Skillshot pantheona??? Może Ci o E chodzi, ale jak to jest "trudne"? Q->W->E->Q, po stunie musi Ci wejść E chyba, że jesteś ślepy i celujesz w przeciwnym kierunku
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Nie chodzi o bana- mam życie towarzyskie, nie muszę tu siedzieć 24/7, a ile liczba warnów mi nie przeszkadza-założę nowe konto :>Chodzi o mentalność takich ludzi w necie-jak ktoś Cię wyzwie to też idziesz od razu do sądu i rozpoczynasz sprawę o obrazę? Nie. I o to mi chodzi.Poza tym wnerwia mnie chwytanie za słówka-niski poziom, więc musiałem się do takiego zniżyć :>Co do tematu: Pantheona mam, ale zbyt dużo postaci go kontruje na topie. Dodatkowo jego skilshot jest w early trudny do trafienia. Co do renaka-ja na przykład kładę go na topie bez problemu, nie grałem nim ale jest w rotacji więc spróbuje. A jak prezentuje się Jayce po nerfie ?
Aha, no rzeczywiście "pokazałem niski poziom" ale twoim zdaniem.Ja nigdzie nie widzę, że próbowałem cię poniżyć, a ty to zrobiłeś.Owszem nie załatwiam takiej sprawy w sądzie, bo załatwiam ją inaczej, no chyba że sobie żartuje z kumplami to inna sprawa, ale ty osoba której nie znam wogule mnie obraża, no to sorry ale jakąś kare musisz ponieść nie ? Po to są zasady, aby się do nich stosować, ale jak kto woli.Nie tylko ty masz życie towarzyskie ja też mam wiele zainteresowań, które staram się zrealizować, dlatego tylko w weekendy siedzę dłużej niż 3h.Ale nie róbmy już off topu kolego, ja do ciebie dużej urazy nie mam, ale jak ty masz to możesz mi napisać na priva co ci się we mnie nie podoba i dlaczego.....
Pantheona dużo champów kontruje ? No ja cię proszę.To właśnie dzięki spamowaniu dzidą, łatwą outfarmą przeciwnika w early jest dobrym champem.Nie ma już takich solo toperów których ci mogę polecić, no chyba że chcesz spróbować zagrać jaycem po nerfie.Albo, jeżeli nie masz żadnego ap na topa to zakup sobie vladimira, albo rumbla.
Pantheona dużo champów kontruje ? No ja cię proszę.To właśnie dzięki spamowaniu dzidą, łatwą outfarmą przeciwnika w early jest dobrym champem.Nie ma już takich solo toperów których ci mogę polecić, no chyba że chcesz spróbować zagrać jaycem po nerfie.Albo, jeżeli nie masz żadnego ap na topa to zakup sobie vladimira, albo rumbla.
Heh, właśnie rozegrałem match'a i właśnie grałem przeciwko Pantheonowi na topie, i Caitlyn (czy jak tam) pięknie go kontruje, koleś nie wiedział co się dzieje zbytnio. Do tego ta panna pod AP to całkien dobra maszynka do zabijania.
Ale każda postać ma kontry, ale na pantheona nie ma ich aż tak dużo.Na pantheona wsyzstkie postacie pod ap to kontra raczej.
Heh, właśnie rozegrałem match'a i właśnie grałem przeciwko Pantheonowi na topie, i Caitlyn (czy jak tam) pięknie go kontruje, koleś nie wiedział co się dzieje zbytnio. Do tego ta panna pod AP to całkien dobra maszynka do zabijania.
Cait pod AP?
Dobry pantheon zamorduje Caitlyn zanim ona zdąży dobrze się rozkręcić. Sidebush stun, brutalizer i chalice.
