jest offtank, ale nie taki jak np. irelia, ta postać po prostu ma robić dmg, ale też musi jakoś się trzymać.

Witam Panowie mam pewne pytanie. Czy można sprzedać postać kupioną za Riot Pointsy (te 400 na start) i sprzedać ją za zwykle Honor Pointsy?

Nein. Wydajesz RP, odzyskujesz RP i vice wersja. Nie ma możliwości zamiany RP na IP przy sprzedaży champa/skina.

Tak miałem właśnie ma myśli elo hell .A fiora to co jest ? support ? Przecież to też jest offtank, ale nie taki jak np. irelia, ta postać po prostu ma robić dmg, ale też musi jakoś się trzymać.

Fiora offtankiem? Bliżej jej do AD carry, który walczy wręcz. Oczywiście bez żadnego survi nie wyrobi, ale to nie znaczy że nagle staje się offtankiem (chyba że ktoś zechce tak nią zagrać), IMHO.

Widzę kogoś kto zaczął pisać z sensem-Beleram.Tylko może się tak zdażyć, że nie macie żadnego tanka w teamie, więc to fiora musi zainicjować team fight, a ulti używa się na 1/3 życia, żeby zaczęli focusować kogoś innego, a ty w tym czasie zrobisz trochę dmg.

Widzisz, problem leży w tym że jeśli Fiora nie ma zbyt wielkiego survi to jeden stun może ją załatwić ZANIM włączy ulta, podobnie z silencem. Fiora jest marnym inicjatorem ze względu na to, że musi wskoczyć sama na pięciu, a CC nie ma...

Teemo to jedna z niewielu postaci hybrydowych, którą opłaca się tak składać. Co więcej, jest to jedyna postać na której naprawdę dobrze sprawdza się Nashor Tooth. IMO AP/AS to najlepszy wybór. Pure AP działa tylko na Proving Grounds Campisz w krzakach rozstawiając grzybki, gdy ktoś wejdzie walisz Q>AA+LB+AA i resztę zbija E skill (oczywiście squishy champy), resztę dowalimy parę razy AA i GG

A Warwick? Na nim Nashor przecież też działa całkiem przyzwoicie, dając mu to co jest mu potrzebne.

[W ogóle jestem ciekawy, dlaczego to o Teemo mówi się jako o najbardziej znanej hybrydzie nie licząc Jaxa, skoro taki WW posiada pasyw dający mu obrażenia zarówno magiczne, jak i fizyczne z AA... nie mówiąc o skillach.]

Fiora offtankiem? Bliżej jej do AD carry, który walczy wręcz. Oczywiście bez żadnego survi nie wyrobi, ale to nie znaczy że nagle staje się offtankiem (chyba że ktoś zechce tak nią zagrać), IMHO.

Tutaj masz rację, ale mimo wszystko większe survi od ad carrego ma.

Widzisz, problem leży w tym że jeśli Fiora nie ma zbyt wielkiego survi to jeden stun może ją załatwić ZANIM włączy ulta, podobnie z silencem. Fiora jest marnym inicjatorem ze względu na to, że musi wskoczyć sama na pięciu, a CC nie ma...

W sumie to też racja, ale zazwyczaj takim tankiem jest solo toper, więc może się zdarzyć sytuacja, że nie będziesz miał tanka w teamie.

Chciał człowiek pomóc a tu zawsze jakiś konfident musi zadziałać:> Cóż taki kraj...

Dobra koniec offtopu

Pytanie:

Jakiego z agresywnego solotopa muszę mieć żeby coś ugrać?

Mam Irelie,Jaxa,Rengara,Fiore jak narazie.

Wiem że można kupić Voliego czy Singeda ale chodzi mi o coś co zabija, a nie coś czego nie da się ubić.

Krótki artykuł porównujący niektóre elementy LOLa a DOTA2.

Chciał człowiek pomóc a tu zawsze jakiś konfident musi zadziałać:> Cóż taki kraj...Dobra koniec offtopuPytanie:Jakiego z agresywnego solotopa muszę mieć żeby coś ugrać?Mam Irelie,Jaxa,Rengara,Fiore jak narazie.Wiem że można kupić Voliego czy Singeda ale chodzi mi o coś co zabija, a nie coś czego nie da się ubić.

Nie ma to jak wyzywanie innych, dostanie bana a później płakanie, no cóż ale tacy ludzie w kraju

Co do pytania voliego średni polecam, bardziej signed, jeżeli go ogarniesz to straaasznie dobry jest trutnka+slow+przerzut+ms :D.

Ziomek serio płakanie-toś się wysilił:>

Trochę tu żyje i wiem że ludzie z powodu urażonej dumy są w stanie nakapować na kogoś za krzywe spojrzenie. Najlepsze jest to że kiedyś to oni trafią na kogoś takiego i oduczą się tego raz na zawszę :> Ot taka dygresja względem poczynań ludzkich :>

Co do tematu: Singed jest trochę zbyt pasywny- załapanie nim kili na początku graniczy z cudem przez bardzo mały dps względem bardziej agresywnych toperów. Niby można by przerzucić pod tureta, ale nie ma żadnego hard cc, a z tego co pamiętam podczas przerzutu cel jest untargetable więc to może przeszkodzić w Tfach. Z drugiej strony ma darmowego ingaita i fajnie się nim łapie wrogów, ale jednak wolałbym coś agresywniejszego.

