LoL z perspektywy TTP

Wyobrażacie sobie LoLa z za pleców championa ? ; ) Całkiem fajna sprawa nie uważacie ? ; D

Nie.

a dlaczego tak twierdzisz ? :D

pograj sobie w LOCO

Nie porównujcie Loco do LoLa ;) LoL jest dużo lepszy. Chodzi mi o identycznego LoLa ze gracie z za pleców kennena naprzykład

Dla mnie głupi pomysł, jak masz takie zachcianki to pograj w Wrath of Heroes. LoL to LoL dlatego, że jest taki jaki jest.

LoL straciłby sens. Dlaczego? To byłby zupełny brak taktyki, każdy leciałby na chama...

Pograj sobie w Savage (1 albo 2). Ten model rozgrywki powstał wcześniej niż DoTa i został niestety przez nią wyparty. Tam jest walka Ludzie vs Bestie, własnie z widokiem zza pleców bohatera (a czasem i FPP)

LoL straciłby sens. Dlaczego? To byłby zupełny brak taktyki, każdy leciałby na chama...

To powodzenia.

Tak się składa że LOCO jest bardziej skillowe od tego gównianego LOLa.

W LoLu żadna sztuka jak widzisz 30m terenu wokół siebie i mimo mgły łatwo ogarnąć co się dzieje wokół ciebie.

W LOCO widzisz zza pleców postaci tylko to co jest przed tobą, ktoś może zajść cię od tyłu i nawet nie piśniesz.

W LOCO musisz skupiać się na celowaniu a nie jak w LOLu gdzie rzucasz głównie AoE a celownik jest na cały monitor.

W LOCO przejmujesz punkty dające kase dla drużyny i trzeba je pilnować więc rośnie rola zgrania drużyny.

Jedynym minusem LOCO to mała ilość bohaterów ale grałem w obie gry i nawet kilka podobnych i szczerze mogę powiedzieć, że LOCO jest 100 razy "trudniejsze", dynamiczniejsze i ma ciekawsze mapy a nie tylko 1-2 oklepane że można grać z zamkniętymi oczami.

Reasumując LOL to łatwa gra dla dzieci z oklepanymi taktykami, w LOCO jest trudniej

Wyobrażacie sobie LoLa z za pleców championa ? ; ) Całkiem fajna sprawa nie uważacie ? ; D