Yrm... wiesz, rzecz w tym że na takim forum jednak trudniej utrzymać porządek niż w życiu publicznym (osobistym, realnym, jak zwał tak zwał). W rzeczywistości takie sytuacje jak wyzywanie nieznajomych zdarzają się rzadko, a jeśli już to po prostu przestajemy z taką osobą dyskutować. A jeśli nadal by nas dręczyła, to zawsze może dostać po pysku tudzież zostać odprowadzona przez panów w mundurach, zależy od naszego podejścia do sprawy. Tutaj takiej osoby niestety w żaden sposób wyeliminować się nie da - jak sam stwierdziłeś, można założyć lipne, nowe konto i trollować innych w dalszym ciągu. Jak ktoś nie potrafi się zachować - leci report i nie widzę w tym nic złego, porządek trzeba jakoś utrzymać. Ale takie dyskusje może zachowajmy na jakiś temat ogólny, a nie taki o Lidze...
Renekton przeciwko dobremu Pantheonowi może mieć problem - nasz Leonidas w wersji rysunkowej posiada poke na odległość, posiada stuna, posiada pasywa który blokuje uderzenia z AA... Twardą kontrą może i nie jest, ale na pewno laning przeciwko takiemu będzie czymś męczącym - zwłaszcza że Panth także posiada mocne early. Poza tym póki Rene jest w rotacji sporo osób będzie go kaleczyć (przez cały ten czas widziałem chyba jednego ogarniętego i z 4, dla których słowo "przeciętny" to powód do dumy).
Za to tekst o Cait kontrującej Pantheona... To chyba nie takie proste. Panth może ją szybko wyłączyć z gry w early i raczej powinien do tego dążyć. Jeśli daje się pukać Cait z odległości przez cały czas, to może faktycznie przegrać. Inna sprawa że Cait ze swoim zasięgiem jest naprawdę dobrym solotopem (no, przynajmniej dawniej była, obecnie ten pomysł jest zapomniany).
a co sądzicie o ulti pantheona? mam go ale nigdy niemoge tym trafic. poprostu zadługo się ładuje przeciwnicy widzą obszar na który skocze i mają jeszcze jakieś 2 sekundy żeby uciec (flash i po moim ulti)
ma ktoś jakie porady jak tego używać.
PS. znacznie lepiej sprawdza sie ulti twisted fata. owiele szybciej sie teleportuje i przeciwnicy prawie niemają szanst na ucieczke
a co sądzicie o ulti pantheona? mam go ale nigdy niemoge tym trafic. poprostu zadługo się ładuje przeciwnicy widzą obszar na który skocze i mają jeszcze jakieś 2 sekundy żeby uciec (flash i po moim ulti)ma ktoś jakie porady jak tego używać.PS. znacznie lepiej sprawdza sie ulti twisted fata. owiele szybciej sie teleportuje i przeciwnicy prawie niemają szanst na ucieczke
jeżeli przeciwnik używa flasha z ponad 200s CD na Twoim ~~100s ult, to ult się nie zmarnował
A no właśnie ulti pantheona. Niekiedy w Tfach trudno wycastować, do tego czas ucieczki z kółka jest w miarę duży. Mam tego champa i jakoś totalnie mnie do siebie nie przekonuje. Jego pasywka fajna, ale raczej mało użyteczna w late. Co do tego, że early ma dobre dyskutować nie można, ale sądzę, że w late kapkę traci.
A co z niestandardowymi pickami?
Teraz pozbieram sobie na Vladka, ale znając mojego fuksa od razu nerfa dostanie:>
Bo ult Pantheona ma zadanie czysto taktyczne, czyli walnąć w TF, żeby wszyscy się rozbiegli, albo odciąć drogę ucieczki.
Ultem Spartana można też fajnie i z wielką frajdą zaczynać tower divy
Na 3 lvl ulta mając z niego 1000 dmg nawet idzie jakiś dmg zrobić. Co do jego pasywki w late. Szczególnie jak jest teamfight to baardzo dobrze się sprawdza. Wszyscy castują spelle i co dwie sekundy mamy "BLOCKED"
Bo ulti pantheona polega na tym, żeby przestraszyć carrych, albo po to, żeby komuś odciąć drogę ucieczki.Co do tego, że jego pasyvka traci w late się nie zgodzę.Dajmy taki adc, który bije po 600 z cryta, pierwszym atakiem walnie cię za 0.Nie wiem czemu myślisz, że panth traci w late game skoro w late ma jeszcze większego dmg niż w early.Serio spróbuj sobie jeszcze zagrać nim pare gier z dobrym buildem to będzie git.