Co powiecie o Kaziku?? Tylko jungla nim wypada nieźle?

Ziomek serio płakanie-toś się wysilił:>Trochę tu żyje i wiem że ludzie z powodu urażonej dumy są w stanie nakapować na kogoś za krzywe spojrzenie. Najlepsze jest to że kiedyś to oni trafią na kogoś takiego i oduczą się tego raz na zawszę :> Ot taka dygresja względem poczynań ludzkich :>Co do tematu: Singed jest trochę zbyt pasywny- załapanie nim kili na początku graniczy z cudem przez bardzo mały dps względem bardziej agresywnych toperów. Niby można by przerzucić pod tureta, ale nie ma żadnego hard cc, a z tego co pamiętam podczas przerzutu cel jest untargetable więc to może przeszkodzić w Tfach. Z drugiej strony ma darmowego ingaita i fajnie się nim łapie wrogów, ale jednak wolałbym coś agresywniejszego.Co powiecie o Kaziku?? Tylko jungla nim wypada nieźle?

Ja nie płaczę, lecz stwierdzam fakty, nie dam się jechać od debili, zwłaszcza jakimś kozakom z internetu, trzeba było się ogarnąć i nie wyzywać.Oj uwierz mi ja nie trafięna taką osobę, bo jestem dobrze wychowany, a jak już to takie sprawy wyjaśnia się w 4 oczy :).

Kha zix to postać także dobrze radząca sobie na topie, ale znacznie lepiej w jungli.Jeżeli mam coś od siebie na topa polecić to polecam ci lee sina, ogarniesz skill shoty i fajna jazda :D.Yorick, tą postacią nawet nie trzeba tak dobrze grać tylko dobrze spamić skillami, oraz pantheon który potrafi wycisnąć w early oraz w late bardzo dużego dp-sa oraz jest tankowny i przydatny w team fightachi przy gankach też sobie radzi.

Yorick!

Maszynka do zabijania. Grałem dzisiaj(normala oczywiście, ale jednak poziom był zachowany) to nasz kochany grabarz wbijał się w czterech, ze mną na plecach(Alistar) i wychodził z tego na połowie HP. Jego early jest bardzo agresywne. Złożymy mana regen, a najlepiej manamune i spamujemy spellami jak szaleni. Do tego świetne survi. Boli tylko to, że posiada jedynie slowa.

Polecam też, jak kolega wyżej Pantheona. Z jego bazowym mana regenem i super passyvem możemy całkiem fajnie zgnębić przeciwnika na linii.

@ishtar: Napisałeś jednego posta, w drugim pojechałeś po osobie która miała inne zdanie, w trzecim zresztą też. Dziwisz się że dostałeś bana za obrażanie innych? Teraz będziesz narzekać na innych, którzy zgłosili takie gówniarskie zachowanie tylko dlatego, że chcą utrzymać forum w jako-takim porządku? [Dla twojej informacji - zalogować się tu może każdy, więc śmieci trzeba odsiewać póki się da).

Ale jasne, narzekajmy na "konfidentów" (przy czym zdaje mi się, że większość gówniarzy w moim wieku i młodszych nie ma zielonego pojęcia kogo tyczy się takie stwierdzenie). Co tam, ważne że my jesteśmy zajebiści, a inni to debile.

@pytanie ishtara; Renekton. To jest jeden z najbardziej agresywnych top-champów jakich kojarzę, z wbudowanym dashem, sustainem i stunem. Jest po prostu genialny jeśli chodzi o agresywną grę w stosunku do wroga i za żadne skarby nie powinno się go lekceważyć w early...

@UP w late Renekton to tank z troche większym dmg od... Leony, to wszytko.

@up: i tam. Renekton który da sobie dobrze radę w early będzie w late mógł sobie pozwolić na dalsze zadawanie obrażeń, bo stać go będzie na kupienie sobie AD, a to da większe obrażenia. Renekton nadal ma trzy skille które biją wokół siebie, podwójnego dasha, stuna i ulta z dodatkowym hp i dmg... On nadal potrafi zadać dość dużo obrażeń, by mocno zdeprymować przeciwnego carry, to jest kwestia buildu i skilla. To jest champion który jest ignorowany ze względu na przeciętny late-game, ale jego early potrafi narobić dość problemów, by przeciwny top dołączył do teamfightów w tak złym stanie, by było to dla niego trudne do zrealizowania.

Nie chodzi o bana- mam życie towarzyskie, nie muszę tu siedzieć 24/7, a ile liczba warnów mi nie przeszkadza-założę nowe konto :>

Chodzi o mentalność takich ludzi w necie-jak ktoś Cię wyzwie to też idziesz od razu do sądu i rozpoczynasz sprawę o obrazę? Nie. I o to mi chodzi.

Poza tym wnerwia mnie chwytanie za słówka-niski poziom, więc musiałem się do takiego zniżyć :>

Co do tematu: Pantheona mam, ale zbyt dużo postaci go kontruje na topie. Dodatkowo jego skilshot jest w early trudny do trafienia. Co do renaka-ja na przykład kładę go na topie bez problemu, nie grałem nim ale jest w rotacji więc spróbuje. A jak prezentuje się Jayce po nerfie ?