Z tego co sie dowiedziałem Ortus jest martwy lepiej Ratlik jest jakas strona co pokazuje populacje
[Lost Ark] Gildia Nowypoczatek
Tzn jeżeli to nieoficjalna jakaś to ja bym temu nie ufał, nie wiadomo na jakiej podstawie to liczy wogóle, dużo takich stron to głupoty, a z Orthuus chodzi głównie o populacje Polską, a nie braną ogółem. Tak jak na razie z tego co widzę to ta gra, to taka eksploracyjno-kolekcjonerska bardziej z tymi rajdami solo, na grupowy content pewnie ciężko się będzie dostać jako nowy gracz. Chociaż jak policzysz czas potrzebny na przejście faubuły + aspekty zbierania różnych rzeczy kolekcjonerskich, to pewnie z 1000h ci zejdzie xD
Tzn potwierdzone to rozmawiałem z ludźmi co graja to mówią jak by mogli by transferowali się bo ten Orthuss jest martwy a i tak jak end game grasz to z innymi serverami łączy też tak wiec ja postanowaiłem ze zostaje na tym Ratliku a gildi z tego co wiem nic nie daje i że nawet jak dołączysz to nie masz pewności czy bedziesz miał grupe bo ci co grają od początku mają stałe grupy