Lore

Cześć, jako że gram sobie jako nowy gracz od jakiegoś czasu, bardzo interesuje mnie lore Warcrafta. Lubię PvP i PvE, ale też casual RP.

W jakiej kolejności czytać/oglądać rzeczy, by ogarnąć całe lore? By wiedzieć co z czego wynikło i po co.

Najpierw polecam przeczytać World Of Warcraft Chronicle. Pięknie wprowadza i opisuje genezę świata. A później szczerze mówiąc co się chce. Książki nie mają zwykle konkretnego ciągu, dzieją się w innych ramach czasowych i opisują inne wydarzenia. Polecam po prostu mieć otwarte wiki, i zajrzeć, gdzie w linii czasowej się jest. Ale od siebię polecę władca klanów, ostatni strażnijk, narodziny hordy, dzień smoka, arthasa, ale tylko w oryginale, jaina proudmoore wichry wojny (chyba moja ulubiona), vol'jin cienie hordy, i illidan. Nawet chyba może być mniej więcej w tej kolejności. Bardzo dużo można dowiedzieć się z samej wiki.

Cześć, jako że gram sobie jako nowy gracz od jakiegoś czasu, bardzo interesuje mnie lore Warcrafta. Lubię PvP i PvE, ale też casual RP.

W jakiej kolejności czytać/oglądać rzeczy, by ogarnąć całe lore? By wiedzieć co z czego wynikło i po co.