+ do tego kennen ma duży podstawowy as.
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Janna AD ma steroida (tymczasowego, ale zawsze) pod obrażenia, za to Soraki nie rozumiem kompletnie. Mniejsza.
Kennen AD działa o tyle dobrze, że łatwo może dawać stuna przeciwnikom nawet bez zadawania zbyt wielkich obrażeń ze skilli (ze względu na brak AP) - ładunek z pasywa, odpalenie skilla i już mamy 2 ładunki. Ult - 3 kolejne. Kilka kolejnych ataków - kolejny, szósty ładunek. Dwa stuny na przeciwnika w trakcie walki... nie mówiąc o innych stunowanych.
Ogółem Kennen przez nerfem był jednym z najczęściej pickowanych solotoperów typu ranged bo spisywał się w tym znakomicie. Teraz to częściej biorą Nidalee, Jayce'a oraz Teemo.
Co myślicie :
1 Karthus i Anivia
2 Syndra
3 Zyra
Chodzi mi o championa typu Malza jakiś CC i skill b.dobry do farmy
Z moim pro buildem jaki wymyśliłem na rankedach w 35 min 750 ap i 3k hp i 3,5k many więc co do buildów nie musicie pisać że ten champion ale tylko z tym item bo ... albo weź x ale jak grasz pod ... z ...
Zyra jest przeciętna od razu bym ją wykluczył ponieważ roślinki łatwo zdjąć jak jest dobry gracz. Syndra jest świetna 1 vs 1 i może trochę namieszać wśród wrogów jak ją dobrze prowadzisz. Karthus przeciętny ale jego ulti, jak dobrze wyczekasz na spadnięcie hp przeciwników to możesz ściąć 2-3 naraz wrogów. Anivia nie wiem nie oceniam nie grałem tym championem.
Anivia jest bardzo dobra do farmy : Q>R i pusto Do tego stun slow i ściana. Syndra też jest dobra, nuke 1v1 jest epicki, do tego srun, dobry harasz. Polecam obie panienki(Anivia to ptak!). Karthus i Zyra, bleee
ok dzięki więc Zyre wykluczam i czekam dalej
Karthus nie tylko z ulti niszczy, jego aoe też jest epickie. Wbijasz, wciskasz skille, włączasz klepsydrę i czekasz na kille. Oczywiście najpierw trzeba się nieco nafeedować, więc musisz go dobrze ogarnąć, żeby celować z 'q'.
Jak to jest z Trybunałem ? Ile dostaje się PZ, jeśli dobrze zagłosuję ? Jest jakiś limit PZ ? Kiedy są one rozdawane ? :C
Za każdą pojedyńczą sprawę, która się zakończy tak jak zagłosowałeś dostaniesz 5 PZ.
Kiedy je wysyłają, to nie możesz mi ufać na słowow, ale chyba tak co 2 tyg.
jak ktoś jest bardziej ogarnia to niech mnie poprawi. W tyle ile chciało mi się szukać (FAQ Trybunału) nic nie znalazłe dodatkowego.
A! I musisz mieć 20 lvl min.
Ostatnim razem jak grałem w LoL'a i sprawdzałem trybunał (circa 2 miesiące temu), to był on już bez nagród - ot zwykły self-comunity-cleaner
@swiatloplis
Jeżeli nadal aktualne to z postaci, które wymieniłeś to właśnie Zyra sieje prawdziwy mordor. Roślinek nikt nie targetuje w tfach, a zadają przy tym znaczny dmg, odpalają również %hp z maski. Jej ult ma niesamowity zasięg, a knockback może przesadzić o losach gry Teraz jest ona w rotacji, sam sprawdź czy warto. Tyle tylko, że kilka dobrych gier zajmie Ci ogarnięcie jej podstaw. Hf.
Szukam paru ludzi do wspólnej gry, moje konto to thezakumi (EU NE) , w przedsezonie nie grałem jeszcze rankedów, na koniec drugiego miałem jakoś 1350-1400, zainteresowani mogą pisać do mnie w lolu
Jakieś porady do farmienia?Kiepsko mi z tym idzie a maksimum mojej farmy to 40-50creepów/10min.Zawsze niewiele mi brakuję tylko zanim mój pocisk doleci t dobija minion.
Pod wieżą nie mam problemów z farmą.
Farmienie trzeba umieć. Nie ma na to dobrych rad. Staraj się nie bić minionów, gdy mają full hp. Jeśli mówisz, że twój pocisk nie dolatuje, to uderzaj wcześniej. Pograj trochę gier na botach jako adc i poćwicz farmienie, i lepiej idź na mida ze względu na to, że na bocie/topie będzie ci przeszkadzał twój sojusznik bot (będzie puszował "na pałę")
Jeszcze jest jungla jeśli nie macie junglera wilczki wiedzmy i takie tam . Ja uderzam w miniony wtedy kiedy ich hp jest niskie
. Ostatnio koleś też pisał, że zabieram mu wszystkie miniony.
@Overlucked
Zyra nie ma knockbacka, a roślinki padają od byle AoE, których w TF'ach nie brakuje. Mimo to jest jednym z lepszych AP picków teraz.
@R3D
Jeśli chodzi o ADC, polecam runki AD flat, jeśli AP, to tak jak mówił JunioR, poćwicz na botach chodząc na mida.
Ale jej ulti wywala w powietrze więc ma Knockbacka. Bo to się chyba tak nazywa.
R3D
Jedyna opcja na dobre lasthitowanie to ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia.
Skup się na jednym, dwóch championach którymi najczęściej grasz. Odpal sobie gry niestandardowe, ty konta trzy boty. Masz swoją linie, creepy i przeszkadzające boty. Lasthituj ile wlezie. Powtarzaj aż zauważysz poprawę - i dalej, na normalne mecze ćwiczyć.
Mi dojście do średniej 80 w pierwszych dziesięciu minutach i 92+ w kolejnych wraz z możliwością efektywnego harrasowania przeciwnika zajęło około 400-500 gier (na sześciu ad carrych którymi gram) na normalach. Efekt? Sporo gier do 20tej minuty kończyło się różnicą 1600-2000 golda na dolnej linii.
Ćwicz pan ćwicz, wyczuj animacje, pozycjonuj się tak, żeby przeciwnik nie miał możliwości harassowania i farm, farm, farm.
@up
Dzięki ale 400-500 gier żeby nauczyć się farmić to trochę za dużo.Wolę już mniej farmić a więcej harrasować gościa by padł i był w goldzie,farmie i expie do tyłu.
Ale jej ulti wywala w powietrze więc ma Knockbacka. Bo to się chyba tak nazywa.
To się nazywa knockUP bo podbija,knockBACK jest jak np.Alistar cię wywala albo Poppy.