LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

R3d,

czajenie się na zabicie przeciwnika zamiast farmienia jest najgorszą z możliwości - około 14 creepów = kill (zakładając że wartość przeciwnika nie spadła). Czyli jeżeli zabiłeś dwa razy, a przegrywasz w farmie o 40 creepów, jesteś za przeciwnikiem czyli de facto przegrywasz swoją linie. Poza tym po zabiciu linia siłą rzeczy pcha się do przodu - jesteś narażony na ganki, musisz farmić pod wieżą przeciwnika (zakładamy że on umie farmić pod wieżą) przez co jeszcze bardziej jesteś do tyłu.

Uwierz mi, lepiej nauczyć farmienia się teraz niż na grze rankingowej spotkać się z przeciwnikiem który mimo 0/5 jest do przodu w przedmiotach.

Zabijanie zamiast farmienia na "late carych, hard carrych" sprawdza się czasami w Docie (level większe ma znaczenie + strata złota u zabitego), w LoLu jest niestety bardzo często popełnianym błędem.

Mnie kumpel nauczył farmienia i chwała mu za to. (dziękuje sparki :).). To zależy czy jest dobrym graczem, jeśli tak to zabicie przeciwnika nie sprawi mu problemu, i jeśli na początkowych levelach ściągnie 2 ma już 1000 golda czy tam złota nie wiem jaka to waluta. Czekając na odrodzenie rywala można zabijać miniony co zwiększa przyrost gotówki. Aczkolwiek wszyscy mają rację, że na rankedach trenować, to sama głupota. Jak ci nie idzie na normalach, to trenuj na botach, ćwicz :).

spadnijcie do niskiego elo i próbujcie się wybić gwarantuje przyrost skilla i nauczycie się lepiej grać i carrować gry

Czy macie problem z lolem ? włączyłem lola i muszę czekać ok 10 min bo do gry loguje sie zbyt wielu graczy

mam właśnie kolejke ponad 2h.

ja też :/.

Ah ta Europa.

Cześć to znów ja.

Tym razem przychodzę z pytaniem o Nasusa.

Chodzi mi o to jak go lepiej robić, pod AD czy AP a może taki off tank??

Jak sądzicie?

To jest offtank z tym, że składasz jako ofensywny item tylko triforce, reszta tanky. Jaki będziesz miał dmg zależy tylko od twojej farmy.

Co do AP/magetank to tylko i wyłącznie ARAMy :D OP jak cholera.

ARAMy?? Możesz wyjaśnić co to u licha jest? :D

Zawsze mi się wydawało że jeśli chodzi o offtanka to min. 2 na DMG jakis miecz i trojce.

ARAM=All Random, All mid, specjalna mapa Proving Grounds. Play>Custom i szukasz gry proving grounds. Tam się nie farmi Q, bo nie ma czasu. Wtedy robisz magetanka (rylai, RoA itp.) i bijesz ultem 300 dmg/s mając przy tym ~3k HP i po 150 resistów :D. Wracając do buildu, to na niego składa się triforce (no i hydre można dodać), ponieważ farma z Q w zupełności wystarcza.

Spędziłem już jakiś czas w lolu, ale do teraz nie wiem co to jest gap closer. Więc, co to takiego ?

Szybkie zbliżenie się do przeciwnika, taki doskok.

Najzwyczajniej w świecie dash. Przykład: Rene, Graves, Irelia

Jax, Talon, Corki, Nidalee, Zed.

No dobra, a mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak najlepiej używać ULTI Katariny i jakie postacie najlepsze na alejke?? Tak żeby ze sobą współgrały.

? Kata to solo mid. Jak używać? Czekać aż wyplują sie z hard CC i wjeżdżasz.

Albo tak jak powiedział kolega wyżej poczekać aż użyją wszystkie stuny knockbacki knockupy i tounty (slow ci nie przeszkadza) albo ustawić się w buszu obok teamfightu rzucić Q następnie R i patrzeć jak ładnie schodzi hp a potem niedobitki załatwić za pomocą Q W E . A na alejkę to różnie na przykład ez + soraka, graves+taric vayne + blitz ale to tylko moje zdanie mi się w ten sposób gra najlepiej.

Dużo osób na moim poziomie(1300 elo(like a boss)) i jak gram normale często zapomnia, że mimo wszstko ult Katy jest całkiem długi i poprostu zanim on się skonczy to oni już odchodzą tracąc dmg. To takie info.

Czy ja wiem... obkładasz z Q, skaczesz po krzakach i dopiero pod koniec trzeba się włączyć. Trzeba mieć jakieś pojęcie o pozycjonowaniu. Kata to nie to samo co Wukong czy Irelia :D (mr oblivious)