LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Cholera masz racje z ukrytymi pasywami,to było nawet napisane z leoną i cait/vi w tipach (okulary słoneczne zmniejszają obrażenia od słońca),znam jeszcze jedną którą praktycznie sam odkryłem.Nocturne gdy oberwie zasłoną od gravesa zaczyna coś do niego mówic,lub graves do noca.W każdym bądź razie ja mówie ze nocowi głupawka strzela.

http://how2win.pl/lol-ukryte-pasywy/ No proszę,trochę tego jest.

5. Mumu ma wyjebane na staty w early, bo nawet będąc do tyłu z XP może stworzyć jedną sytuację swoim ultem i wygrać w ten sposób teamfighta. Padnie w ciągu chwili? Co z tego, jeśli złapie trzech wrogów w ulta, a reszta teamu to wykorzysta? To jest powód dla którego (przynajmniej w Silver) mumu jest jednym z częstszych banów - jego ulti potrafi bardzo pokarać wrogów którzy źle się ustawią chociaż raz w meczu.I czemu miał służyć twój post? Wyśmianiu rad które twoim zdaniem były słabe? Wyśmianiu Amumu jako junglera? Próba pokazania się jako żartowniś? Bo ja nie widzę po co w ogóle piszesz jeśli na dobrą sprawę masz gówno do powiedzenia.

Nie wiem o co Ci chodzi, myślisz ze tym słabym ragem coś wnosisz?:) tak wyglądają jego gangi na platyna 2+ i tam już nie jest banowany. Post był formą żartu odnośnie wypisanych kroków w jungly i osoba do której był kierowany zrozumiała to, a Ty nie:) wracaj do jaskini:)

No to spróbujcie grając Vi ultować jayce'a. Have fun xD

No to spróbujcie grając Vi ultować jayce'a. Have fun xD

Jestem prawie pewny że Vi powinna być immune na WSZYSTKIE cc do czasu wylądowania (dopiero wtedy mogą zadziałać). Tak więc na 90% knockback Jayce nie zadziała, ale głowy nie dam, możliwe że to było coś co zamierzali zrobić w grze, a czego nie zrobili. Może sprostować ktoś kto ma kompletnie pewną wiedzę na ten temat?

@down: aaach, to o to chodzi :)

@UP

O ile dobrze wiem, to Jayce powie coś typu "I will show you a POWER SLAM" i to chyba na tyle. Możliwe, że się myle bo Vi grałem 2x w życiu a Jayce-a mainuje. Niestety prawie nigdy nie spotkałem Vi w teamie przeciwnika (grając panem "rtęciowym młotkiem")

Jak tak bardzo sie boicie tej mumi na silver to pickujcie janne na supporcie i koniec.

@UP Średni pomysł bo jeżeli Janna pierwsza użyje ulta to amu ją zestunuje i tyle z leczenia.

Kto mowi o leczeniu... Tu chodzi o odepchniecie..

@UP Średni pomysł bo jeżeli Janna pierwsza użyje ulta to amu ją zestunuje i tyle z leczenia.

Jak Janna użyje ulta pierwsza, to mumu co najwyżej użyje ulta na minionach :) podobnie sprawa wygląda np. z Xinem.

Jak wygląda gra Dravenem po nerfie? Miałem go kiedyś, ale sprzedałem bo była okazja kupienia dwóch stron run w cenie jednej i niestety Draven musiał pójść w odstawkę, mam teraz ponad 5k IP i zbieram na niego ponownie. Duże utrudnienie jest ze zmianą pasywa?

Jak wygląda gra Dravenem po nerfie? Miałem go kiedyś, ale sprzedałem bo była okazja kupienia dwóch stron run w cenie jednej i niestety Draven musiał pójść w odstawkę, mam teraz ponad 5k IP i zbieram na niego ponownie. Duże utrudnienie jest ze zmianą pasywa?

nadal jest bardzo dobry, ja osobiście dużego nerfa nie odczułam. Po prostu teraz dostaje extra golda z passiva, jeżeli ma kilka killi to kasa z tego jest całkiem niezła:)

nadal jest bardzo dobry, ja osobiście dużego nerfa nie odczułam. Po prostu teraz dostaje extra golda z passiva, jeżeli ma kilka killi to kasa z tego jest całkiem niezła:)

Ładunki uwielbienia, czy coś tak, hehe ;p

Mogę prosić kogoś w miarę ogarniętego Fizzem o sugestie, jak nim grać dobrze na pvp? Chodzi mi w zasadzie o wykorzystanie i kolejność maksowania spelli, tudzież porady co do itemków dobrych na niego (Lich Bane, nieprawdaż? ;>)

A, jeszcze co kontruje i vice versa?

Jak grać? Najczęściej agresywnie, i to bardzo (twoje combo na niskich poziomach zjada naprawdę dużo HP przeciwnika, jeśli wyprowadzisz je jak trzeba). Roamowanie post-6 to coś, w czym Fizz się czuje jak ryba w wodzie (R i jego dmg daje naprawdę spory dmg).

Jeśli chodzi o kontry... na pewno jest porządnym pickiem przeciwko Veigarowi, a to z jednego prostego powodu - cholerny trójząb pozwala ci uniknąć lecącego ulta jeśli zareagujesz na czas (nie mówiąc już o tym że kontra tu jest dość oczywista - Veig ma słabe early i chce spokojnie farmić, a Fizz wręcz przeciwnie - ma mocne early i lubi grać agresywnie). Post-6 Fizz powinien czuć bardzo duży respekt przed Malzaharem, jakikolwiek agresywny wypad może zakończyć się zgonem (jedyną szansą jest dobre rzucenie ultem i szybkie stopienie Malzahara). Zwłaszcza że trójząb nie ochroni cię przed DoT dmg, a Malza nie powinien mieć oporów żeby cię nim harassować (inna sprawa że pre6 Malz może zostać naprawdę szybko ukarany przez Fizza za próbę harassowania go).

Po Nerfach? Chyba miałeś na myśli buffy, i to za***iście mocne, bo jak ktoś ogarnia Dravena to ten pasyw wykorzysta o wiele lepiej niż stary, który był totalnie useless już w mid gamie.

Darmowy DOT zadający tons of damage był bardziej useless od gównianego golda za killa?

Im not sure yet.

A co do fizza jak chcesz isc bardziej pod farme to pierwsze maxujesz E , a jak chcesz grac strasznie agresywnie juz od poczatku to lepiej chyba W.

Na fizza pierw w potem q i na koniec e.Ja E wykorzystuje jedynie do ucieczki/zablokowania umiejętności typu r karthusa.

Ja do Fizza polecam maksowanie W jeśli grasz z ghostem i barriera, jako drugie E a na końcu Q.

Jako drugie według mnie powinno być q z powodu przyzwoitego dmg.Po za tym jezeli maksujesz e to zapewne bedziesz nim atakowal,a co jezeli nie uda ci sie dobry atak i bedziesz musial uciec?Dlatego e wedlug mnie przydaje sie tylko do ucieczki,moze w pozniejszej grze i niezlym nafeedowaniu mozna tym sobie ludzi dobijac.

Ale E ma największy dmg, pomaga w roamowaniu ponieważ maksowanie go zwiększa slowa i cooldown na 5lvlu wynosi chyba 8sekund więc jeśli pobiegamy troche na ghoscie to po chwilce znowu możemy odskoczyć. A jak wiemy siła fizza jest w roamowaniu na inne lane-y.

W zwiększa dmg z AA oraz nakłada DOT-a który bije ogromny dmg. A obrażenia z Q z lich banem powinny być tak czy tak duże.