Czemu lakonicznie, mniej czy więcej dzięki.
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Jest jeszcze championselect.net tylko uważaj, nie wszystkie kontry muszą być aktualne i w pełni słuszne. Zawsze pomyśl, co daje danemu champowi przewagę nad tym drugim.
I jak tam podmianka skilli podziałała na Kassadina?btw. Za co dokładnie mogę dostać medieval Twitcha? Za zapraszanie przyjaciół do rejestracji?
Kassadin jest teraz tak usefull,ze nawet urgot jest lepszy.
Potrzeba mi bulida pod ap ezia. Wiem wiem papierowy i tak dalej, ale nie lubie grac na midle. Jednak czasem trzeba grac na niechcianej pozycji, dobrze grac championem co się ogarnia nie. No to potrzebuję pod ezia blue bulid, a może nie sam bulid jak core przedmioty.
Kiedy będzie Heimer dostępny?
@up
podstawka lich
Potrzeba mi bulida pod ap ezia. Wiem wiem papierowy i tak dalej, ale nie lubie grac na midle. Jednak czasem trzeba grac na niechcianej pozycji, dobrze grac championem co się ogarnia nie. No to potrzebuję pod ezia blue bulid, a może nie sam bulid jak core przedmioty.
Zacznij z ringiem,jak najszybciej zrob lezke i buduj lich bane rabe zhonye voida buty zalezy czy maja cc czy nie (merki/maga) i z lezki archangela albo muramane jak wolisz.
Jaki jest core na Liss? Jeśli się ktoś chce fatygować to może podać full build.
CORE
proszę bardzo, core na lisandre.
Core na lissandre to dfg
Core to jeden-dwa kluczowe przedmioty, a nie cały build... oj ludzie ludzie.
Na pewno do core zaliczyłbym Zhonyę ze względu na krótki dystans i wcale długie cooldowny. Myślałbym jeszcze o abyssalu albo liandry, ale zhonya to musthave jak dla mnie - zwłaszcza jeśli gramy na toplane.
Jest jakiś chemp który jest gites na:
mid
bot support
Np. Yasuo top/mid
Ezreal botadc/mid
Lux mid/botsupp
Chodzi mi o takie chempy które nadają się na dwie linie
Aatrox jungle/top. Małpa top/jungle, kennen top/mid, try top/jungle, malphite top/jungle/support (do 6 lvl nie ochroni swojego carego). Lee każda rola - jednak dostanie mocnego nerfa. Cho top/mid/jungle - chociaż rzadziej.
Możesz zobaczyć Kayle, na upartego da radę na każdej pozycji, chociaż najmniej na ADC. Nie wiem tylko, jak bardzo osłabła po nerfach lich bane, jednak dość mocno poszli temu itemowi po przelicznikach, więc to może już nie być to. Sam muszę sprawdzić, jednak swego czasu była to bardzo uniwersalna postać.
Vi-Jungle/Top Lissandra- Mid/Sup/ostatecznie top
Top/mid/support - Nidalee, dobra na te wszystkie pozycje.
Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
Kennen, Vlad - dwa manaless przykłady na mid/top (z naciskiem na top w przypadku Vlada, zbyt słabe survi w early i większość go za bardzo obija).
A vlad jakoś pasuje do obecnej mety ? Bo nie widzę go zbyt często sam mam go kupionego jednak nie grałem zbyt często z nim albo nim.
A co masz na mysli mowiac META? Picki z lcsow? Wszystkie championy sa dobre,tylko dzieciaczki nie potrafia grac pickami ktore nie sa uzywane w lcs.
A co jest złego we vladzie? Tankowaty AP, dobry clear, niezłe dmg, niesamowity ultimate jeśli się go dobrze użyje... Jeśli dobrze dołoży się resztę teamu, to czemu nie? Świetnie to zadziała. Zwłaszcza, jeśli Vlad trafi na champa którego może bezkarnie obijać - taki Singed jest kompletnie bezbronny i ma poważne problemy w early.
Kata czy Akali na normale ?