Teraz postacie typu Panth, Renekton, Talon itp. będą jeszcze silniejsze, bo % penetracji będzie liczony przed flat A biorąc pod uwagę, że na tych postaciach buduje się brutalizery itp. to będą OP, a co dopiero Darius i Olaf
Ta ale byle AoE zdejmuje pasywkę, a tego zazwyczaj nie brakuje. Grałem nim kilka rund, jest troszkę powolny i ociężały. W early luźno można kile załapać, trochę brakuje mu escape. Jeżeli twierdzicie że warto go trochę podskilować to oczywiście to zrobię. Wiadomo chcę być najlepszy na swojej pozycji. Ale na kogo nim grać?
Co sądzicie o Nasusie na topie? Piesek ma naprawdę ciekawe skile, ale jak to wygląda w praktyce?
Btw jakaś dobra kontra na yoricka mi potrzebna. Kto się nada?
@UP
Nasus-Jest kontrowany przez chyba wszystko na topie. Jak przeżyjesz nie będąc odciętym od farmy, to praktycznie sam wygrasz grę (tak, można nim wygrać 1v5, przy ~200 farmy z Q). Ogólnie bardzo sytuacyjny pick. Przeciwieństwo Renektona.
Co do Yoricka to przeciwieństwo Nasusa. Prawie nikt go nie kontruje. Jedyne co to Trundle, Cho'Gath i z Udyrem ma problemy.
Prosziłbym o build dla Shen'a na wszystkich możliwych pozycjach. Z góry dzięki.
Żeby grać nasusem to musisz grać bardzo defensywnie, co jest nim nie możliwie bo każdy gracz wie, że na nasusa trzeba outfarmic, a niestety prawda jest taka, że jak nim nie masz farmy to nic nie zrobisz.Co do pantha to w nim nie ma co skillować, pograsz z 2 dni i będziesz go miał opanowanego do perfekcji .Zobacz sobie także jarvana, w early stackujesz gp5, kupujesz trinity force i np. warmoga i masz strasznie duży dmg, oraz survi.Możesz jeszcze także próbować riven.
Co sądzicie o cassio po nerfach, oraz o jayce?
Co do ulta pantha, to pamiętajcie o pewnej ważnej rzeczy: możemy użyć stuna ZANIM wylądujemy! W mniej-więcej połowie casta możemy użyć stuna, dzięki czemu cel praktycznie zawsze złapiemy. A ult ma ogromne znaczenie psychologiczne - przeciwnik się rozbiega by uniknąć tego dmg (sporego). A jeśli nie, to obrywa i bardzo go to boli. Win-win...
A Nasus jest bardzo dobry, pod warunkiem że może farmić. Tak - zdecydowanie lepiej gdy Nasus ma 2 kille więcej, ale za to z 30-40 farmy mniej... Kasa podobna, a Q nastackowane o wiele bardziej. Problem w tym że jest tak słaby w early, że pociśnięcie go nie jest niczym trudnym.
Co do ulta pantha, to pamiętajcie o pewnej ważnej rzeczy: możemy użyć stuna ZANIM wylądujemy! W mniej-więcej połowie casta możemy użyć stuna, dzięki czemu cel praktycznie zawsze złapiemy. A ult ma ogromne znaczenie psychologiczne - przeciwnik się rozbiega by uniknąć tego dmg (sporego). A jeśli nie, to obrywa i bardzo go to boli. Win-win...
Naprawili to Nie można użyć stuna przed wylądowaniem, ponieważ powodowało to często ogromne "gap-closery", mogłeś zestunować nawet kogoś po flashu.
Teraz można zestunować na równi, co też jest pewnego rodzaju bugiem. Gdy Panth spada i użyjesz stuna, jego trajektoria się zmienia, tzn. zamiast spadać pod kątem 90 stopni do końca, w połowie spada pod skosem.